• Balumann
    #144
    "Ha ezekhez hozzátesszük hogy el sem viszi otthonról a példámban szereplő személy, akkor végképp semmi értelme nem lesz az egésznek."

    A felhasználók nagy része szereti mindenféle "extrém" helyzetben használni, cipelni, így elég nagy a célközönsége szerintem.

    "De ha valakinek pc kell, és van is, mi a lóf@szér akarna hirtelen 3x annyi pénzből építeni helyette egy legó pc -t, ami még akkor sem lesz ugyanolyan, és akkor is megmaradnak a korlátai."

    A tabletek árai is mennek lefele szépen, ahogy jönnek ki újabb termékek. Korlátai és előnyei is megmaradnak.

    "Mondj nekem legalább egy valós személyt, aki szerinted a tablet célközössége, és pc -t legózott magának a tabletből úgy, hogy előtte volt pc -je, de mégis a pc szerű valamit akarta volna.
    Ennyi erővel akkor már sokkal jobban jár, egy olcsóbb féle tablettel, a pc MELLÉ. Ez egy ezerszer életszerűbb megoldás, mint amit te említesz."

    Én főleg kollégistáknál láttam, hogy tabletet használnak rendszeresen (többnél láttam, hogy egeret hoznak hozzá), persze otthon biztos van gépük nekik is (még). Tablet lehet tablet, és lehet egy "pc" is, ha rákötöd a dolgokat, ha olyan helyen vagy. Például Windows 8-ban nem hiszem, hogy lesz olyan megkötés, hogy csak tabletes alkalmazásokat tehetsz rá, ráadásul a felületet is tudod változtatni elvileg.

    willcox:
    "mi kötelez rá, hogy nekem egy érintős szart _kéne_ használnom? Ezt úgy írod, mintha ez valami előírás lenne, vagy kötelező lenne használni."

    Ezt a hülyeséget nem tudom minek írtad, nem kötelez senki, megvannak a praktikus okai is (nyilván nem maga az érintőkijelző, hanem hogy nem kell rajta legyen külön billentyűzet meg touchpad).

    "Egy notit (notebook-ot) bárhol tudsz használni, és nem kell hozzá külső DVD író, mert eleve van benne."

    Ezt a vitát végtelenségig folytathatjuk ha szeretnéd, nem értem minek írod le ugyanazt, de én is leírhatom: szerintem meg nem lehet bárhol kényelmesen használni, mint a tableteket, és ha az illető böngészésre, multimédiára, facebookozásra, emailek meg nemtudommik olvasására használja csak a számítógépet (amikor éppen nem tud rádugni egy billentyűzetet meg egeret otthon), akkor nincs hátránya.