Diablo 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egy hülye játék miatt a másik torkának esni .)
Na ez az értelmi színvonal.

(Nem a D3-ra értem kifejezetten, hanem minden játékra, még azokra is, amiket kimondottan szeretek.)

Ha tetszik, akkor tetszik, ha valakinek nem, akkor nem. Mindenrõl lehet vitázni, de az ízlésrõl annyira nem érdemes.
Ott a pont.
"Most nézem épp a blizzard store-t.. nem tudom megvenni náluk semmilyen platforma sem a Lost vikingst, a Rock and Roll Racinget, sem a Blackthorne-t, sem a Warcraft 1-et, sem a Warcraft 2-t sem a kiegészítõket. Nah most akkor mi is van a mélyen tisztelt (pottyantós budi emésztõjénél is mélyeben) Blizzard támogatásával és supportjával?"

Most erre mit lehet írni. A Diablo 2 és a Starcraft supportja meg évekig ment, amire nem sok játéknál volt példa (személy szerint egyet se tudok mondani).

"Emlékszem az SC2 egyik legnagyobb pozitívumaként azt reklámozták hogy ugyanúgy néz ki mint az elsõ rész, csak ez már nem spriteokkal mûködik hanem háromdében, és ez mint újdonság hát"

Egyrészt ez hülyeség, ha belegondolsz ha már úgy van megfogalmazva, hogy olyan mint az elsõ, az már maga fizikai képtelenség, hogy újdonság legyen, nem tudom, te miért gondoltad, hogy õk annak tartják. Másfelõl nem azt mondták, hogy ez újdonság, hanem azt, hogy a dizájn és a játékmenet marad hû az elõzõ részhez.
te mégis mit vársz a diablo sorozattól te csökkent értelmû: ugyanazt a feelinget adja, mint az elõdei: menjél és hentelj egyre jobb cuccokban egyre látványosabb skillekkel...

mit vártál tõle? az év logikai fejtörõét?
Azért itt megköveznek ha egy TQ2-nek jobban örültem volna mint Diablo 3-nak?
bazmeg ennyi gyökeret, valaki gyomtalanítson!

valaki kérdezte, hogy megéri-e megvenni... én megvettem a játékot és benne van már vagy 50 óra játékidõm, és kurvára élveztem a játékot (nem csak normal fokozaton kell játszani, mert az valójában az easy fokozat, bármit is mond a blizz, csak jobban hangzik, hogy az elsõ fokozat a normál, és az igazi játék nightmare és hell fokozaton jön elõ, az inferno fokozat meg imho mazochistáknak való), és van 5 teljesen különbözõ karakter...

szóval egy kis fejszámolás: ha minimum 50 órát játszol majd vele és 13-15k-ba fáj, akkor 15000/50 = 300, szóval ha nem sajnálsz a játékélményért 300 ft/ órát, akkor vedd meg (fõleg mert sokkal többet fogsz vele nyomulni mint 50 óra, ha nem casual gamer vagy)... ez a játék nem a fejtörõkrõl szól, hanem az akcióról, hentrõl és az itemekrõl
Legalább a Titan Quest címét írtad volna le helyesen...

Sorold fel kérlek a különbségeket a SC1 és a SC2 majd a Diablo 1 Diablo 2, majd a Diablo 2 és a Diablo 3 között. Nagyobb fejlõdést/változást fogsz látni a D1 és a D2 között mint a többi párosításnál. És nem csak a helyszínekben. 😉

D1et is lehet tolni a battle neten? Most nézem épp a blizzard store-t.. nem tudom megvenni náluk semmilyen platforma sem a Lost vikingst, a Rock and Roll Racinget, sem a Blackthorne-t, sem a Warcraft 1-et, sem a Warcraft 2-t sem a kiegészítõket. Nah most akkor mi is van a mélyen tisztelt (pottyantós budi emésztõjénél is mélyeben) Blizzard támogatásával és supportjával? Nincs a Storejuk szerverének a háttértárán még kb 2-3CD-re elegendõ hely?

