• opeca
    #38
    Nem azzal az úriemberrel van a gond, persze vannak Pesten hiányosságok, de ha kimész éjfélkor az utakra, akkor kurva kényelmesen el tudsz vezetni.

    A probléma inkább ott van, hogy Budapestet nem kismillió autóra építették. Meg lehet nézni akár csak egy 20 éves videó felvételt, ahol a Hungárián csúcsidőben pár autó lézeng. Persze, tudom, akkoriban nehéz volt autóhoz jutni, de ez nem változtat azon a tényen, hogy Budapest centralizálásával, ami valahol a rendszerváltásnál kezdődött - ugye sorba számolták fel a vidéki gyárakat - léptünk arra az útra, ahol most tartunk, hogy Budapesten hajnali hattól éjfélig folyamatosak a dugók és a nagy forgalom.

    Már nagyon régóta ki kellett volna csábítani a cégek egy részét egyfelől az agglomerációba - ott is lehet irodaházat építeni, akár az önkormányzatnak is -, másfelől pedig vidékre, hogy ne sűrűsödjön be ennyire ennyi ember egy helyen.

    Csak most már lassan baszhatjuk, mert a legtöbb képzett munkaerő vagy Pesten van vagy Pestre vándorol a normális munka reményében.