• Pretorian
    #129
    Azért a CoD-jelenség az nem egészen jó példa szerintem, nem hinném hogy egy lapon kéne emlegetni a Diablo-val.
    Persze a számok nem feltétlenül a játék minőségét mutatják (ez a CoD esetében teljesen igaz), de ha van olyan cég amelyik még soha nem nyúlt mellé egyetlen játékával sem, az a Blizzard.
    Ez nyilván nem azt jelenti hogy nekem megvan az összes játékuk, sőt.
    Én összesen 4 játékot vásároltam tőlük (Diablo, Diablo 2 + LoD, Diablo 3, Warcraft 3), bár a Diablo 2-t kétszer is megvettem anno. A WoW-al meg sosem játszottam, és nem is fogok, mert egyszerűen nem érdekel. Starcraft sem igazán izgatott soha.
    De tény, hogy eddig az összes játékuk komoly szakmai és rajongói elismerésben részesült. A Diablo 3 lehet az első kivétel, de a kritikákat olvasgatva ennek a DRM lehet az oka.
    Volt itt még pár próbálkozás a TQ-n kívül is. Sacred 1-2, Torchlight + még pár kevésbé ismert név...
    Ezek közül mindegyik játék hozta azt, amit a játékosok elvártak.
    Valahogy mégis jóval kevesebben állnak neki sokadszorra akár a Sacrednek, akár a Torchlightnak.
    Na és ez az, amihez a Blizzard nagyon ért. Valahogyan folyamatosan fenntartják az érdeklődésedet. Peccselnek egyet, ami megváltoztatja a játékegyensúlyt. Finomítgatják, csiszolgatják a játékaikat. A Diablo 2-höz 11 (!) évvel a megjelenése után még adtak ki javítást. Melyik másik cégnek van ilyen supportja?
    Figyeld meg, hogy azok közül akik még 3-4-5 év múlva is játszanak majd a Diablo 3-al, senkit nem érdekel a grafika. És ők az elsődleges célközönség.