141
  • zola2000
    Az biztos nem, láttam már 386oson is win XPt (poénból felrakták rá).
  • jaspercry
    King!
    Jól lebutította P1-et!+ a WinXp-t.
    486-on már nem indulna el? Vagy könnyebb egy P1-et visszabutítani,vagy esetleg az utasításkészlet,az ami kell az XP-nek a P1-ből?
  • jaspercry
    1. Mi a gond a baracklekvárral?/talán a PH-nem tetszik?/
    2. Ki volt az ,aki kérdezett,és te nem hittél neki?
    3. Volt egy dolog amivel kezdtem az írásom,hogy
    "Nagyon szép"
    Na ez ami neked men!a linkelt,vagy feltöltött képedre,és ott pont.
  • zola2000
    Igen elavult, csak nem annyira, mint 2001ben az akkor 10éves oprendszerek, amik akkor már konkrétan használhatatlanok voltak. (91ben még windows3.1 sem volt!)
  • kvp
    "Akkor azt árulja már el nekem valaki, hogy miért van XP-hez képest fele akkora GPU teljesítményem Win7 és Vista alatt"

Ez csak a driveren mulik. A driver modell megkerulese nem lenne jo otlet, mivel ekkor minden grafikus alrendszerbeli hiba kek halalhoz vezetne, mint xp eseten. A korlatozas csak akkor kapcsol be, ha vedett mediatartalmat (pl. dvd-t) akar valaki dekodolni. Egy normal jatek eseten csak a ket extra vedelmi szint valtas van, ami modern processzorok eseten szinte semmilyen lassulast nem eredmenyez. Regi cpu-k (pl. P4) eseten viszont megduplazza a szukseges idot, bar ez is csak akkor okoz gondot ha a program sokat valt a ket context kozott. Megkerulni nem lehet, mert a kernelben nincs olyan komponens ami ezt lehetove tenne es az egyetlen jo megoldas a videokartya driver-ben a buffer kezeles rendes megvalositasa. Mivel agp-s kartyat nem igazan hasznal az ember win7-tel, ezert ez a gond nem igazan szokott elojonni.

A megoldas egy driver frissites lenne a legujabb a kartyat tamogato meghajtora, lehetoleg nem a kartya, hanem a kartya chipset-jenek gyartoi oldalarol. Ha a hardver mar kiesett a support-bol, akkor viszont nem sokat fog javulni a helyzet.

ps: Win7 alatt az osszes futo program a grafikus gyorsitast hasznalja, tehat a jatek elinditasa elott lehetoleg az osszes tobbi ablakot el kell tuntetni a desktop-rol (azaz bezarni a hozza tartozo programokat), mivel igy joval tobb grafikus memoria all a jatek rendelkezesere. Igazabol a win7 nem igenyel erosebb kartyat, de az egy alkalmazas szamara elerheto szabad grafikus memoriat altalaban megfelezi, mivel a tobbi kell az ablakozo rendszernek. Persze szukseg eseten swap-el a videomemoria es a rendszermemoria kozott, de az nagyon lelassitja a rendszert.
  • TheLostOne
    Akkor azt árulja már el nekem valaki, hogy miért van XP-hez képest fele akkora GPU teljesítményem Win7 és Vista alatt, illetve hogyan lehetne rávenni, hogy normálisan működjön?

Még a Vista idején hallottam, hogy van valami Ring 0 védelmi alrendszer (ami eredetileg korlátozott volna egy csomó mindent, de botrány lett belőle, ezért hatástalanították a kifogásolható részeit, viszont benne hagyták a rendszerben), amit a Vista Ready minősítésű alaplapokon található chip kéne hogy vezéreljen. Azokon az alaplapokon, amelyeken nincs ez a chip, a processzor kénytelen emulálni az alrendszert. Az én alaplapomon nincs chip, és a procim sem VT-s. A VGA driverek elvileg csak az alrendeszeren keresztül kommunikálva tudják vezérelni a GPU-t. Ez tűnik a legésszerűbb magyarázatnak eddig, a software-es emuláció az én esetemben simán visszafoghatja a driver-gpu kommunikáció sebességét.