Emlékszem az SC2 egyik legnagyobb pozitívumaként azt reklámozták hogy ugyanúgy néz ki mint az elsõ rész, csak ez már nem spriteokkal mûködik hanem háromdében, és ez mint újdonság hát... szégyen lett volna ha a megjelenésekor sprite alapú lett volna a játék.
Tudsz D2-t tolni Bneten? tudsz. D3at is fogsz tudni. A sc2-t sc1 3ds verziójának titulálni meg még mindig az egyik legidiótább, legostobább és legretardáltabb dolog a világonn...

Cateran te meg dobálódzol ilyen kijelentésekkel, hogy d2 3dben meg butított meg plebs. Idióta módon ismétled magad. Most komolyan a pályák éghajlati és természeti adottságaival jössz? Hülyét csinálsz magadból. Semmivel nem vagy jobb mint egy mezei troll, minden blizz játéknál ott vagy és szapulod. Troll vagy.
Mennyé titans questezni vagy baldurs gatezni vagy a rák se tudja mire gerjedsz.
Pretorian
Ebben is van igazság, de tudtuk mire számítsunk. Tegye fel a kezét aki a gameplay videók és fejlesztõi diary-k után többet várt ennél.
Igen, ez lényegében egy remake. Nem a Blizzard North készítette. Nincs benne eget rengetõ újdonság. Nem Matt Uelmen szerezte a zenéjét. Egyszerûbb lett a fejlõdési rendszer (mondjuk azelõtt sem volt sokkal bonyolultabb).
Tény, hogy nekem is több dolog fáj a felsoroltak közül.
És akkor most keressünk néhány Diablo 2 review-t, és olvassuk el õket. Ugyanezeket a kritikákat megkapta anno a Diablo 2, amikor az 1-el hasonlították össze. Erre konkrétan Jay Wilson is kitért a megjelenés elõtt.
Nagyon jól tudta a Blizzard is, hogy rengetegen fogják húzni a szájukat.
Mégis ilyen lett a játék. Tudod miért? Mert ez nem egy kickstarter project.
Itt nem te készíted a játékot, hanem õk. Véleményed persze lehet róla, ahogy mindenkinek. Azon viszont senki ne szívja fel magát, hogy akiknek tetszik a játék azok nem kezelik pápai bullaként az ehhez hasonló véleményeket.
A bejelentése óta mindenki tudhatja, milyen lesz a játék. Ergo nem hiszem hogy sokan vettek zsákbamacskát. Aki mégis, annak talán utána kellett volna járnia, hogy milyen játékot is vesz.
Az pedig hogy egy peccs megborítja az egyensúlyt, vagy balanszolja a játékot olyan szinten szujjjjektív, hogy ej. Játékstílustól függ.
Lehet ezt ragozni a végtelenségig, de felesleges.
Elõbb utóbb lemorzsolódnak a saját tájékozatlanságuk csapdájába esett egykori Diablo fanok.
Nem fognak érdekelni senkit. Se a community-t, se a Blizzardot. Senkit.
Ahogy most sem.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

A grafika végre eléri a 2006-os Titan Quest szintjét, de legalabb felfedezték a 3D-t, amit mar a dio2-ben is illett volna megvalósítani (a Darkstone a dio1 utan 1-2 évvel mar képes volt erre).
"a Blizzard ugyanis újfent nem gondolt azokra a játékosokra - igen, sokan vannak ilyenek -, akik szeretik magányos farkasként végigjátszani a Diablo 3-at, annak ellenére is, hogy valódi társakkal ez azért lényegesen nagyobb élményt jelent."

