169
-
usersg #129 "Aha, és mi a helyzet például a Win7 -et futtató tabletekkel, mennyiben akadályozza meg ebben?"
Pl az, hogy 3x annyiért mint a pc -je, kapna egy kényelmetlen szutykot, amit vagy tart az egyik kezével, vagy vesz hozzá állványt, és legóz belőle egy pc -t, amivel meg megint nincs előbbre, de legalább lassabb is a cucc két nagyságrenddel. A linkelt videókon is látszik mennyire szenvedős az egész.
"USB-s DVD író is létezik tudtommal, azt se hiszem, hogy ne lehetne megoldani ilyenen."
DVD író minden pc -ben van. Mi a fenének vegyen akkor egy külsőt, megint csak külön pénzért.
"Ubuntut is lehet valamelyik tableten futtatni, azon is simán meg lehet oldani ezeket."
Ubuntt -t aztán... az a sz@rkupacot inkább hagyjuk. Mindenesetre azzal sem lenne beljebb semmivel, ahogy a win7 -el sem.
Az a baj, hogy a problémákra neked is az a válaszod, hogy valami nyakatekert módon pc -t kellene legózni a tabletből. De ha ez a cél, akkor meg minek a tablet? Így semmi értelme. Akkor a bicikliből is legózhatsz motort, ha szerelsz rá egyet, meg raksz rá még 100 féle kis biztbaszt, de akkor már vehettél volna egy motort, ami mindenben jobb, mint a legó cucc. -
#128 "Van egy kollégám, akinek a lánya pl pont ilyesmire használja a gépet, ám általában EGYSZERRE. Megy az msn, megy valami fa**book, megy valami flash játék, közben megy a zene. Ő sem tudna mit kezdeni egy tablettel, ahol az egy darab teljes képernyős alkalmazással kellene kínlódnia."
Aha, és mi a helyzet például a Win7 -et futtató tabletekkel, mennyiben akadályozza meg ebben?
USB-s DVD író is létezik tudtommal, azt se hiszem, hogy ne lehetne megoldani ilyenen. Ubuntut is lehet valamelyik tableten futtatni, azon is simán meg lehet oldani ezeket.
-
usersg #127 "Azért erőltetik a buta, lekorlátozott eszközöket, meg a felhőt, hogy még eszköze se legyen az embereknek, hogy elkerüljék megint a szabadrablást."
Ebben valóban van valami realitás, de itt is meg kell jegyezni hogy a gyártók a túlkapott reklámokon kívül soha sem gondolták komolyan a pc kiváltását. A saját felméréseik is azt bizonyítják, hogy ezeket az eszközöket másra, és máshogy használják az emberek. Maguk a felhasználók, meg a manipulatív steve jobs zombijai miatt terjedt csak el az a nézet, hogy a tablet valami helyett lenne. Pedig nem.
A tablettel a cégek nem egy eszközt adnak a felhasználók kezébe, hanem egy felhasználót szereznek maguknak. Az android, és a google a legjobb példa erre. A tablet azért jó nekik, mert akit eddig nem érhettek el a vackaikkal, azt most majd el fogják kerülő úton. Totálisan gyártóhoz láncolt eszközök ezek, ami felett a sokkal kisebb hatalma van a felhasználónak, mint eddig bármikor. Ezért kell a felhő, ezért kell a gps -el felszerelt zsebkütyü, és az online accochoz láncolt tartalom. Így a felhasználónak igazából semmilye sincs, és egy karaktert sem üthet le engedély nélkül.
No de ezek a dolgok nem tartoznak szorosan a témához, és nem is akarom hogy elmennyünk ebbe az irányba, mert annak nem lenne jó vége. Maradjunk csak a tablet használhatóságánál/használhatatlanságánál. :D -
usersg #126 "Csináltam egy konvertálást, majd kiírtam lemezre, így meg tudják nézni ők is. Tableten ezt hogyan lehetne megcsinálni?"
Hát épp ez az. Tableten igazából semmit nem lehet megcsinálni azon túl, amit a gyártó épp úgy gondol. És még azt se biztos hogy meg tudják csinálni vele rendesen, ha nincs egy ismerős, vagy családtag aki segít benne.
