• usersg
    "em fogja kiváltani ha valaki kihasználja ezeket az eszközöket, viszont (sokadjára leírva) ha valaki arra használja a PC-t, hogy netezik, mailezik, facebookozni, esetleg skypeol, és ezzel slussz passz, akkor kiváltja."

És itt az óriási tévedés, mert akkor sem váltja ki. Pontosan azért, mert félelmetesen limitált a kezelhetősége a tabletnek. Van egy kollégám, akinek a lánya pl pont ilyesmire használja a gépet, ám általában EGYSZERRE. Megy az msn, megy valami fa**book, megy valami flash játék, közben megy a zene. Ő sem tudna mit kezdeni egy tablettel, ahol az egy darab teljes képernyős alkalmazással kellene kínlódnia. Ráadásul soha nem is vinné magával, mert minek... Arra ott a telefon. És el is érkeztünk a lényeges részhez. A tablet divatcikk. Kvázi új termékvonal, aminek nincs is igazi helye jelenleg a piacon, mert még nem is találta ezt meg. Kell az embereknek mert új, mert divatos, de ettől még semmi garancia nincsen arra, hogy ez lenne az évszázad termékvonala. Egy újabb játékszer csupán.
    Pár nappal ezelőtt egy öreg néninél jártam, aki amerikai barátaitól kapott egy Ipad -et. Mikor megkérdezte mire jó, megmutattam neki az appstore -t, és megmondtam neki hogy ha ott talál valamit ami jó, akkor arra jó a cucc. Ha nem, akkor meg semmire. Ő maga mondta ez után, hogy a laptopját sokkal jobban szereti, mert kényelmesebb, és ez "majd jó lesz valamire". Na tessék. Pedig ő aztán tényleg a "tartalom fogyasztó" kategóriába tartozik. Mégsem jött be neki a nagy tapizós csoda.

Én nem hiszem hogy nagy forradalom lenne ebből, maximum a marketingje forradalmi, nem maga a termék. A tapizás ráadásul akkora visszalépés az egérhez képest, hogy alig hiszem el hogy ezt akarják ennyire bemarketingelni az embereknek. Minimum 10x tovább tart bármi is ezekkel az eszközökkel. Rövid az élet. Nem akarok tökölni egy szaros email -el... :D