Meg amikor jön 1 új peccs és szétkúrja az eddigi rendszert, és akinek ez nem tetszik, az max singleben tudna folytatni (mint a dio2 classicot a LOD megjelenése utan), de mostmar ezt se lehet. Kabfasz blizzard!
Minden játékot lehet az egekig magasztalni vagy szapulni. Egy piros tollat is lehet kritizálni, ha a kedvenc színed a kék. A kritika jogos lehet, még nem játszottam a játékkal, csak a bétával, de az ottani élmény és a Starcraft 2-ben szerzett tapasztalatok alapján elhiszem, sõt, vártam, viszont úgy tûnik, hogy még így is marha jó (akárcsak az SC 2). Mondjuk azt nem igazán értem, hogy mi baj van azzal, ha jól mûködõ dolgokat emeltek át a Dio 2-bõl és a WOW-ból, amik ráadásul a saját játékaik.
Egyszer el fog jönni az idõ, amikor a Diablo 3 szervereit lekapcsolják. Vagy azért, mert a Blizzard pénzügyi, vagy egyéb okokból úgy dönt, hogy egy "régi" játék támogatását nem éri már meg fenntartani, vagy azért mert a Blizzard megszûnik. Minden véget ér egyszer, ezt nem lehet kikerülni, a kérdés csak az, hogy mikor. Lehet, hogy 10 év múlva, lehet, hogy meg se éljük. Személy szerint nagyon meglepõdnék, ha 30 év múlva Battleneten tudnánk nyomni Diablo 3-mat (még azon is, ha egyáltalán még lenne akkor Blizzard). Elég naiv elgondolás, hogy bármilyen szerver örök-életû.
Szerintem egy játék minõségérõl árulkodik, h hányan veszik, a Bliz játékkok közül én nem unom a Dio-t se, sõt nagyon kellemes idõtöltés, van pár játék, amit kipróbáltam és nem teccett, nem okozott élvezetet, de nem szóltam le a játék rajongóit, hisz õk 1értelmû h élvezik, valószínû kevés agyam van...
érveket se sorolok, az extázist amugy se tudom leírni, meg különben is kíváncsi vagy rá?
AnarchoiD
amit hianyolok d3-ban az pl ami a PoE -ben bennevan , hogy kifilterezheted a szurke/feher trgyakat igy azokat meg veletlenul se veheted fel , es nem kell csatak utan kidobalni invedbol a veletlenul felkapott szurke trash -t

remelem lesz ra maj vmi hack

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.

ezért kapni fogsz a "nem vagyok fanboy de a diablo fantasztikus, és 3 tökéletes, blizzard annyira istenkirály, hogy a kezükben a szar is arannyá válik" emberektõl 😄

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Oh ez valoszinuleg azert (is) van, mert a blizznek oruletesen fanatikus tabora van..Angol orumokon szoktam jokat nevetnei, amikor valaki felhoz valamilyen velt vagy valos problemat valamelyik (altalaban WoW) blizz jatekkal kapcsolatban es 50 kommenten belul 100-an irjak le, hogy hulye es kussoljon es minden nagyon szep es jo es egyebkent is...Semmilyen eszervet vagy barmit, ami kicsit is emlkeztetne a kulturara...Persze a fele sima troll, de a masik fele agyhalott idiota, aki szemlyesen pippantana le Morhaimet, ha tehetne, sot fizetne is a dologert...A Blizzrol meg sokat elarul, hogy evek ora keptelen volt barmit is fatalis hibak nelkul kiadni vagy implementalni...Nagyjabol Ulduar ota (WoW, 2009 apr. 14.)figyelem es neha arcpiritoan banto dolgok maradnak bent a live verzioban..pedig allitolag fossa betazzak a dolgokat.Idezem:"um, so my guild is in ulduar, we're in vehicles, yet nothing spawned. we can't leave our vehicles, none of us can see others moving, and i can drive all the way to the end of the map with no resistance....anyone having this issue?"
Aztan persze jonnek a nagy onjelolt vedelmezok, hogy "hibak elofordulnak" meg "nem lehet minden tokeletes" meg ilyesmi..lasd most a D3-mal kapcsolatban..Elad a Blizz 1 grafikailag fejlesztett D2-t lebutitva es a plebs visitva tapsikol hozza.."Lassuk csak..Diablo 2, act 1 meg kell menteni Deckard Caint -mit ad isten a helyszin nagyjabol ugyanaz..- Diablo 3, act 1..meg kell menteni Deckard Caint..wohoooo, ugyanaz a monastery amugy...Diablo 2, act 2 Lut Gholein, sivatagi varos, csatornarendszerben maszkalni, aztan sivatagban...Diablo 3, act 2, Caldeum, sivatagi varos, csatornarendszerben maszkalni, aztan sivatagban..wohoo...Diablo 2, act 3...dzsungel..na ez mondjuk D3-ban meg act 2-ben van...Diablo 2, act 5. Demonok ostromolnak 1 varost, ki kell menni es szetcsapni koztuk, meg elerni a hegy gyomraba,a Vilagkohoz..Diablo 3, act 3..demonok ostromolnak 1 varost (talan ugyanazt? eskuszom nem is figyeltem..)ki kell menni es szetcsapni koztuk, majd elerni a hegy gyomraba, ahol 1 rosszaracu demonboss varakozik a szajonvagasra..Meg van meg 1000 dolog, ami kutya kozonsegesen at lett emelve D2-bol, csomo minden WoW-bol es kurvara nem latom mire ment el a fejlesztesre szant ido..biztos a hajlongo fuszalakra...meg a ragdoll effektre..)
A feltételezés hibás, hogy le fognak állítani a szerverek. Miért állnának le? Amikor ezt megtennék, akkor már kb 10-50 játékos akar majd vele játszani, azt meg lekezeli egy 486-os is. Ha lekapcsolnák az egészet, az olyan lenne, mintha megszüntetnék a Battle.net-et a Diablo 1-es játékosoknak. Felesleges, mert nem költség 😉