Ha meg csak arról szól az egész tabletezés hogy digitális újságokat meg ideges madarakat adhassanak el az embereknek, akkor rendben. De akkor ezt mondjuk, és ne vizionáljunk világmegváltást köré. -
usersg #125 "em fogja kiváltani ha valaki kihasználja ezeket az eszközöket, viszont (sokadjára leírva) ha valaki arra használja a PC-t, hogy netezik, mailezik, facebookozni, esetleg skypeol, és ezzel slussz passz, akkor kiváltja."
És itt az óriási tévedés, mert akkor sem váltja ki. Pontosan azért, mert félelmetesen limitált a kezelhetősége a tabletnek. Van egy kollégám, akinek a lánya pl pont ilyesmire használja a gépet, ám általában EGYSZERRE. Megy az msn, megy valami fa**book, megy valami flash játék, közben megy a zene. Ő sem tudna mit kezdeni egy tablettel, ahol az egy darab teljes képernyős alkalmazással kellene kínlódnia. Ráadásul soha nem is vinné magával, mert minek... Arra ott a telefon. És el is érkeztünk a lényeges részhez. A tablet divatcikk. Kvázi új termékvonal, aminek nincs is igazi helye jelenleg a piacon, mert még nem is találta ezt meg. Kell az embereknek mert új, mert divatos, de ettől még semmi garancia nincsen arra, hogy ez lenne az évszázad termékvonala. Egy újabb játékszer csupán.
Pár nappal ezelőtt egy öreg néninél jártam, aki amerikai barátaitól kapott egy Ipad -et. Mikor megkérdezte mire jó, megmutattam neki az appstore -t, és megmondtam neki hogy ha ott talál valamit ami jó, akkor arra jó a cucc. Ha nem, akkor meg semmire. Ő maga mondta ez után, hogy a laptopját sokkal jobban szereti, mert kényelmesebb, és ez "majd jó lesz valamire". Na tessék. Pedig ő aztán tényleg a "tartalom fogyasztó" kategóriába tartozik. Mégsem jött be neki a nagy tapizós csoda.
Én nem hiszem hogy nagy forradalom lenne ebből, maximum a marketingje forradalmi, nem maga a termék. A tapizás ráadásul akkora visszalépés az egérhez képest, hogy alig hiszem el hogy ezt akarják ennyire bemarketingelni az embereknek. Minimum 10x tovább tart bármi is ezekkel az eszközökkel. Rövid az élet. Nem akarok tökölni egy szaros email -el... :D -
usersg #124 "Akkor megkérdezem, hogy hol olvasol elektronikus magazinokat?"
Magazint, és könyvet olvasni az két külön dolog. Egy magazinban a sok kép, kevés szöveg az általános, és nem igényel folyamatos odafigyelést sem. Egy wikipedia szócikket is el lehet olvasni akármiről, még az ősrégi crt -kről is akár. De egy könyv az más. Olyat nem olvasok semmilyen képernyőről, e-inkes cuccról viszont azt is lehet.
"nekem a CRT-től folyt, de nemrég éppen egy másik forumban volt olyan ember akinek a CRT-től nem folyt az LCD-től meg igen.]"
Ez mind helyzetfüggő dolog, de a hosszan tartó folyamatos figyelmet igénylő olvasás az különleges kijelzőt kíván, ami ma már létezik is. -
willcox #123 "Látod, ha nekik lett volna tabletjük akkor csak felmásolod nekik és már kész is" - ez egy speciális esetet feltételez, ami jelen esetben tény, hogy az illető a szomszédom. De ha történetesen egy ismerősöm, aki messze van és telefonon beszéltünk volna erről, azzal nem tehettem volna meg. A DVD-t viszont pl. postán el tudom küldeni.
Atyádnak a notija csak villogásra volt? Miért nem tanítottál meg neki egy csomó dolgot? Elvégre az apád, nem? Számtalan egykattintásos megoldás létezik, ha valaki nem ért hozzá.
Régen azért nem volt így. Ment a szabadrablás. Aztán amikor elterjedtek a PC-k, meg a megfelelő sw-ek, akkor a kiadók és egyéb cégek elkezdtek sírni, hogy mekkora (általuk meghasalt) bevételtől esnek el. Azért erőltetik a buta, lekorlátozott eszközöket, meg a felhőt, hogy még eszköze se legyen az embereknek, hogy elkerüljék megint a szabadrablást.
