willcox#120
Az emberek többsége valóban tartalomfogyasztó, és mivel ezek vannak többségben, ezeknek a zsebében célszerű turkálni, mert így lehet még nagyobb profithoz jutni. Ezt nem szükséges szerintem magyarázni, de leírok egy példát, ami rávilágít picit a tablet és a PC közötti különbségre.
A szomszédban egy idős házaspár lakik, nincs sem PC-jük, sem tabletjük. Beszélgettünk kutyákról, mivel van nekem is és a szomszédnak is. Aztán valamilyen apropóból szóba került egy kutyás film, amit én nagyon dicsértem, de ezt a szomszédék nem látták, viszont szívesen megnézték volna. Nekik van egy tévéjük, meg egy ajándékba kapott DVD lejátszójuk. A film nekem XViD-ben volt meg, HDD-n. Csináltam egy konvertálást, majd kiírtam lemezre, így meg tudják nézni ők is. Tableten ezt hogyan lehetne megcsinálni? De ez csak egy a sok dolog közül, amit tableten nem lehet megcsinálni. És hogy hogyan jön ide, az, hogy turkászolnak a tartalomfogyasztók zsebében? Úgy, hogy ha valaki tartalomhoz akar hozzájutni, akkor bizony csengetnie kell, ugyanis nincs mindenkinek olyan rendes szomszédja, mint én.
Ha van egy ifos tableted, és a kedvenc, régebben megvásárolt CD-det szeretnéd hallgatni a tableten, akkor mit tehetsz? Megveheted ismét interneten keresztül, vagy pedig (micsoda szentségtörés!) egy PC-t használva itunesen keresztül felmásolod. Na de egy igazi tartalomfogyasztó nem aljasul le odáig, hogy PC-t használjon, sőt, már rég el is adta, ahogy itt egy nagytudású elő is adta az ábrándjait. Vagyis: lehet ismét a zsetonokat csengetni. Bravo!
És hogy miért is erőltetik azokat az eszközöket, amik csak félmegoldások? Azért, hogy fizess. Fizess minél többet, fizess mindenért, fizess tárhelyért, fizess alkalmazásokért, fizess bármiért. Egy a lényeg: minél nagyobb legyen a profit.