A Fate-tõl való nyúlás nem meglepõ, mivel Travis Baldree, a Fate dizájnere az egyik társalapítója a Runic games-nek.

Amúgy Torchlight azért hasonlít annyira a 2005-ös Blizzard North-os Diablo képekre, mert a Runic nagyrészt a volt Blizzard North alkalmazottjaiból tevõdik össze. Azokból az emberekbõl, akik a Diablo 1 és 2-õt csinálták.

Azért Torchlight 2 legalább tovább is fejleszti azt amit az elsõ részben csak egyben átvett a Fate-tõl. Vsárlási lista FTW!

Tinman
Sajnálom, csak egy like-ot engedett a rendszer :-(

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Pretorian
Ó, volt még azelõtt is pár komolyabb dungeon crawler, csak ezek közül sok vált a 3D õrület áldozatává. De ugye nem mindegyik kezdte izometrikus nézetben anno.
Lost Vikings-et szerintem azért nem folytatják, mert az a mûfaj a '90-es években élte fénykorát, mára szinte kihalt. Oldalnézetes platformerek ma leginkább ingyenes flash játék formájában jelennek meg. Persze volt itt azért Trine, ami elég sokat merít a Lost Vikingsbõl + 1-2 kisebb progi.
De ezek már nem full dobozos AAA címként jelennek meg, hanem pár dolláros arcade cuccként Steam-en, vagy XBOX Live-on.
A lényeg az, hogy a platformereknél komolyabbak a mûfaji kötöttségek mind a tartalom, mind a kezelõfelület vonatkozásában. Vagyis nem nyújtanak olyan mértékû, illetve olyan hosszú távú szórakozást, mint más játékok.
Akkor meg miért készüljenek ilyenek? Valahogy így gondolkodhatnak a fejlesztõk és a kiadók szerintem. Persze mások is szeretnek nosztalgiázni, ezért készül néha mégis 1-1 ilyen játék, de ezek sokszor nem túlságosan tartalmasak, rövidek, és eszerint vannak beárazva.
Mivel van dedikált single része a játéknak, valószínûleg tényleg lesz offline + LAN patch ha majd egyszer le akarják lõni a szervereket.

"De mi lesz ha a szervereket le akarják majd lõni?"

Ez egy örök kérdés minden hasonló DRM-nél. Ilyen esetben ígéretet szoktak tenni, hogy a szerverek lelövésekor egy patchben hozzáadják az off-line módot. Mondjuk nekem nem rémlik, hogy tettek volna ilyen ígéretet, de lehet csak én nem figyeltem oda eléggé. Mindenesetre én kinézem a Blizzard supportjából, hogy biztosítják az off-line játékot miután kidobják a szervereket, de majd meglátjuk.
A blizzard jó játékai (szerintem):
Lost Vikings (miért nem lehet folytatást csinálni?
Blackthorne (eszméletlen, brutális, õrültjó)
Rock and Roll Racing (még ma is toltam vele 2 órát SNES emun)
Warcraft 1-2-3 mind mind jó volt, de a 3. rész nekem a tröténet után már csak az egyedi mapok (eleTD) miatt volt jó
Starcraft hangulatos játék tetszetõs megjelnéssel (de már túlzó balanszmánia jeleivel)
Diablo 1 (puszta kézzel diablot és a sok sok csontit.. izzasztó volt)
Diablo 2 + LoD nem rossz, de nem hosszútávon, és a bogarakból kipottyanó epic full plate már inkább taszított.