Hiába nem tud valaki valamit megcsinálni egy pécén, az eszköze megvan hozzá, segíteni meg sokan tudnak. De ha valakinek még eszköze sincs, azzal nem lehet mit tenni. -
#122 Ráadásul én ráadásul azt a nézetet képviselem mint ami nálam is van. Van tabletem (ipad) és van PCm (összerakott). Én mindkettőt szeretem, másra használom, és bármelyiktől nehezen válnék meg, mindkettő hiányozna. Ettől még nem érzem magam sem átvertnek, sem hülyének és - jajj most megint megkapom - én a tablet után eladtam a notebookom, mert a notebook 90%-ra arra volt használva mint amire most a tablet, és ez utóbbi - NEKEM - lényegesen jobban fekszik ezekre a feladatokra. -
#121 "A szomszédban egy idős házaspár lakik, nincs sem PC-jük, sem tabletjük."
Mindig tudsz felhozni ilyen példákat, de szerintem ez két oldalú, mert;
"viszont szívesen megnézték volna. Nekik van egy tévéjük, meg egy ajándékba kapott DVD lejátszójuk. A film nekem XViD-ben volt meg,"
Látod, ha nekik lett volna tabletjük akkor csak felmásolod nekik és már kész is. Vagy ha lett volna egy médialejátszójuk. Esetleg neked egy tableted amit odaadsz nekik addig. És még lehetne ezt ragozni mindenféle szempont szerint.
"Tableten ezt hogyan lehetne megcsinálni?"
Egyszerűen nem akarod érteni amit mondok. Tableten nem lehet megcsinálni, de az emberek 90%-a képtelen ezt PC-n is megcsinálni. Ha a te adott példádnál mondjuk azt vesszük, hogy az én szüleim szeretnének valami a szomszédnak adni, akkor ez mind hiábavaló hiába van fateromnak notebookja, fogalma sem lenne, hogy mit kell hova konvertálni ő is csak odáig jutna el, hogy akkor átviszi a notit és azon meg lehet nézni a dvd-t. A tablet fogyasztó eszköz, nem lehet rajta olyanokat csinálni mint a dvd tömörítés, de te megint egy rétegből indulsz ki. Egy olyan rétegből akinek a számítógép a hobbi, aki tudja kezelni. Megint felhoztál egy olyan példát amit a tablet célközönsége PC-n sem tudna megoldani tehát mindegy.
"Úgy, hogy ha valaki tartalomhoz akar hozzájutni, akkor bizony csengetnie kell, ugyanis nincs mindenkinek olyan rendes szomszédja, mint én."
Ez így van, de ez így is volt régebben is és így lesz a jövőben is, függetlenül attól, hogy Pc-ről, tabletről, hololejátszóról vagy bármiről is beszélünk.
"És hogy miért is erőltetik azokat az eszközöket, amik csak félmegoldások? Azért, hogy fizess. Fizess minél többet, fizess mindenért, fizess tárhelyért, fizess alkalmazásokért, fizess bármiért. Egy a lényeg: minél nagyobb legyen a profit."
Hiába beszélgetünk napok, hetek óta ugyanerről, mert te még mindig csak a te szemszögedből látod ezt a kérdést. Folyamatosan arról van szó - és én is ezt hangoztatom - hogy a te részedre nem tudod kiváltani a PC-t, nem is te vagy a tablet célközönsége, viszont neked valami nagyon infos családod, barátaid lehetnek, hogy mindegyik keni-vágja a PC-t. Édesapám árajánlatokat csinál a notin, de ha már a word vagy az excel valamiért más könyvtárat nyit meg alapból mint ahol az ajánlatok vannak akkor már nagy valószínűséggel telefonálni fog, hogy most mi történt. És ő egy aktív felhasználó, nála sokkal sokkal rosszabbakat is láttam már. Az átlagember azt sem érti mi az a DVD strúktúra, vagy azt, hogy attól, hogy egy film DVD-n van még nem biztos, hogy az egy DVD film (lásd xvides példád). Totál elvesznek ezen a vonalon és akkor sem tudnak segíteni ebben a szomszédnak ha történetesen nekik egy csúcs PC van otthon. -
willcox #120 Az emberek többsége valóban tartalomfogyasztó, és mivel ezek vannak többségben, ezeknek a zsebében célszerű turkálni, mert így lehet még nagyobb profithoz jutni. Ezt nem szükséges szerintem magyarázni, de leírok egy példát, ami rávilágít picit a tablet és a PC közötti különbségre.
