• lordsithlord
    #9
    Ezt a komoly analfabétizmus dolgot nem egészen értem...

    Adott egy WPA2-PSK, mint írtam, elég komoly jelszóval, ami elvileg minden kritériumnak megfelel. A titkosítás természetesen kötelező, nem opcionális. Elméletileg ennek elégnem kellene lennie. Valóban, lehet használni az általad javasolt generátort, de kapásból mondanám, hogy hülyeség. Egyszerű oknál fogva nem éri meg: míg egy saját jelszót megjegyez az ember, addig egy generáltat már nem fog. Ergo azt fel kell írni. És onnantól máris van egy biztonsági rés.

    Egyébként a PSK (Pre-Shared Key) nagy hátránya a fix jelszó. Elméletileg Brute Force-szal csont nélkül törhető, csak idő kérdése. Abból kiindulva, hogy 2-3 hétig nyugi van (lekopogom, mos már 1 hónapja nem láttam gyanús netforgalmat), valaki elég kitartó lehet és van hozzá megfelelő gépe és programja.

    Valóban, a WPA2-nek van olyan verziója is, ami törhetetlen (ez a WPA2-Radius), ehhez azonban kell egy külön RADIUS szerver. Ez otthonra már nem megvalósítható már csak technikai okoknál fogva sem.

    Frekventált helyen gondolom valamelyik várost érted. Ott megint más a szituáció, nem éri meg szenvedni egy WPA2- es háló feltörésével, hiszen általában egy csomó WEP-es. sőt, teljesen nyitott hálózat is található elérhető közelségben. Azokra mindenféle komolyabb erőbedobás nélkül pillanatok be lehet jutni. A másik dolog, hogy a városokban jelenleg sokkal nagyobb divat még a bekötés elött a kábelről lopni a netet. Ez megincsak nem igényel különösebb erőfeszítést, csak egy megfelelő eszköz kell hozzá.