Azt állítottad, hogy lehetséges, hogy az utcán szembejön velem egymillió ember, a kezükben öttalálatos lottószelvénnyel, amivel a múlt héten nyertek.
Erre én azt mondtam, hogy ha ez megtörténne, akkor biztosra vehetjük, hogy az a játék nem szabályos lottó volt: vagy meg van bundázva, vagy mondjuk mindenki tudta előre a nyerőszámot.
Erre azt válaszolod, hogy ez nem igaz, mégpedig azért, mert ha pontosan tudnánk a kerék forgásának paramétereit, akkor elvileg meg lehetne mondani a számokat is.
Paff. Az állítás totálisan irreleváns. Semmilyen módon nem kapcsolódik a gondolatmenethez, nemhogy cáfolná azt. Hacsak nem azt állítod, hogy az aszteroidák valami módon kiszámolták, hogy hogyan kellene ütközniük ahhoz, hogy körpályára álljanak, egyforma sebességgel... Meglehetősen szórakoztató körítés hozzá, hogy mindezt azzal a fölényeskedéssel adod elő, hogy nem gondolom végig, amit írok. ;D
A második állításodnak, miszerint negyvenbillió emberből már lenne egymillió öttalálatos, már több az értelme, és egyébként pontosan ez is történt. Csakhogy azt is tudjuk, hogy ez az első néhány száz millió évben lezajlott: az aszteroidaöv eredeti tömegének töredékét tartalmazza, a fura pályákon mozgó aszteroidákat a gravitációs hatások előbb-utóbb kidobják, ezt számítógépes szimulációk igazolták.
Ne is fáraszd magad azzal, hogy most - a fórum bevett szokása szerint - pipiskedve kioktatsz, hogy "elvileg lehetséges", hogy ez a konkrét aszteroida később, valahogy, valahonnan máshonnan érkezett. Elvileg az is lehetséges, hogy én valójában helikopter vagyok, a többiek meg teherautók, eddig rendben is volna. Csak ugye az itteni önjelölt Einsteinek/Darwinok/épületrobbantási szakértők mindig elfeledkeznek arról, hogy két lehetséges dolog nem automatikusan egyformán valószínű.