A szomszédban egy idős házaspár lakik, nincs sem PC-jük, sem tabletjük. Beszélgettünk kutyákról, mivel van nekem is és a szomszédnak is. Aztán valamilyen apropóból szóba került egy kutyás film, amit én nagyon dicsértem, de ezt a szomszédék nem látták, viszont szívesen megnézték volna. Nekik van egy tévéjük, meg egy ajándékba kapott DVD lejátszójuk. A film nekem XViD-ben volt meg, HDD-n. Csináltam egy konvertálást, majd kiírtam lemezre, így meg tudják nézni ők is. Tableten ezt hogyan lehetne megcsinálni? De ez csak egy a sok dolog közül, amit tableten nem lehet megcsinálni. És hogy hogyan jön ide, az, hogy turkászolnak a tartalomfogyasztók zsebében? Úgy, hogy ha valaki tartalomhoz akar hozzájutni, akkor bizony csengetnie kell, ugyanis nincs mindenkinek olyan rendes szomszédja, mint én.
Ha van egy ifos tableted, és a kedvenc, régebben megvásárolt CD-det szeretnéd hallgatni a tableten, akkor mit tehetsz? Megveheted ismét interneten keresztül, vagy pedig (micsoda szentségtörés!) egy PC-t használva itunesen keresztül felmásolod. Na de egy igazi tartalomfogyasztó nem aljasul le odáig, hogy PC-t használjon, sőt, már rég el is adta, ahogy itt egy nagytudású elő is adta az ábrándjait. Vagyis: lehet ismét a zsetonokat csengetni. Bravo!
És hogy miért is erőltetik azokat az eszközöket, amik csak félmegoldások? Azért, hogy fizess. Fizess minél többet, fizess mindenért, fizess tárhelyért, fizess alkalmazásokért, fizess bármiért. Egy a lényeg: minél nagyobb legyen a profit. -
#119 "Engem csak az zavar, ha valaki úgy állítja be a tabletet, hogy az aztán kiváltja a pécét, és egy tökéletes eszköz, ugyanis a tökéletestől nagyon messze van, már eleve a kialakítása miatt sem lehet soha tökéletes, kiváltani meg végképp nem tud egy pécét. Sem asztalit, sem notit. A tablet 99%-ban outputra kialakított eszköz, "
Azért válaszoltam neked, mert te írtad amire válaszoltam :)
Viszont senkitől nem olvastam, hogy a tablet tökéletes eszköz lenne, ezt már valamelyik hater költötte bele valakinek a mondandójának a félre magyarázásába esetleg. Az asztali meg noti kiváltása alatt meg attól függ mit értesz. Nem fogja kiváltani ha valaki kihasználja ezeket az eszközöket, viszont (sokadjára leírva) ha valaki arra használja a PC-t, hogy netezik, mailezik, facebookozni, esetleg skypeol, és ezzel slussz passz, akkor kiváltja. Tökéletesen írod, hogy outputra (tartalom FOGYASZTÁSRA) kialakított eszköz. Csak az mellett a tény mellett szaladtok el mindig, hogy az emberek 90%-a otthon tartalom FOGYASZTÓ, rengeteg az otthonokban a kihasználatlan PC és noti, ha ebből a szempontból nézed. -
willcox #118 Kiemelted a kevésbé lényegest. A lényeg ez volt:
"Engem csak az zavar, ha valaki úgy állítja be a tabletet, hogy az aztán kiváltja a pécét, és egy tökéletes eszköz, ugyanis a tökéletestől nagyon messze van, már eleve a kialakítása miatt sem lehet soha tökéletes, kiváltani meg végképp nem tud egy pécét. Sem asztalit, sem notit. A tablet 99%-ban outputra kialakított eszköz, inputra csak erős megkötésekkel használható, ráadásul inputra nem is kényelmes."