Az ATi egyszer kidobott egy drivert, ami megkerülte ezt a védelmi alrendszert (válaszul az akkor még igen gyakori, az enyémmel egyező panaszokra). A MS erre azonnal felszólította őket, hogy sürgősen tüntessék el azt, meg ne lássanak mégegyszer ilyet. Sajnos rajtam az a driver sem segítene, mivel nVidia kártyám van. Hallott esetleg valaki hasonló próbálkozásról az nVidia részéről? Hátha...
  • kjhun
    Win XP 7 Mhz-en
  • cateran
    Az AMd foruman irnak 1 -elegge komplikalt- megoldast...:

"Run the Vista 32bit AGP hotfix (or 64bit if thats your OS type) and let it extract the drivers to the \ati\support\agp_9.10.... hotfix folder. Click cancel at the point where it wants to actually do the install, you need to install the driver first, afterward you can re-run the setup and install the Catalyst Control panel.

Then go into device manager

If you go into the properties of your Video card in device manager and choose the driver tab. Click update driver, Browse Computer for driver software the option to browse and choose Let me pick a specific driver. Then choose have disk and browse to the ATI driver folder that you should have from the first step (eg, on my laptop it is C:\Downloads\Windows.7\ATI_mobile_9.3.1_vista32-64_dd_ccc\ATI_mobile_9.3.1_vista32-64_dd_ccc\Packages\Drivers\Display\LH_INF)

Then it should show your AGP card driver from the Vista driver and let it install.

I would be interested for you to try a rotating theme (personalize your desktop and choose a theme with multiple backgrounds). On my ATI HD 2600 Pro AGP card, I get a chopped up picture for a backdrop). Check out my forum thread - http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=279&threadid=120420&enterthread=y with links at the bottom to see examples of this issue.

The older 9.2 Driver doesn't have this bug but doesn't run as fast as the 9.3 and later drivers."

bovebben

Nem tul hosszu topic:)
  • stefun
    Abban a 300 millió én is benne vok meg még leszek is uj gép összerakás után is. Amig csak birja az xp a konfigukat.
  • hdo
    Hát érdekes, mert pont ehhez való.
  • Athlon64
    Hát mondom én hogy valami nem oké nálam, vagy lehet általában a HD2600-os AGP-s karikkal.
    Frissen telepítet Win7 Ulti. 32bit és az általad adott link alól a 32bites Win7 driver és azt írja telepítés utáni újraindításkor, hogy nem a hárvernek megfelelő a driver és nem lett telepítve.
    Ennyi.
    Azért köszi!
  • szvini
    hát ezen lehaltam :D:D:D
    Hírtelem nem tudtam , hova tenni, amit írtál, mondom ezt még te sem gondolod komolyan :D
    De aztán megláttam a neved :D:D:D:D, és egyből leesett :D
    Na akkor had szóljon :)
    OFF:
  • szvini
    hát ezen lehaltam :D:D:D
    Hírtelem nem tudtam , hova tenni, amit írtál, mondom ezt még te sem gondolod komolyan :D
    De aztán megláttam a neved :D:D:D:D, és egyből leesett :D
    Na akkor had szóljon :)
  • hdo
    Majd valamikor 2014-ben, mikor megjelenik a DDR4 és lecserélem az egész konfigomat ...
  • WoodrowWilson
    Mi bajod van a lekvárral? Te is letesztelheted otthon, ha nem hiszed.
  • hdo
    Innen van a baracklekvár "hűtőpaszta" is ugye? Na ilyen emberektől még azt se hiszem el amit kérdeznek.

Másrészt nem tudom milyen böngészőt használsz, de nekem vissza gombra az Opera megjegyzi a szövegdoboz tartalmát!

