• dchard
    #23
    1. AZ hogy te a Muc1ka1986-ot elég komoly jelszónak gondolod, még kriptográfiai szempontból korántsem biztos, hogy az. Ehhez képest egy 64 karaktert tartalmazó generált kulcs kicsit más kategória még akkor is, ah ezt nehéz belátnod.

    2. "Valóban, lehet használni az általad javasolt generátort, de kapásból mondanám, hogy hülyeség. Egyszerű oknál fogva nem éri meg: míg egy saját jelszót megjegyez az ember, addig egy generáltat már nem fog. Ergo azt fel kell írni. És onnantól máris van egy biztonsági rés."

    Igen, kétségtelenül rettenetesen valószínű, hogy a szomszéd pistike feltöri a gépedet távolról és az ott tárolt kulccsal fog ingyen netezni a hálózatodon keresztül.

    3. "Egyébként a PSK (Pre-Shared Key) nagy hátránya a fix jelszó. Elméletileg Brute Force-szal csont nélkül törhető, csak idő kérdése. "

    Így van, egy generált kulcs megtöréséhez több száz, ha nem ezer év kell. Tisztán bruteforce módszerrel. Te meg hetente cerélgetd a kulcsot...

    4. "Ott megint más a szituáció, nem éri meg szenvedni egy WPA2- es háló feltörésével, hiszen általában egy csomó WEP-es."

    Hát nincs. 12 hálózatot látok olyan jelszinttel, amin egy WEP törést végre lehetne hajtani, csakhát mindegyik hálózat WPA2-vel titkosított. Pedig az SSID-kből ítélve szinte mindenkinek olyan routere van ami alapból nem titkosított és mégis: vették a fáradtságot, hogy legalább ezt beállítsák. Ez egy újabb tévhit , hogy mndig van legalább 1 nyílt vagy wepes hálózat. Mert nincs. Belvárosban is hasonló a helyzet.

    5. És végül "Valóban, a WPA2-nek van olyan verziója is, ami törhetetlen"
    Nem kommentálom, a többség gondolom sejti, hogy mi a hiba az idézett mondattal.

    Továbbra is azt gondolom, hogy valami statkót rosszul értelmeztél a routeredben és nem volt ott semmi gyanús forgalom, vagy csak egyszerűen nem volt mandatory-ra állítva a titkosítás.

    Dchard