• Magiszter
    #14
    "Szóval ennyi erővel nyugodtan meg is dögölhetne mindenki, az a legbiztosabb megoldás"

    Neeem.... dehoooogy! Az a tuti ha mindenki havonta 30 ezret átutal az ő számlájukra, mert előbb-utóbb biztos valami rosszat fogsz csinálni. Várjunk még egy kicsit és szeretett vezérünk kiveti a "lehet hogy kalózkodsz" adót, és a fizetésed 10-20%-át automatikusan az ArtisJust számlájára utalja. Mivel a világ majd látja hogy ez milyen jó, ezért bevezetik minden országban. Ez olyan mértékű hálaérzetet kelt majd a világ jogvédői szívében hogy egyben, zsebből kifizetik az államadósságot és visszatérítetlen kölcsönt adnak nekünk az elkövetkezendő 100 évre. És ezzel a világ megmenekült.

    Idézet a témában:
    "Amerika szokása szerint hülye. 1,92 millió dollárra büntettek egy nőt 24db zene letöltéséért. Ez számonként 80000 dollár. Afölött most sikljunk el (hogy a ménkűbe kell ezt ragozni?), hogy ha a boltban dobozzal, lemezzel, borítóval, ÁFÁ-val együtt ellopja ezt a 24 számot, akkor annak milyen következményei lettek volna (kb. 10 dollárról beszélünk). Afölött is lépjünk át, hogy a 10 dollárból a lemez, a borító és egyebek levonása után hogyan lesz 1920000, Amerikában a matek soha nem volt húzóágazat.

    Tegyük fel, hogy igaza van a zenekiadóknak, és valóban 1,92 millió dollár kár érte őket. Vizsgáljuk meg továbbá, hogy hány hasonló illegális letöltés történt már hasonló zenékkel. Legalsó hangon tízmilliárd, de ennél nagyságrendekkel több a reális. Most akkor vegyük elő azt a fránya általános iskolai matekot, és számoljunk: 10 milliárd szorozva 80 ezerrel az 800 billió dollár, saccra ez a teljes Föld bolygó utóbbi 20 évi GDP-je. Honnan lett ezeknek ekkora értékű terméke? Szerintem ekkora tisztázatlan eredetű vagyonért már igazán kijárna egy adóellenőrzés, bár természetesen ettől eltekinthetünk, amennyiben igazolják legalább 64000 milliárd dollár társasági adó befizetését. Akkor már csak annak kiderítése van hátra, hogy hogyan tettek szert minderre.

    Egyrészt ugye szükségük volt az árura, ami ez esetben a zene; ezt leginkább zenészek, zeneszerzők és szövegírók állítják elő, ritkább esetben gépek (most még). A valaha élt szerzőknek és előadóknak összesen a történelem folyamán fizettek mondjuk 10 milliárd dollár jogdíjat, munkadíjat és stúdióköltséget, ennek levonása után azt kapjuk, hogy a zenekiadók ehhez az áruba bocsátás során hozzáadtak 799,99 billió dollár értéket. Ezt nyilván a kiadók marketingesei és jogászai teremtették meg."