Mardekár:
    Rosszul látod. Senkit nem érdekelne, ha 100 ember beírná, hogy én ezt használom, én meg azt. Azzal van a gond, hogy aki leírja mit használ rögtön írja is hogy miért jobb az övé mint a másiké. És innen kezdődik a vita.
  • Mardekár
    Hihetetlen, hogy presztízskérdést csinálnak néhányan abból, hogy ki milyen operációs rendszert használ. Mi a búbánatért érdekelne, hogy mi fut mások gépén, ha én elégedett vagyok a sajátommal?
  • jaspercry
    És elfelejtettem,hogy ezt mind alázza és felmossa az az OSX!
  • jaspercry
    Bravó nagyon szép!

írtam egy oldalt ,elszállt a net és nem menntettem.
    Így rövid leszek.
    XP mikor megjelent szar!Sp1-ig WIN98SE után visszalépésnek éreztem,aztán megszoktuk.

Vista atom stabil rendszer. kihagytam
    Win7 beta,már lehetett tudni ez lessz az a mi leváltja XP-t!
    Win7 start ,többet nem kapcsoltam be XP-t(szinte mindent gyorsabbnak stabilabbnak éreztem ,mint az XP-n,games munka ,felhasználói élmény stb)
    A kételkedőknek egy kis érdekesség!

Win7 133Mhz-en
  • [HUN]FaTaL
    "Meg aki minimálisan is kitanulja az oprendszer használatát, az kapásból kikapcsolja az egész Aero vakítást :)"

Akinek van egy csöppnyi esze az nem kapcsolja ki, legalábbis ha nem szereti lassítani az os-t. :))

Ugyanis az aero kikapcsolásával ismét visszatérsz a régi, cpuból számolt megjelenítéshez, ami sokkal lassabb.
  • hdo
    Már 3 privit kaptam, pedig ezen a screenshoton pár modul kész sincs, mint pl. a winamp modul az óra alatt! :D
  • hdo
    Nem tudok róla, hogy Enterprise-ban használható lenne-e az "slmgr -rearm".
  • hdo
    Rocketdock-ot rühellem. Ez Winstep Nexus. A rainmeter a hőmérséklet adatokat az AIDA64 által látrehozott registry bejegyzésből olvassa ki, a tálcámról a start gombot meg egy apró progival távolítottam el, aminek "startkiller" a neve.
  • Rotyoka
    De az enterprise az alapból 90 napot ad ami kitolható 180 ra ha jól tudom
  • hdo
    Bármelyik windows 7 120 napig free. Nem írsz be neki kulcsot telepítés végén, és mikor lejár a 30 nap indítasz egy parancssort, aztán beírod, hogy "slmgr -rearm".

EDIT: slmgr -rearm parancs 3x használható.
  • Rotyoka
    Rainmeter, RocketDock (vagyis nem az hanem amásik:D) meg mi a másik 2?
  • Rotyoka
    Ha ilyen problémád van, akkor próbáld meg azt hogy leszedsz egy Win7-et (mondjuk Enterprise ami 90 napig free (hogy ne legyen warez muahhaha) ) és annak az ISO-jába bele integrálod a drivereket amik kellenek.

Én sosem próbáltam de vannak rá programok és elméletileg műküdnek is.
    Én is gondolkodom, hogy csinálok 2-3 Dvd-t amin az adott notebook-hoz meg pl asztalihoz lesz egy teljesen komplett driverekkel tökéletesen ellátott Windows7
  • hdo
    Hosszabb lélegzetvételű lesz, mert kábé 4 programot látsz a képen, megy a privi! :D
  • mousee
    Ííííj ez nagyon malacul néz ki :) Privátba tudnál nekem leírást küldeni róla? Céges gépemet picit felstuffolnám :)
  • hdo
    Hát én kérek elnézést ha nem vagyok annyira fajböszme, hogy grafikus operációs rendszer alatt szöveges fájlkezelőt használjak, hanem mappákat használok tallózásra. Így teljesen kényelmes megoldás oldalra vagy éppen felfelé csapni azokat az ablakokat, ahelyett hogy tálcán ctrl kattintgatások után függőleges vagy vízszintes mozaikot csináljak az ablakokból.

