• Kensin
    #12
    Ez már jópár éves, de valami fergeteges, nagyon ajánlom: Star Wreck
    Egy csapat finn csinált egy Star Trek paródiát. Érződik rajta hogy amatőr, de ez talán még ad is egy kicsit a hangulatához. Mi szétröhögtük rajta az agyunk.

    Ezen felbuzdulva alakult meg a Wreck a movie oldal, ahol online lehet filmet csinálni, hozzácsapódni valakikhez vagy csak kommentelni.
    Készült már itt pár film, a minőségüket nem tudom mert nem láttam egyet sem közülük. Lényeg hogy az online felület már rég megvan a dologhoz.

    Van egy sci-fi amit szintén amatőrök csináltak, a forgatás már jó ideje kész, az utómunkákat csinálták pár évig neten keresztül mások bevonásával is: Project London
    Ha jól tudom idén fog elkészülni, addig a trailert lehet nézni.

    És ott vannak a Blender Institute nyílt rövidfilmjei (Elephants Dream, Big Buck Bunny, Sintel), a mostani lesz az első élőszereplős. Igaz hogy kb 10 perces lesz, de arra játszanak hogy minőségileg labdába rúghasson a nagy filmekkel. (Mivel már bizonyítottak, vannak erős támogatók akik vasat vagy kamerákat biztosítanak nekik. Pl NVidia, HP, Camalot)
    A rákövetkező filmjüket már rendes hosszúságúra tervezik, különféle amatőr stúdiókat bevonva a világ minden tájáról a dologba.

    Szépen lassan fejlődik azért ez, simán el tudom képzelni hogy néhány év múlva már általánosak lesznek az online gyártott filmek is. Az előnyük a többivel szemben az mint mondjuk egy indie játéknak, nincs megszabva hogy mit csinálhatnak meg, nincs az hogy egy folytatás előnyösebb egy eredeti ötlettel szemben mert reklámértéke van.