A liberalizmus nem egyenlősdi, és a demokrácia sem azt ígéri, hogy minden ember akarata egyformán érvényesül (csak azt, hogy időnként, bizonyos kérdésekben a többségé érvényesül). Majd olvass utána.
Szíved joga, hogy mindenféle médiában előforduló jelenséget meg általad utált ideológiai irányzatot liberalizmusnak hívj, mint ahogy a fehéret is hívhatod feketének. Csak akkor ne csodálkozz, hogy csak a magadfajtával tudsz értelmes párbeszédet folytatni. Gyűlöletemberként neked a "liberalizmus" inkább csak az azon dolgok gyűjtőfogalma, amit utálni akarsz. Belezsákolsz mindenfélét, ami nem tetszik, aztán köpködöd.
Miközben masszívan liberális vagy te is. Pont azon sírsz, hogy valakik előírják neked, hogy mit szabad gondolni és mit nem, ami a liberalizmus *definíciója szerint* elítél. Persze azt már nem fogod fel, hogy más valamiről ezt vagy azt gondolni, meg kiállni egy tömeg elé és üvöltözni róla. Az első sosem fog sérteni senkit, a másodiktól viszont sok ember stresszelni kezd. Ez is a liberalizmus, igen: ne tégy olyat mással, amit magadnak nem kívánsz, mert esetleg egyszer te leszel a bot másik végén.
Szóval miután átgondoltad, és talán észreveszed, hogy te magad is erősen liberális vagy, talán ragassz valami más címkét a gyűlölködnivalóidra, ok? Így talán egyszer kap egy lehetőséget egy olyan párt is nálunk, aki kivételesen nem hazudik.
"Erdekes modon, egyik kerdesemre valaszoltatok"
Talán mert ezek egyike sem értelmes kérdés. Csak a te megzavart kis fejedben ekvivalens Dörner, Képíró meg Budaházy este, na és én személy szerint egyik ellen-mellett se tüntettem. A "hagyományrombolás" fogalmától meg falnak tudok menni... a világ változik, a hagyományokat pedig minden generációnak felülvizsgálat alá kell vennie.
"miert is tunik ugy, hogy a nagy bankardinasztiak, mondjuk kb. 300 csalad uralja a penzpiacot..."
Ezt ebből a cikkből vontad le? Láthatóan halvány lila fingod sincs, miről szólt, hiába reszeltük itt párszáz hozzászóláson át.
De mindegy is, menthetetlennek tűnsz. Van ez a típus, gyűlölet nélkül nem képes létezni, az definiálja a világnézetét, akkor nyugszik meg rövid időre, ha valakit sikerült meglincselnie. Valami limbikus átkapcsolás, vagy én nem tudom. Önkárosító amúgy, mert végül mindig ügyes manipulátorok irányítják: mindig azt gyűlöli, akit ezek a hatalomra éhes sötét figurák a szájába adnak. Neked most épp a zsidókat. Rágjad hát, mi többiek meg reménykedjünk, hogy nem kapsz lehetőséget.