• Lucy in the Sky
    #58
    A videót elnézve, az nem fér a fejembe, ilyenkor hova siet a hős kapitány? Egy ilyen hajó útjának a java része (monduk 99%) jó mély, zátonyoktól mentes vizeken vezet, ott lehet nyugodtan tolni neki, de a túróért kell ilyen tempót diktálni efféle környéken, pláne, ha már úgyis tömegesen vonulnak a népek a partról megnézni, integetni a nagy úszó-tülkölő izének, már csak a show kedvéért is logikus lenne, ha kicsit finomabban mozgatnák.

    De nem csak ezért, hiszen a fele ekkora tempó az negyedannyi mozgási energia, ezzel egyenesen arányos a sérülés ha gebasz van, azaz néhány elárasztott rekesz, elégedetlen utasok hada, gyorsan gazdagodó ipari búvárok, meg néhány jelentéktelen cikk a bulvárlapok utolsó oldalain lenne most ahelyett, ami történt.

    Ez a Schettino egy igazi baromállat, a dolgok pedig ma úgy állnak, hogy az ilyeneknek simán kapitányi rangot osztanak, ez azért megnyugtató, nem? Persze, elmaradottabb kultúrákban meg álamfőt csinálnak az ilyenekből, és mint tudjuk, egy álamon még mentőcsónakok sincsenek...