• Tau Tang Wou
    #206
    "Felmerül a kérdés, hogy a fészekrakás ösztönös viselkedés vagy szerzet tudás?"

    Nem tanulta sehol, elhiheted.
    Persze ettől még nem fogsz nekem igazat adni, mert, mint mondtad, egy hívőt (jelen esetben: evolúcióhívőt) sose lehet meggyőzni. :)

    [URL=http://hu.wikipedia.org/wiki/Homoki_l%C3%A1basty%C3%BAk]"A hím egy gödröt ás, növényi anyagokból tölti fel, mígnem egy nagy halmot nem kap, középen található maga fészek. A levelek rothadásából felszabaduló hő kelti ki a belerakott 2-34 tojást, melyre olyan magasságú homokréteget szór, hogy 34 °C-hőmérsékletű legyen a fészek belsejében. A külső hőmérséklet függvényében, a költési idő, lehet néhány naptól, akár több hónapig is. A feltételezések szerint a máleók előre megjósolják az időjárást, mert előbb kezdik el a fészek megváltoztatását, minthogy az időjárás változna. A kikelt fiókák kiássák magukat a fészekből, melyből kifejlett tollazattal jönnek elő és szüleikkel nem is találkozva, azonnal önálló életet kezdenek."[/URL]

    #197 -re:
    "De a technikája, a technika tökéletesítése tanult, tehát szerzett tudás."

    Megint megbuktál.
    Lásd fentebb.
    Mivel ez nem volt annyira komoly, így nem gratulálok. :)

    Mellesleg, ha egy kicsit belegondolsz, hány madár fiókája látja a fészekrakást, amikor még tojásként sem születtek meg a fészekrakáskor?