Amik nem jöttek be:
Starcraft 2... miért is nem Starcraft 1.2.3D.1/3?
WoW .. hagyjuk.. az elején még majdnem jó volt, aztán már csak a kõkockák, és kõbuta emberek játékává tették
Diablo 3 aham.. a skillrendszer és a grafika kivételével minden romlott.. a grafika nekem meg amúgy sem jött be.

Régen a diablo konkurensei között meg ott voltak ilyenek még: Hexplore, Darkstone (az a dal a kútnál brr.. a hideg kiráz a csaj hangjától), Throne of darkness, és amibõl a torcslájt mindent lenyúlt a Fate és a kiegjei! Kéretik megnézni.. elõbb volt mint a torcslájt és majdnem teljesen ugyanaz. Háziállat etethetõség, átalakulás, tárgyak tápolása stb..

Oké.. 3-4 év múlva célközönség marad csak. De mi lesz ha a szervereket le akarják majd lõni? Mert ha úgy tetszik még ma is tudnék Diablo 1-et játszani multiban hamachin át. De vajon 15 év múlva tudok majd diablo 3at tolni egyedül? Jelenleg úgy néz ki nem...
Pretorian
Azért a CoD-jelenség az nem egészen jó példa szerintem, nem hinném hogy egy lapon kéne emlegetni a Diablo-val.
Persze a számok nem feltétlenül a játék minõségét mutatják (ez a CoD esetében teljesen igaz), de ha van olyan cég amelyik még soha nem nyúlt mellé egyetlen játékával sem, az a Blizzard.
Ez nyilván nem azt jelenti hogy nekem megvan az összes játékuk, sõt.
Én összesen 4 játékot vásároltam tõlük (Diablo, Diablo 2 + LoD, Diablo 3, Warcraft 3), bár a Diablo 2-t kétszer is megvettem anno. A WoW-al meg sosem játszottam, és nem is fogok, mert egyszerûen nem érdekel. Starcraft sem igazán izgatott soha.
De tény, hogy eddig az összes játékuk komoly szakmai és rajongói elismerésben részesült. A Diablo 3 lehet az elsõ kivétel, de a kritikákat olvasgatva ennek a DRM lehet az oka.
Volt itt még pár próbálkozás a TQ-n kívül is. Sacred 1-2, Torchlight + még pár kevésbé ismert név...
Ezek közül mindegyik játék hozta azt, amit a játékosok elvártak.
Valahogy mégis jóval kevesebben állnak neki sokadszorra akár a Sacrednek, akár a Torchlightnak.
Na és ez az, amihez a Blizzard nagyon ért. Valahogyan folyamatosan fenntartják az érdeklõdésedet. Peccselnek egyet, ami megváltoztatja a játékegyensúlyt. Finomítgatják, csiszolgatják a játékaikat. A Diablo 2-höz 11 (!) évvel a megjelenése után még adtak ki javítást. Melyik másik cégnek van ilyen supportja?
Figyeld meg, hogy azok közül akik még 3-4-5 év múlva is játszanak majd a Diablo 3-al, senkit nem érdekel a grafika. És õk az elsõdleges célközönség.

"Ezek szerint ez az öregedés velejárója?!" - Igen. 😄

"Mert pont így vagyok én is, és nem értem mi változott." - Szintén zenész ...

Miért aki anno végignyomta ilyen 36 meg 42 óra alatt a játéktermi Tetris gépet, a 80-as vagy 90-es években most bevállalná?

