"Meg az is tény, hogy annyiért VESZTESÉGES volt kiadni a konzolt, és ez csak a parasztvakítás része volt."
Ez konzoloknál mindig is így volt, és valószínűleg mindig is így lesz.
"Cserébe a kb egy éves árfölényért +4-5 évre fogta vissza a technikai fejlődést, meg örök élettartamra feltolta a játékárakat 10%-kal."
Én még arra is emlékszem amikor enélkül a konzol generáció nélkül minden játék a legújabb hardverre íródott és fél-egy éves géppel szinte esélytelen volt játszani. Szerencsére a konzolok kicsit mérsékelték ezt. Én ennek örülök és pozitívumnak tudom be nem negatívumnak.
"Valamit valamiért, és hosszú távon MINDENKI rosszul járt ezzel."
Szerintem meg jól. Én pl biztosan, mert az tény, hogy 2005-ben vettem egy konzolt durván 60-65e forintért, amit még most is használok, és közben egy fityinget nem költöttem rá. Ha 2005-ben vettem volna egy PC-t 65-ért akkor azzal max netezni tudnék, de valószínűbb inkább, hogy egy flash már kinyírná...
"A különbség kettőnk közt az, hogy te örülsz ennek a szemétdombnak, ami most a játékipar, nekem meg a gyomrom fordul tőle ki."
Nem én nem örülök mert egyre ritkább a jó játék, de sajnos ez már a 2000 évek elején elkezdődött. A mai játékpiac PC-n is a lövöldéből és a folytatásokból áll. Idén nem is tudom vettem-e egyáltalán játékot.... :(