• TheLostOne
    #136
    Akkor azt árulja már el nekem valaki, hogy miért van XP-hez képest fele akkora GPU teljesítményem Win7 és Vista alatt, illetve hogyan lehetne rávenni, hogy normálisan működjön?

    Még a Vista idején hallottam, hogy van valami Ring 0 védelmi alrendszer (ami eredetileg korlátozott volna egy csomó mindent, de botrány lett belőle, ezért hatástalanították a kifogásolható részeit, viszont benne hagyták a rendszerben), amit a Vista Ready minősítésű alaplapokon található chip kéne hogy vezéreljen. Azokon az alaplapokon, amelyeken nincs ez a chip, a processzor kénytelen emulálni az alrendszert. Az én alaplapomon nincs chip, és a procim sem VT-s. A VGA driverek elvileg csak az alrendeszeren keresztül kommunikálva tudják vezérelni a GPU-t. Ez tűnik a legésszerűbb magyarázatnak eddig, a software-es emuláció az én esetemben simán visszafoghatja a driver-gpu kommunikáció sebességét.

    Az ATi egyszer kidobott egy drivert, ami megkerülte ezt a védelmi alrendszert (válaszul az akkor még igen gyakori, az enyémmel egyező panaszokra). A MS erre azonnal felszólította őket, hogy sürgősen tüntessék el azt, meg ne lássanak mégegyszer ilyet. Sajnos rajtam az a driver sem segítene, mivel nVidia kártyám van. Hallott esetleg valaki hasonló próbálkozásról az nVidia részéről? Hátha...