"De már jónéhány éve max. fél órát tudok csak folyamatosan játszani ilyen és ehhez hasonló "hentjátékokkal" (a DII-vel és I-gyel is), aztán alt+tab, és csinálok valami mást. Pár óra múlva esetleg folytatom, ha ráérek... "

Ezek szerint ez az öregedés velejárója?!
Mert pont így vagyok én is, és nem értem mi változott. Én vagy a gammák minõsége? Esetleg mindkettõ?
Nagy ritka, amikor le tud már kötni egy játék és nem lépek ki belõle 20 percenként. Talán az utolsó ilyen gyöngyszem a Mass Effect 2 volt. Azzal tudtam pirítani.
Remélem nem romlik tovább ez az állapot! <#kacsint>
wraithLord
Amikor megjelent a Diablo II, még csak 16 éves voltam, akkor még el tudtam játszogatni vele. Elég sokat, kb. 3-4 órát folyamatosan.
De már jónéhány éve max. fél órát tudok csak folyamatosan játszani ilyen és ehhez hasonló "hentjátékokkal" (a DII-vel és I-gyel is), aztán alt+tab, és csinálok valami mást. Pár óra múlva esetleg folytatom, ha ráérek... Ezért nem is akarom megvenni a DIII-at ennyiért. Érdekel, meg minden (nem kevésbé, mint annak idején a DII), de ahogy te is írtad, unalmas (mmint maga a játékmenet).
De én igen. 😄

Egyébként nekem volt eredeti D2, és sokat játszottam vele, néha elõvettem pár hétre újra és újra, de már az elején is rohadt unalmas játéknak tartottam.

wraithLord
Nem erre értettem, hanem a 2005-ös törölt Diablo III-ra. Ez a Diablo III nem a második rész 3D-s verziója (grafikailag).
"Nekem azért tetszik, mert a Diablo 2 stílusát vitték 3D-be ültetve tovább. "
Érdekes, az én Diablo 1 és 2 mániás ismerõseimnek meg azért nem tetszik, mert szerintük ez a Diablo 2 3D verziója, ugyan azon helyszínekkel, csak még lerontották a játék lehetõségeit azzal, hogy internet ÉS mûködõ szerver nélkül se single, se multi nem megy ...

Ender Wiggin - Tényleg tiszta Tourchlight 2 szerû, de ha ez 2005-ös akkor még a Tourchlight 1 sokkal csúnyább verziója sem volt sehol ...

vannak azért agyhalottak itt úgy látom...csinálj mást mert szar a szerver pl. aki megvette CE-t 30 ezer forintért.Ez olyan fogyasztó védelem MINT A HUZAT.Ha valaki nagyon fel akarná jelenteni õket, megtehetné.És IGAZA is van.Mert pénzért megvette és a kalózkodás visszaszorítás nevében a blizz képtelen ellátni a feladatot.Néhágy ember nem fogja fel pl. ha valaki melózik és éppen vasárnap le akar 2-3 órára a gép elõ ülni..nem megy a szerver.Mennyé mást csinálni 😄 ehhez mennyire kell agyhalottnak lenni 😄 de még soloban sem tudsz jásztani egyedül, a kalózkodás visszaszorítás nevében! ó je, profit mindenek felett.

a Titan questet meg hagyjátok már..nem egy súlycsoport a kettõ.Kb hasonló a szitu mint a PoE és d3 esetében.Nyomi környezet, nyomi mozgások, béna mobok, szar zene + diablo klón 😄 a grafika persze szebb, de ebben az esetben az semmit nem ér.
Másrészrõl minek akar valaki egy barbi generátort a játékba?(haj,szem,szín-stílus állítás)...

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

egy cuccon 5+ stat lehet a 20ból?(szerintem több) ahban is érdemes arra költeni amin legalább 3 számodra jó stat van. ilyen esélyek mellett még kevésnek is mondható ami cucc esik. 60asokért meg infernon elég sokat fogsz izzadni. (act 2-3-4)
perfect ittemekért amin 5stat is "jó" tuti elkérnek majd sok sok usdt.

occó e cigi és lötty érdeklõdni pmben

amikor elõször ölsz meg egy bosst akkor megnövelt esélyed van, hogy rare esik. a sok cucc drop meg azért kell mert abból lesz a pénzed nagy része, craft alapanyagod és ha véletlen mákod van akkor használod vagy ahban eladod.

occó e cigi és lötty érdeklõdni pmben

Még a Titan Questrõl annyit, hogy ha az UI-t modernizálnák, elegánsabbá tennék, akkor ma is simán megállná a helyét.
Nekem a Beta alapján nem jött be annyira a D3, meg sem vettem. Nem akarok új vitát, de ez nekem közelrõl sem RPG és én azt szeretem.