Mások hozzászólásait pedig ne nekem ródd fel, tehát nem értem, hogy miért nekem címezted. -
#117 "Ezt nem csak én állítom, hanem pl az amazon szakemberei is elismerik, akik e-könyveket is értékesítenek. Nem véletlenül forgalmazzák az e-ink -es cuccokat a mai napig."
Mondjuk érdekes lenne, ha az e-ink forgalmazói mást mondanának, ettől függetlenül az tény, hogy kényelmesebb e-inket olvasni. Más kérdés, hogy a legfőbb előnye az sokkalinkább az, hogy néhány óra helyett akár hónapokig bírja az aksija ha jól tudom (megjelenítés nem fogyasztja az aksit), illetve az LCDkkel ellentétben napfényben is kellemesen olvasható, kiülhetsz vele a napra, kertbe, stb. olvasgatni. Egyébként az LCD-ken is meg lehet szokni az olvasást.
usersg:
"Nekem ugyan a netbook túl pici, és már akkor életképtelennek tartottam amikor felfutóban volt. (ma már ugye nincs) De érdekelne hogy szerinted milyen előnye/hátránya van a tablettel szemben."
Nekem több mint 2 éve van egy 9 colos asus eeepc-m, rengeteget használtam, hogy mi az előnye illetve hátránya a tablethez képest - hasonlóan az evolúcióhoz, mindig a környezet, illetve a használat határozza meg. Számomra a külső billentyűzet szinte létfontosságú (honlap fejlesztés, programozás, áramkör szimulációk). Az enyém hardverek szempontjából elég gyenge már (nekem mondjuk nem gond, amire kell arra tudom használni), de ma már viszonylag olcsón kapható 2magos, 2 giga memóriás is, amin azért már bátran lehet mindent csinálni, arra tényleg abszolut gond nélkül rá lehet kötni külső monitort, billentyűzetet, egeret, ezek nélkül viszont tényleg könnyebben hordozható, mint a nagyobb laptopok.
De mint említettem, a kérdés relatív, nyilván ha azt nézzük, hogy milyen előnyei vannak böngészés, facebookozás, filmnézegetés, email olvasás esetleg írás, és a helyszínt kikötjük, hogy akár: ágy, vonat, busz, egyetemi előadás, akkor a mérleg elég egyértelműen eldől a másik irányba. :D
Jelenleg nem létezik olyan eszköz, aminél általánosan kijelenthető lenne, hogy mindenki számára csak előnyös, vagy hátrányos lenne. Azon lehet vitatkozni, hogy az átlagfelhasználó számára elegendő-e, vagy a jövőben (fejlesztések, újdonságok következtében) elegendő lesz-e egy tablet, és mennyire fogja háttérbe szorítani a pc-ket. -
#116 No akkor én most itt végképp elvesztettem a fonalat. Akkor megkérdezem, hogy hol olvasol elektronikus magazinokat? Mert ugye az eink kijelzős eszközök közül nem nagyon van ami viszi őket, a tablet kiesik mert rossz rajta olvasni, de ezek szerint a monitoron is ugyanolyan rossz meg a notebookon is. Akkor az marad, hogy nem marad semmi?
[Azt félve írom le huszadjára, hogy attól, hogy tisztelt kollegának kifolyik tőle a szeme, attól még többezer (lehet hogy több száz ezer?) ember használja ilyen célra szemfolyás nélkül. És ne magyarázd bele legyél szíves, hogy azt állítom, hogy kollégának nem folyik tőle a szeme mert elhiszem, hogy folyik, de attól még nekem nem folyik - nekem a CRT-től folyt, de nemrég éppen egy másik forumban volt olyan ember akinek a CRT-től nem folyt az LCD-től meg igen.] -
#115 Netbook legnagyobb hátránya a súly és az akkumulátor idő. -
usersg #114 "Viszont a netbooknak van egy csomó hátránya a tablettel szemben... tudom mert volt netbookom."
Nekem ugyan a netbook túl pici, és már akkor életképtelennek tartottam amikor felfutóban volt. (ma már ugye nincs) De érdekelne hogy szerinted milyen előnye/hátránya van a tablettel szemben. Illetve az is, hogy mi az az ok, ami miatt ne végződhetne a tablet sorsa ugyanúgy, mint a netbook -é. Marketing hisztéria akkor is volt nem igaz? -
usersg #113 "Utobbit meg az is bizonyitja, hogy _csak_ levelben tudsz _nagyon_ _kreativan_ kurva anyazni, te "nem ereszkedem le hozzad" szanalmas szar."
