• Balumann
    #23
    "Magyarul: az emberszabású majomfajok genomjainak feltérképezéséből levonható következtetések nem illenek bele az eddig tanított evolúciós elméletbe."

    Ne zavarjon, hogy semmi olyan nincs, ami ne illene bele. Bár már megszokhattuk, hogy te még abba is az ellentmondásokat magyarázod bele, ami pont, hogy azt igazolja.

    "Érdekes módon Dél-Koreában, Ázsia technológiai és tudományosan vezető országában már nem kötelező az evolúciós elmélet oktatása az iskolákban, mert nem látják kellően megalapozottnak a tanítást.
    Persze, szerinted ők is sötétek."

    A tudomány sajnos sok esetben nem fér össze a vallások tanításaival, például az evolúció sem, így ez a kérdés, hogy oktassák-e vagy ne, nem csak arról szól, hogy mennyire "kellően megalapozott". Mindenkinek saját magának kell eldöntenie, hogy miben hisz, viszont kötelezően csak a tudományt oktatják/oktatták. Az ÉRTEMnek ha jól láttam az a céljuk, hogy ne csak ezt oktassák, amit végülis korrektebbnek tartok... de nem szeretném, ha azt a sok hazugságot tanítanák, amiket összehordanak (sajnos én is hittem nekik régebben).
    Ellenben azt fontosnak tartanám, hogy legalább pl. a kereszténységet illetve buddhizmust (de a többit is érdemes lenne) tanítani - mint tanmese ( :D ), mert tényleg nagyon hasznosnak tartom én is. De azokból "élettapasztalatot" kell gyűjteni, nem tudományos következtetéseket levonni.