• Balumann
    "Ezt nem csak én állítom, hanem pl az amazon szakemberei is elismerik, akik e-könyveket is értékesítenek. Nem véletlenül forgalmazzák az e-ink -es cuccokat a mai napig."

Mondjuk érdekes lenne, ha az e-ink forgalmazói mást mondanának, ettől függetlenül az tény, hogy kényelmesebb e-inket olvasni. Más kérdés, hogy a legfőbb előnye az sokkalinkább az, hogy néhány óra helyett akár hónapokig bírja az aksija ha jól tudom (megjelenítés nem fogyasztja az aksit), illetve az LCDkkel ellentétben napfényben is kellemesen olvasható, kiülhetsz vele a napra, kertbe, stb. olvasgatni. Egyébként az LCD-ken is meg lehet szokni az olvasást.

usersg:
    "Nekem ugyan a netbook túl pici, és már akkor életképtelennek tartottam amikor felfutóban volt. (ma már ugye nincs) De érdekelne hogy szerinted milyen előnye/hátránya van a tablettel szemben."

Nekem több mint 2 éve van egy 9 colos asus eeepc-m, rengeteget használtam, hogy mi az előnye illetve hátránya a tablethez képest - hasonlóan az evolúcióhoz, mindig a környezet, illetve a használat határozza meg. Számomra a külső billentyűzet szinte létfontosságú (honlap fejlesztés, programozás, áramkör szimulációk). Az enyém hardverek szempontjából elég gyenge már (nekem mondjuk nem gond, amire kell arra tudom használni), de ma már viszonylag olcsón kapható 2magos, 2 giga memóriás is, amin azért már bátran lehet mindent csinálni, arra tényleg abszolut gond nélkül rá lehet kötni külső monitort, billentyűzetet, egeret, ezek nélkül viszont tényleg könnyebben hordozható, mint a nagyobb laptopok.
    De mint említettem, a kérdés relatív, nyilván ha azt nézzük, hogy milyen előnyei vannak böngészés, facebookozás, filmnézegetés, email olvasás esetleg írás, és a helyszínt kikötjük, hogy akár: ágy, vonat, busz, egyetemi előadás, akkor a mérleg elég egyértelműen eldől a másik irányba. :D

Jelenleg nem létezik olyan eszköz, aminél általánosan kijelenthető lenne, hogy mindenki számára csak előnyös, vagy hátrányos lenne. Azon lehet vitatkozni, hogy az átlagfelhasználó számára elegendő-e, vagy a jövőben (fejlesztések, újdonságok következtében) elegendő lesz-e egy tablet, és mennyire fogja háttérbe szorítani a pc-ket.