De ha valami tetszett benne, akkor az a grafika. Nagyon szép kidolgozás és illik a játékstílushoz. Egyetértek Pretoriannal abban, hogy a Blizzard bármilyen grafikus stílust összedobhatott volna, ha akar.
A csillogó hightech helyett a mûvészibb, festményszerûbb utat választották. Szerintem jól tették.
Mostanra meg már az átlaggép is simán viszi...

Amúgy meg volt valami nyílt hétvége... ki is próbáltam ezt a D3at, meg anno a bétával is játszottam. És erre alapozom a véleményem miszerint a TQ jobb. Nem vagyok elvakult Diablo fanboy, sem hater, mert a D2-vel sokat játszottam, a D1el meg talán még többet. Kíváncsi lennék mi volt rossz a multijában? Mert mi a haverokkal egész jól elvoltunk, és néha még mostanában is elvagyunk.

Az meg hogy mibõl mennyit adtak el... A CoD-kból is milliók fogynak de csak kevesen mondják objektíven hogy az nem jó játék, és max a multi ami életképes benne. Az eladási számok meg nagyon sokszor nem a játék minõségét mutatják, vagy hogy mennyire jó. Inkább csak azt hogy mekkora volt a hype körülötte, és a reklám. Nemrég beszélgettem pár D3 várós emberkével, nem is hallottak a TQ-ról soha, pedig a D2idejében kezdtek játszani. Amikor pedig kipróbálták a TQ-t azonnal elkezdtek szervezõdni a csapatok és szó szerint azon kellett néha aggódni hogy befér e még valaki a csapatba mert teltház volt.
Elképesztõ, hogy a pályadizájn egy az egyben Torchlight. Mintha annak a screen shotjait látnám.

Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams

Pretorian
Teljesen más a stílusa a TQ-nek, és a Diablo 3-nak grafikailag.
Hidd el, a Blizzard megvehette/összekalapálhatta volna a létezõ legmodernebb grafikus motort. Mégsem tették meg. Miért?
Mert a Titan Questbõl fogyott 1 millió a kiegészítõvel együtt 6 év alatt, a Diablo 3 kapcsán pedig a legóvatosabb becslések is 3.5-5 millióról szóltak a megjelenés utáni elsõ év végéig. Valószínûleg már most jóval 7 millió fölött jár a játék, én nincs két hete hogy megjelent.
Ergo ezerféle konfiguráción kell elfutnia röccenés nélkül. Úgyhogy a kissé rajzfilmszerû megvalósítást választották, így kellõen alacsony a gépigény is. A fizika viszont elég jó benne, igényesek és aprólékosak a fizikához kapcsolódó animációk is.
A Titan Quest jó játék volt, de én a megjelenése elõtt 3 hónappal raktam össze egy 180000 forintos gépet, ami nem volt képes maximális beállításokkal futtatni a játékot még alacsony felbontásokon sem.

Ez mégis mitõl lenne hivatalos? 😊 Leírtam már egyszer miért nem ugyanaz a kettõ és ha elolvasnád a wikit is megértenéd mi a különbség.

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

jarlaxxe
Ugy beszélsz, hogy nem játszottál a d3-mal igy a véleményed is annyit is ér...

A TQ meg felejtsük már el akkora bukás volt mint a ház a multija katasztrófa volt annál a szennynél még a sacred is mérföldekkel jobb volt, bele is bukott a fejlesztö cég most kalapoztak össze egy kis pénzt a Grim Dawnra ami az eddigi infók alapján egy az egyben TQ lesz valaki sosem tanul a hibáiból...

