• usersg
    Én ezt a tablet marketinget már nagyon unom. Kicsit olyan, mint a netbook láz, ami el is múlt ahogy a betegségek szoktak. :)

A dolog ott kezdődik, hogy ezek nem alkalmasak rá, hogy egy számítógépet kiváltsanak. A gyenge hardware, a nehézkes kezelés, és a rendszerint gyártóhoz láncolt egyszerű software -ek nem engedik ezt meg. Esetleg kiegészítő eszközöknek jók lehetnek bizonyos feladatokra. Illetve szórakoztató bohóckodós kütyünek.
    Persze ilyenkor szoktam kapni az érvet, hogy "de lehet belőle pc szerű izé mizét kilegózni egy zsák pénzért". Rendben, de minek? Költségesebb is, gyengébb is, és az egyéb hátrányai akkor is megmaradnak.
    Szerintem idővel majd beáll a piac megfelelő sarkába, és csak azt vesszük észre, hogy már nem olvasunk minden harmadik nap cikket arról, hogy a tablet már a turmixgépet is kiváltja.... mert nem.
    Én pl semmilyen felhasználási területet nem tudok, ahol nekem hasznos lenne. Egyszer azt hittem hogy könyv olvasásra jó lehet, de 30 perc próba után bekönnyezett a szemem, és rendkívül elfáradt. Ez egy almás masina volt, ami egyébként sem kellene, de a próbának épp jó volt, hiszen a legtöbb - indokolatlan - dícséretet ez kapja. Rá kellett jönnöm, hogy erre sem jó, ellentétben egy normális könyvolvasóval.
    Tehát marad a normális számítógép a feladatok 90% -ra, a kevés maradékra meg nem kell tábla.