xrt#43
Na jó, így utólag mégis végigolvastam. Sajnálom a munkáltatódat hogy ilyen zárt gondolkozásmóddal rendelkezőt alkalmaz...
Szemelvények, először ami legjobban tetszett:
"Még mindig nem érted. Egy darab becsapódást se kell megfigyelni. Veszel egy ismert korú égitestet, mint a Hold vagy a Mars, megszámolod rajta a kráterek sűrűségét, kompenzálsz különböző faktorokkal, és kiterjeszted más égitestekre."
És mióta tudjuk bizonyíthatóan a Hold vagy a Mars életkorát? Mert még a Földét sem tudjuk... Rendszeresen mondogatják hogy mégis fiatalabb, néha azt mégis öregebb mint hitték.
Szóval megint visszajutunk oda, hogy van egy elmélet amire alapozva egy másik valószínűségszámításon alapuló módszerrel újabb elméleteket gyártunk. Szép! És még te kritizálsz azért mert megkérdőjelezek pár dolgot.
"Nahát! Pont, mint ahogy feltételezzük, hogy az elengedett tárgyak holnap is lefelé fognak esni. Néha úgy tűnik, kétéves gyerekekkel beszélgetek, azok szoktak a világ alapvető összefüggéseire így rácsodálkozni."
Az űrben hol is van a lefelé? Mondjuk a gravitációs és egyéb hatásoktól távol hova is esnek le? Zártan gondolkodsz, szinte minden gondolatod ilyen.
És elfogytak az érveid, csak sértegetsz vagy nem tudsz olvasni, vagy tényleg funkcionális analfabéta vagy:
/"Szerintem lesz még sok Newton, Einstein"
Hogyne. De az nem te leszel."/
A szövegkörnyezet ez volt: "Szerintem lesz még sok Newton, Einstein, bárki aki újra épít sokmindent és közelebb jut a valósághoz. Persze nem én leszek az még annak is örülnék ha megérném hogy megtörténjen, csak próbálom a gondolatmódot kibillenteni amit most az előbb leírtam."
"...vagy eszel valami nehezet, és másnap beírod az álmod, mint zseniális ötletet. Aztán elvárod, hogy egyenrangúként kezelje mindenki egy ezerszer ellenőrzött tankönyvi hozzáállással szemben. Meg nem hiszed egy szavát sem a csillagászoknak, mert csak feltételezgetnek."
Jól írod, kb. ilyen az érvrendszered. Ha valaki valami mást mer mondani akkor biztos nehezet evett vagy más elvont cikkét olvasta. Az nem tűnt fel hogy ezt mondtam előtte:
"Mindegy, maradok szkeptikus és nem azért írok néha hülyeségnek tűnő dolgot hogy bizonyítsam így van, de talán gondolatébresztő lehet. Élvezettel olvasom a reagálásokat, ..."
Úgy egyébként pl. a naprendszeren kívül ki is ellenőrizte ezerszer a tankönyvi példákat vagy éppen mondjuk a Plútó közelében? Kíváncsian várom a könyvek ISBN számát vagy akár weblapok linkjeit az ilyen tesztekről. Megint egy befelé fordult újdonságot csak a már eddig leírt ún. tényekre alapozva tudsz elfogadni.
"Elképesztő az alázat teljes hiánya a nálatok fényévekkel tanultabb, okosabb emberekkel szemben, ..."
Ez is jellemző rád, de ne feledd a papok is sokat tanultak. Sokan közűlük is okosak. :P Ugyanúgy ahogy te ha valaki a dogmákon kívül valaki felvet valamit elutasítod nem cáfolod.
Továbbra is fenntartom: Jó hogy nem az inkvizíció korában éltél, kevesebb elismert tudósunk lenne.
Ps: Ezt kifelejtettem: "Tudod te, hány "mást" dob ki egy kutató, amíg rátalál a helyes megoldásra?"
Nem ezt mondtam?: "Mindegy, maradok szkeptikus és nem azért írok néha hülyeségnek tűnő dolgot hogy bizonyítsam így van, de talán gondolatébresztő lehet. Élvezettel olvasom a reagálásokat, ..."