• opeca
    #191
    Vagy ez a szomorú, hogy valaki három termékkel a topra került. Szerintem ez még mindig azt mutatja, hogy a hülyeusereknek tervezte az egészet.

    De persze ő ezért nem hibáztatható, sőt, a mondás örök: a hülyékből lehet meggazdagodni.

    Most lehet mondani azt, hogy innováció meg minden, de tudvalevő, hogy Jobs egy tényből indult ki. - csak hát ki szereti magát hülyének beállítani....

    A tény az, hogy az informatika, a kommunikáció túl gyorsan fejlődik ahhoz, hogy azzal az emberek többsége lépést tartson.
    Miről is van szó. Arról, hogy még a szakmabeliek is, akik kereskedelmi szinten űzik ezt a "sportot" vagyis a sport egy részét, még nekik is folyamatosan tanulniuk kell, hogy lépést tartsanak a fejlődéssel.

    Jobs azt ismerte fel kiválóan, hogy az emberek többsége legyen akár idősebb akár fiatalabb, ha nem fanatikus, ha nem abban a szegmensben tevékenykedik specifikusan, akkor nem az nem élmény, se nem kihívás, hogy a sok sok technológiát összekapcsolja és a sok funkció közül szisztematikusan kiválassza, hogy neki mi a jó és mi a szükségtelen.
    Éppen ezért találta ki azt, hogy egy olyan termékkapcsolást vezet be, ami az emberek többségének az ilyen eszközökhöz való viszonyát tehermentesíti azzal hogy specifikusabb funkciókat kínál fel úgy, hogy a termékek önmagukkal kompatibilisek maradnak.

    És mi a végeredmény.a sok hülyeuser örül neki, hogy nem kell 10 percet szarakodnia a bluetooth-al, hnem van egy kis segédprogi amit ha elindít, akkor automatikusan felismeri a másik terméket és csak drag 'n dropal kell játszadozni.

    Ez a meglátás még nem változtat azon a tényen, hogy a hülyéknek találta ki, akik a témában nem jártasak, akik ezekben a dolgokban nem tudják értékelni a szabadságot, sőt örülnek is neki ha 10 gomb helyett csak kettő van.

    É s a hülye sem olyan hülye, hogy agyilag zokni, hanem szakmailag felkészületlen. És miért vannak lehülyézve? Azért mert ők a legvégső felhasználók, akik már csak használják az IT-t, nem tesznek hozzá semmit, csak felhasználják azt. A sáskák.

    Mielőtt valaki megkérdezné, igen, én hozzá is teszek a magam részéről a segélyem és betanított munkám folyományaként szoftverfejlesztő vagyok.