• xrt
    #64
    "Ha elsöprik a felső porréteget, közetet találnak. Az régi. Azt elemzik. Ha van rajta mondjuk 10 centi por, az is ugyanazt támasztja alá, hogy nem volt víz. Mert, ha lett volna, akkor erősebb az erózió, és nem 10 centi. Azért nincsenek rétegek, mert nincs víz, ami csinálta volna. Mi ebben a bonyolult nektek?"

    Szintén általános iskolai tananyag, hogy nem csak a víz erodálhat, már ha ragaszkodsz a tanulmányaidhoz. Nem csak a víz hatása képezhet rétegeket.
    Vettek pár mintát? Na jó vettek ezer mintát a felső porrétegből. Ez alapján milliárd évnyi történést megjósolni botorság. Vetítsd ezt a földre. Mondjuk köves területeket fedő porrétegből megmondani mi is történt az elmúlt pár milliárd évben eléggé felületesnek hat (csak hogy enyhén fogalmazzak). Olyan ez mintha az autón levő porból vett mintákból meg akarnád mondani hol gyártották az autót, merre járt, ki vezette, milyen balesetek történtek vele sőt még azt is hogy melyik biztosítónál lett a kötelező rá megkötve.

    Ostobának nevezel másokat közben pedig te magad ragaszkodsz egy-két iskolában tanult, ténynek ismert anyaghoz. Fel sem mered tételezni, hogy egy nem földi környezetben esetleg a dolgok másképp is működhetnek.