• kukacos
    #549
    Én legfeljebb a butaságot és az aljasságot gyűlölöm, nem személyeket vagy csoportokat. Aki ilyesmit beszél, azt próbálom keményen kiosztani, hogy vegye észre magát. Szerintem Tetsuo csak buta, így inkább nevelendő, mint elzárandó: nem érti a világot, de azt hiszi, hogy érti. Telebeszélték a fejét lilasággal, ő meg felült neki. Ezért önmagában nem hibás, el is nézném neki. De azt, hogy másokat is mérgezni kezdjen, az ellen küzdeni kell.

    Én soha, senkit sem fogok meglincselni. De a Tetsuo-félék különböző variánsai bizony ott voltak, amikor '44-ben Grün bácsit, a boltost felhúzták a lámpavasra, pusztán azért, mert zsidó volt. Ellentétben velem, ő a "zsidókat" utálja egyben, nem mondjuk a korrupciót vagy a lopást. És abba bizony beletartozik például sok jó barátom, akiket évek óta ismerek, végtelenül kedvesek és értelmesek, keményen dolgozva próbálják fenntartani a családjukat. És bizony félnek, amikor a Tetsuo-félék kinyitják a szájukat, és a zsidókról beszélnek.

    Az internet amúgy liberális: ha idejön a pofonokért, ne csodálkozzon, hogy kap. Mehetne a kurucra is, ott egymást nyalogatják.