Rage47
Nem tudom mi a bajotok a skillek eloszthatóságával, az elõzõ részben szerintem marha unalmas volt, hogy ráfeküdtél 1db képességre és azt nyomogattad 20 órán keresztül. Itt legalább választhatsz, kombinálhatsz...
Habar a Diablo sorozat az RPG mufajba tartozik (kurva nagy am az a mufaj😛)a 3. reszt mar en magam sem szivesen sorolom oda.A karakter alakitgatas 0..semmit, ismetlem SEMMIT nem alakithatsz a karakterrel kapcsolatban a ruhacskajan es skilljein kivul...Sem attributumokat, sem kinezetet, semmit..(ohh a gear szinet lehet valtoztatni...)A tortenetvezetes linearis, mindenkeppen azzal er veget, hogy Diabloval kell megkuzdeni..mindefelekeppen maghal akinek meg kell es eletben marad akinek eletben kell maradnia. En elhiszem, hogy a genre nem is kivan mast, csakhogy ami okes volt x evvel ezelott a D2-ben, az mara igenis karcsu es a hajlongo fuszalak sem segitenek rajta....Igenis a zillio eves Titan Quest(Immortal Throne) volt a merce es nem a D2..es a D3 nem lepte meg ezt a mercet, sot..joval alatta marad
Ami vsltozott a D2-hoz kepest az a bossrunok...mar nincs erteleme..inkabb a "gyujtsd a goldot es auction houseban told...Brutalisan lehet gearelodni hugye-szare, persze most meg csak szintezeshez foleg. Per pill Hell act 1 kozepe tajekan jarok wizarddal es oszinten szolva mar veszettu,l unom a sok kek es rare dropot...Nebassza mar meg a pereces, hogy meg akar maga Diablo is esetlegesen 2-3 keket dob es nem feltetlenul uberbrutaljokat (bar az is igaz, hogy az igazi kihivast nem a bossok jelentik, hanem a trashpackek, azokon belul is a rare es oleg elite mobok..na azok a szopas magasiskolai, ha eppebn ugy jonnek ki a kepessegeik..Eddigi kedvenceim a Vortex/Frozen/Jailer, de jopoa az Invulnerable minions, valamint a Fire Chain/Vortex/Molten is.....
ezek a képek a korai alfa vagy prealfa verzióból származhatnak. Még nincs minden megrajzolva, na meg csak körvonalazódik kb az egész. A Dio2 alfa verziója is megmosolyogtató volt
wraithLord
Nekem azért tetszik, mert a Diablo 2 stílusát vitték 3D-be ültetve tovább. Valószínûleg ez csak egy nagyon kezdetleges dolog volt, hogy itt hogy néz ki, nem mérvadó. De nekem így is tetszett volna.
Egyébként, ha jól tudom, a történet miatt kaszálták el, mert a High Heavensben játszódott volna nagyrészt. Vagy valami ilyesmi.
fergusonpapa
tudom,hozza az akkori szinvonalat,de , diablo2 csunyább de messze jobban tetszik mint ez,nem tudom megérzés h sztem ez bukta lett volna 😄

www.icewebhu

fergusonpapa
Pontosan a Bliz játékok ezért jók, mert pl starcraft is mai napig jó és nem érzem hogy hátránya lenne a grafika,sõt..

www.icewebhu

wraithLord
Szerinted rémes, szerintem nagyon nem. Nem haragszom. 😄
Ez egyébként 2005-ös, vagyis 7 évvel ezelõtti cucc.
wraithLord
Nekem a Diabloval kapcsolatban elég annyi grafikai fejlesztés is, hogy pl. már nem csak hunyorogva néz ki a karakterünk embernek. 😄
A Diablo-t sosem a grafikája technikai háttere miatt szerettem, hanem a dizájn, a mûvészi megvalósítás miatt (ez zene és hangok terén is igaz). Ez pedig már a Diablo elsõ részében is tökéletes volt, és (számomra) még ma is megállja a helyét, soha nem fog problémát okozni játszani vele. Sosem jár le a szavatossága, sosem lesz csúnya a szó klaszikus értelmében.
fergusonpapa
ez rémes már ne haragudj nem véletlen törölték

www.icewebhu