• DRFlame
  #69
  Van a kaszinóknál "dupla" gomb. És nem tuti a nyerés.
  A duplázás nem ér semmit.
  Annak, hogy zsinorban n db pörgetést bukjunk az esélye (19/37)^n és egy vesztes játék (amikor a sokadik duplázás sem nyer) 2^n-1 egységnyi veszteséget jelent. Akármeddig is tudsz duplázni, az az egy vesztes kör többet visz, mint az összes nyertes hoz együttvéve. Ki lehet számolni, de aki szerint a matek hülyeség (annak először is sok sikert az életben :)), generáljon egy jó nagy mintát excelben, vagy tudomisén.
  Mivel az alap szorzók a kaszinó javára vannak kitalálva, akárhogy csavarod, ezekből a tétekből nem tudsz varázslatos módon kihozni olyat ami nyerő lenne.
  Ha csak egy nyertes körig mész el, akkor valószínű nyersz. De ha ezt többezer ember csinálja, akkor közülük nagyon kevesen, de irtozatosan beszopják. Többet buknak, mint ami aprót a többiek összenyernek. Hiába van minden játékban 90+% esélyed nyerni, a kockáztatott összeg mindig nagyobb annál, minthogy megérje.
  A duplázással azt lehet elérni, hogy jó nagy összeget kockáztatunk kis nyereményért nagy nyerési eséllyel Kb, mint megtenni mondjuk 32 számot... valószínű nyersz, de így sem éri meg.