• Buco
    #18
    A konzolokat tényleg felesleges szidni. Én 15+ éve játszom PC-n, de emellett beszereztem egy xbox-ot is. A konzol igazából sokkal kényelmesebb: nem kötelező a telepítés, nem kell bajlódni a driverekkel, service pack-kel. Nem kell megtalálni az optimális grafikai beállításokat, felbontást, a játék nem szaggat, az erőforrások pont ki vannak járatva. A kontroller nagy előnye, hogy karosszékben játszható, nem kell hozzá asztal, más kérdés, hogy egy FPS vagy stratégia ezerszer jobb egérrel (szerintem)...
    Ne felejtsük el, hogy a "computer game" mint iparág a konzoloknak köszönhetően nőtte ki magát ekkorára, a 10 éves gyerek is be tudja tenni a lemezt a playstation-be, nem kell hozzá "operációs rendszert konfigurálni" vagy "húzni a procit". Ennek köszönhető, hogy a "játék" már nem "geek kiváltság", hanem a fiatal generációk által teljesen elfogadott szórakozási forma.

    A PC-s gépigények normalizálódása relatív kérdés. Csupán arról van szó, hogy a jelenlegi konzol generáció teljesítménye határozza meg a játékok erőforrásigényét, értelemszerűen ez visszahat a PC-s gépigényekre is. Persze ez rossz optimalizációval minden el lehet kúrni... :)
    Majd ha kijön az új konzolgeneráció, hirtelen megugrik a PC-s gépigény is, de addig én örülök, hogy a 4 éves gépemmel vígan tudok játszani!