"Meg aki minimálisan is kitanulja az oprendszer használatát, az kapásból kikapcsolja az egész Aero vakítást :)"

"Aki minimálisan is kitanulja az oprendszer használatát", az kapásból nem nevezi az operációs rendszer grafikus felületét vakításnak. Mondjuk ha olyan szar géped van, hogy AERO-val beszaggat, akkor megértem mi az ami vakít! :D (engem a szürke felület!)

Én megengedhetem magamnak a vakítást, mert bírja a gépem! :D

Peace! :D
  • Laza
    "Én már aero snap, meg aero peek nélkül nem tudnék meglenni"

De most ugye viccelsz, hogy ezek miatt kellene valakinek oprendszert váltani? Ezt bármikor integrálhatták volna bármelyik oprendszerbe.

Meg aki minimálisan is kitanulja az oprendszer használatát, az kapásból kikapcsolja az egész Aero vakítást :)
  • Laza
    Írtam Én ilyet? Nem. Te tévedtél el a trollkodás erdejében ;)

Csak leírtam a véleményem, hogy a kedves hozzászóló szerinti 'elpicsázás' erős túlzása a jelenlegi helyzetnek. Mert az, hogy valaki 2 év alatt utolér valakit úgy, hogy a másikat már nem is lehet kapni, az minden, csak nem elpicsázás. És nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy a különbség csak nőni fog. Legalábbis addig, amíg az emberek vesznek új PC-t, laptopot/netbookot.
  • hdo
    Szóval "francnak sincs kedve" kitanulni egy új operációs rendszer használatát, amit - elnézve a Win8-at - legalább annyi ideig nem fogsz leváltani, mint amit most használsz?

Végülis nekem mindegy. Ha neked jó az XP akkor jó az XP, én viszont tapasztalatból beszélek mikor azt mondom, hogy sokkal időhatékonyabb, és egyszerűbb a használata.

Én már aero snap, meg aero peek nélkül nem tudnék meglenni, hiába van utóbbihoz a win+D billentyűkombináció.
  • bakvarnyu
    Igazad van,valószinűleg egyszerű lehet mindent beállitgatni ha valaki megmutatja mit hogy kell, vagy ha utánaolvas az ember. De az xp-t már elég jól kiismertem, most ezt megint végigcsinálni a francnak sincs kedve.
  • hdo
    4,7 GB-ra megy.
  • mousee
    Ha win7-el is meg tudod csinálni, fizetek egy tálca sört :) Tudod mit? Legyen 2 :)
    Kritérium h működjön is :D
  • bakvarnyu
    emlékszek a win95-öt úgy le tudtam csupaszítani, hogy 60 MB-ot foglalt el a vinyón
  • hdo
    "nem tetszett a menurendszer"

Melyik? Sok van.

" nem tudtam kiigazodni rendesen a vezérlőpulton"

Jobb felső sarok a keresés alatt: View By: Category/Small icons/Large icons

"lusta voltam vele foglalkozni"

Itt a lényeg! Én pl utáltam az új ikonos, felirat nélküli tálcagombokat, aztán jobb katt - tulajdonságok, és 2 beállítás az egész hogy úgy nézzen ki mint a régi.
  • bakvarnyu
    Nekem is ez volt a bajom a win7-el; nem állt kézre, nem tetszett a menurendszer, nem tudtam kiigazodni rendesen a vezérlőpulton,nem találtam rendes meghajtót a hangkártyához stb. stb lusta voltam vele foglalkozni. Így én is visszatettem az xp-t, de most a BF3 miatt muszáj lesz váltani.
  • hdo
    Ismétlem, egy videóKÁRTYA drivere független az alaplaptól, kivéve ha integrált, de az már nem videóKÁRTYA, hanem simán grafikus chip. Még mielőtt ez is vitatéma lesz.