Te, egyetlen fokkal sem voltál kulturáltabb annál, akinek ezt az üzenetet címezted. Érved sem volt egyetlen darabbal sem több, mint neki. Nem is értem mit is akarsz bebizonyítani, vagy cáfolni. -
usersg #112 "Azért kíváncsi lennék ha neked ipadon olvasással kifolyik a szemed, akkor hogy bírod a monitort nézni órákig"
Erre én is válaszolnék. Olvasni egész más egy valamilyen kijelzőn, mint bármi mást csinálni vele. A hosszan tartó, folyamatos olvasás pedig az Ipad kijelzőjén, de álltalában a mai tabletekén rettentő fárasztó, és bántja a szemet. Ezt nem csak én állítom, hanem pl az amazon szakemberei is elismerik, akik e-könyveket is értékesítenek. Nem véletlenül forgalmazzák az e-ink -es cuccokat a mai napig. Ők nem ósznak almás rózsaszín ködben, ezért nem magyaráznak bele semmit adott termékekbe. Van nekik tabletjük, és mellette van e-reader is, kifejezetten könyv olvasáshoz. -
usersg #111 "Több ismerösöm is van, aki eladta az asztali pc-jét, és vett helyette egy taplet-et"
Ez elég kamu történetnek tűnik. Főleg hogy a későbbi hozzászólásaidból meg már úgy tűnik, mint ha egy ismerősödről beszélnél, nem pedig többről.
Mindegy, azért ügyes próbálkozás volt... -
#110 Viszont a netbooknak van egy csomó hátránya a tablettel szemben... tudom mert volt netbookom. -
#109 "Nézd, nekem tökmindegy, hogy valaki vesz tabletet, vagy nem. Ha neki az jó, akkor vegyen. Nekem nem kéne, mert nem tudnám mire használni."
Ezzel kellett volna kezdeni és akkor nem lenne "anyázás", de ha megnézed a hozzászólásokat akkor azzal kezdődik, hogy aki tabletet vesz az hülye, korlátolt, átbaszott, csak státusszimbólum meg faroknövelő, stb. -
#108 "Bullshit..fele annyiert vehetett volna 1 netbookot, ami mindezt tudja (es meg tobbet is) csak ugye az nem tablet..(lehetoleg hanyagoljuk a suly-, meret es egyeb kulonbozet felsorolast, mert nem olyan boduletesen nagy kulonbseg..Volt netbookom..)"
Nekem is netbookom van, tisztában vagyok a különbségekkel, előnyeivel és hátrányaival is, rengetegszer használtam olyan helyzetekben is, amikor egyáltalán nem volt előnye, hogy ott volt a billentyűzet, a tapipad, és nem csak egy képernyőt kell piszkálni. Neked lehet bullshit, ettől függetlenül akkor is hülyeségeket írsz, nem véletlenül vett tabletet és nem netbookot az említett személy. -
hurkaur #107 facepalm -
willcox #106 Ezt a kretént sosem moderálják ki? -
hurkaur #105 Utobbit meg az is bizonyitja, hogy _csak_ levelben tudsz _nagyon_ _kreativan_ kurva anyazni, te "nem ereszkedem le hozzad" szanalmas szar.
Ellentetben veled, en legalabb felvallalom a masikrol alkotott velemenyemet, nyilvanosan tisztan, es nem alszent 20 eves retro -kozhelyes- beszolasokkal bombazom helyette, hogy aztan levelben anyazzam. :D -
hurkaur #104 Hihetetlen vagy willcox, par hozzaszolassal odebb meg boszen lehulyeztel 100 millio embert, miszerint bohockodas a tablet.
Es akkor most jon ez a liberalis demagog rizsa?
Nem csak sotet vagy, de meg alszent is. :D -
hurkaur #103 Megcsokolhatja a menyasszonyt. -
cateran #102 "mert könnyű hordozni és bárhol tudja kényelmesen használni (pl. utazás közben, egyetemen előadásokon), valamelyik egeret szokott rákötni amikor le tudja tenni valahova."
