• kvp
    #6
    Spam szurot szerintem telepitsen a webmail szolgaltato, egyebkent is latom mi a spam es mi nem. Virusvedelembol az ingyenesek kozott is van jo, erdemes megnezni mit ajanlanak a hozzaerto fuggetlen oldalak. Tuzfalbol a beepitett is jo, csak be kell kapcsolni es minden keretlen bejovo forgalmat blokkolni (erre a winodws beepitett tuzfala is jo w2k ota). A spyware es rootkit irto programokbol pedig szinte csak ingyenesek vannak amik tenyleg mukodnek is.

    Teljesitmeny szempontjabol erdemes a viruskeresot scan on close-ra allitani, tehat akkor ellenoriz egy uj file-t, amikor azt iras utan lezarjuk. Letoltes, masolas es kitomorites eseten ez tokeletes, mas modon meg nem nagyon kerulnek file-ok egy gepre. Ezen kivul lehetoleg friss szoftverrel kell menni, csak olyan oldalak iranyaba amik lehetoleg nem tartalmaznak tamado kodot. Es nem letolteni/rakattintani/stb. a gyanus dolgokra es nem szabad a gepet telepakolni mindenfele ismeretlen eredetu programmal vagy egyeb media file-lal. (ha mar mindenkeppen ingyen kell, akkor vannak biztonsagosabb forrasok is)

    Persze gondolkodas helyett vannak rendes integralt szoftvercsomagok is, de azok sem vedenek annyira mint a fent leirt hozzaallas. Arrol nem beszelve, hogy ujabban a windows-ba (pl. win7-be) mar be van epitve a legtobb funkcio.