• narumon
    "A szomszédban egy idős házaspár lakik, nincs sem PC-jük, sem tabletjük."

Mindig tudsz felhozni ilyen példákat, de szerintem ez két oldalú, mert;

"viszont szívesen megnézték volna. Nekik van egy tévéjük, meg egy ajándékba kapott DVD lejátszójuk. A film nekem XViD-ben volt meg,"

Látod, ha nekik lett volna tabletjük akkor csak felmásolod nekik és már kész is. Vagy ha lett volna egy médialejátszójuk. Esetleg neked egy tableted amit odaadsz nekik addig. És még lehetne ezt ragozni mindenféle szempont szerint.

"Tableten ezt hogyan lehetne megcsinálni?"

Egyszerűen nem akarod érteni amit mondok. Tableten nem lehet megcsinálni, de az emberek 90%-a képtelen ezt PC-n is megcsinálni. Ha a te adott példádnál mondjuk azt vesszük, hogy az én szüleim szeretnének valami a szomszédnak adni, akkor ez mind hiábavaló hiába van fateromnak notebookja, fogalma sem lenne, hogy mit kell hova konvertálni ő is csak odáig jutna el, hogy akkor átviszi a notit és azon meg lehet nézni a dvd-t. A tablet fogyasztó eszköz, nem lehet rajta olyanokat csinálni mint a dvd tömörítés, de te megint egy rétegből indulsz ki. Egy olyan rétegből akinek a számítógép a hobbi, aki tudja kezelni. Megint felhoztál egy olyan példát amit a tablet célközönsége PC-n sem tudna megoldani tehát mindegy.

"Úgy, hogy ha valaki tartalomhoz akar hozzájutni, akkor bizony csengetnie kell, ugyanis nincs mindenkinek olyan rendes szomszédja, mint én."

Ez így van, de ez így is volt régebben is és így lesz a jövőben is, függetlenül attól, hogy Pc-ről, tabletről, hololejátszóról vagy bármiről is beszélünk.

"És hogy miért is erőltetik azokat az eszközöket, amik csak félmegoldások? Azért, hogy fizess. Fizess minél többet, fizess mindenért, fizess tárhelyért, fizess alkalmazásokért, fizess bármiért. Egy a lényeg: minél nagyobb legyen a profit."

Hiába beszélgetünk napok, hetek óta ugyanerről, mert te még mindig csak a te szemszögedből látod ezt a kérdést. Folyamatosan arról van szó - és én is ezt hangoztatom - hogy a te részedre nem tudod kiváltani a PC-t, nem is te vagy a tablet célközönsége, viszont neked valami nagyon infos családod, barátaid lehetnek, hogy mindegyik keni-vágja a PC-t. Édesapám árajánlatokat csinál a notin, de ha már a word vagy az excel valamiért más könyvtárat nyit meg alapból mint ahol az ajánlatok vannak akkor már nagy valószínűséggel telefonálni fog, hogy most mi történt. És ő egy aktív felhasználó, nála sokkal sokkal rosszabbakat is láttam már. Az átlagember azt sem érti mi az a DVD strúktúra, vagy azt, hogy attól, hogy egy film DVD-n van még nem biztos, hogy az egy DVD film (lásd xvides példád). Totál elvesznek ezen a vonalon és akkor sem tudnak segíteni ebben a szomszédnak ha történetesen nekik egy csúcs PC van otthon.