Bullshit..fele annyiert vehetett volna 1 netbookot, ami mindezt tudja (es meg tobbet is) csak ugye az nem tablet..(lehetoleg hanyagoljuk a suly-, meret es egyeb kulonbozet felsorolast, mert nem olyan boduletesen nagy kulonbseg..Volt netbookom..) -
willcox #101 Nézd, nekem tökmindegy, hogy valaki vesz tabletet, vagy nem. Ha neki az jó, akkor vegyen. Nekem nem kéne, mert nem tudnám mire használni.
Engem csak az zavar, ha valaki úgy állítja be a tabletet, hogy az aztán kiváltja a pécét, és egy tökéletes eszköz, ugyanis a tökéletestől nagyon messze van, már eleve a kialakítása miatt sem lehet soha tökéletes, kiváltani meg végképp nem tud egy pécét. Sem asztalit, sem notit. A tablet 99%-ban outputra kialakított eszköz, inputra csak erős megkötésekkel használható, ráadásul inputra nem is kényelmes. -
#100 Nem személyes ügy, de számomra is teljesen érthetetlen ez a tablet ellenességetek, képtelenek vagytok megbarátkozni azzal a gondolattal, hogy valakinek tényleg kielégíti az igényeit egy tablet ... ("Ez a tablet dolog semmi más csak arcoskodás ,magamutogatás,újabb status jelző eszköz. Ettől 2 cm-vel nagyobb farka lesz" by exgege ). Olyanról én sem tudok, aki eladta volna asztaliját/laptopját ezért (bár fórumban olvastam ilyenről is), viszont kollégistát nem egyet ismerek, aki tabletet vett, és azt használja rendszeresen. És kurvára nem azért, hogy nagyobb farka legyen, hanem azért, mert könnyű hordozni és bárhol tudja kényelmesen használni (pl. utazás közben, egyetemen előadásokon), valamelyik egeret szokott rákötni amikor le tudja tenni valahova.
Az elkövetkezendő években biztos, hogy jelentős szerepe lesz a tableteknek, a Microsoft (Win 8), illetve Canonical (Ubuntu) is dolgozik az "ügyön" - és ez lehet (talán nem túlzás azt se mondani, hogy mindenmás már le is van szarva, lásd metro illetve unity felület). -
willcox #99 Mondjuk nem értem miért tekintik személyes ügyüknek a tablet megvédését, de hát nem vagyunk egyformák. -
ppista #98 Erre én is rájöttem. Mondjuk nem értem miért tekintik személyes ügyüknek a pc megvédését, de hát nem vagyunk egyformák. -
szgege #97 Teljesen a véleményeddel egyetértek! Mi a frásznak az embernek még tv-zés közben is netezni???? Ezért aztán jó nagy pénz kidobás egy tablet. Egyébként egy smart tv már elég elérhető áru lett ,s ott a netezés rajta. Ha kell ott a telóm ,azon is tudok netezni. Bár megjegyezem a mai nagy monitorok mellett jobban esik azon olvasni ,mint egy tableten vagy telón. Ez a tablet dolog semmi más csak arcoskodás ,magamutogatás,újabb status jelző eszköz. Ettől 2 cm-vel nagyobb farka lesz :D. -
hurkaur #96 meg lecci -
willcox #95 Amikor köhög a bolha... -
hurkaur #94 Ennyi esszel eskuszom csodalom, hogy birtal eddig eletben maradni. :D -
hurkaur #93 Nem hasznalok tabletet te igen hulye, bar ezt azzal a csokkentkepessegu agyaddal ugyse fogod fel. De ettol fuggetlenul tovabbra is szivesen olvasom a vakvilagba bofogeseidet, szorakoztat. -
willcox #92 Mindenkinek az fáj, ami a leggyengébb. Te nyakon felül biztosan az vagy. Bár lehet, hogy nyakon alul is, és csak így a messzi távolból mersz ösködni. -
willcox #91 Jól látszik azért itt is a tabletek célcsoportja: agyatlan hurkagyurka és beszédhibás pityu. -
hurkaur #90 Willcox te tenyleg istentelenul sotet vagy, komolyan mar fajsz baszki.