368
-
#248 "Meg az is tény, hogy annyiért VESZTESÉGES volt kiadni a konzolt, és ez csak a parasztvakítás része volt."
Ez konzoloknál mindig is így volt, és valószínűleg mindig is így lesz.
"Cserébe a kb egy éves árfölényért +4-5 évre fogta vissza a technikai fejlődést, meg örök élettartamra feltolta a játékárakat 10%-kal."
Én még arra is emlékszem amikor enélkül a konzol generáció nélkül minden játék a legújabb hardverre íródott és fél-egy éves géppel szinte esélytelen volt játszani. Szerencsére a konzolok kicsit mérsékelték ezt. Én ennek örülök és pozitívumnak tudom be nem negatívumnak.
"Valamit valamiért, és hosszú távon MINDENKI rosszul járt ezzel."
Szerintem meg jól. Én pl biztosan, mert az tény, hogy 2005-ben vettem egy konzolt durván 60-65e forintért, amit még most is használok, és közben egy fityinget nem költöttem rá. Ha 2005-ben vettem volna egy PC-t 65-ért akkor azzal max netezni tudnék, de valószínűbb inkább, hogy egy flash már kinyírná...
"A különbség kettőnk közt az, hogy te örülsz ennek a szemétdombnak, ami most a játékipar, nekem meg a gyomrom fordul tőle ki."
Nem én nem örülök mert egyre ritkább a jó játék, de sajnos ez már a 2000 évek elején elkezdődött. A mai játékpiac PC-n is a lövöldéből és a folytatásokból áll. Idén nem is tudom vettem-e egyáltalán játékot.... :( -
#247 "Ami engem érint azaz RTS, FPS és Hack'n Slash (diablo és társai) típusú játékok, ezekből egyikkel se tudnék kényelmesen játszani konzolon, anélkül hogy kihullana a hajam az idegességtől."
Bár nem nekem írtad (mielőtt megszólnál, hogy válaszolok), de erre meg írhatnám, hogy én RTS/Manager/MMO only PC-n, akció és sportjátékok xbox, a többiért meg nem adnék pénzt.
" Az egér az egyik legfontosabb hardver a normális játékoknál. A konzol platform, autós és verekedős játékokhoz biztosan jó, de én rühellem az auto-aimot konzolos fpsnél (az RTS-t meg el se tudnám képzelni konzolon), szal én maradok a pc-nél."
Ezzel meg nincs is gond, de a cikk nem erről szól. Mindenki azzal játszik amivel szeret és kész. -
Rotyoka #246 Jaj beindult a konzor vs. pc vita ami értelmetlenebb mint a linux vs. windows..
Mindkettő geci jó játékra, és ha megszokod a kontrollert egy PC sem veri le a HD tv-s élményt semmilyenj átékban ezt úgy mondom hogy pc-m van. -
#245 "Te dolgod, attól még igaz."
Vagy nem. Én nyertem....
"Ne is haragudj, de konzolon mi van ingyen? Még a szájbavert hozzáférésért is fizetsz, ha külön nem fizetsz érte, az sem ingyen van."
Nem azt mondtam, hogy ott ingyen van, hanem azt, hogy nem ingyenes Flash játékokhoz kell mérni azért.
"Mutass egyetlen nagyszabású indie cuccot konzolon, kérlek! Egy Minecraft vagy Mount&Blade szintűt!"
http://marketplace.xbox.com/hu-HU/Games/XboxArcadeGames
És itt nem szerepel az összes. Ráadásul Minecraft mégegyszer; jön xboxra.
"Rengeteg konzolos indie cucc egy-egy flashjáték feltupírozott, kicsinosított változata, pénzért."
Azért ennél jóval többről van szó, ráadásul esetenként fillérekért.
"Jó, maradjunk annyiban, hogy szerinted."
Miért? Szerinted nem? A mount&blade jelenleg éppen nem (kérdés egyáltalán indie-e ára alapján nem feltétlenül), de találsz helyette mást ami meg PCn nincs. Ez ilyen piac.
"A Minecraft meg egy érdekes kategória, mert az önmegvalósítás és a profitra hajtás pofátlan kombinációja. Szívből csinálja, de kegyetlenül lehúz érte a csávó."
Értem én de egyik pillanatban a Minecrafttal jösz utána amikor kiderül, hogy jön xboxra akkor meg már nem is érdekes és lehúzás? -
#244 Igazából a Steam is rengeteget tett érte, hogy ez a tendencia folytatódjon. Steam akciók keretein belül sokszor 2-10 euróért vagy dollárért lehet kapni a prémium kategóriás játékokat. Nincs telepítés, mert a Steam kliens mindent elvégez, egyre több és kényelmesebb szolgáltatás... Az érv, hogy PC-s játékokhoz informatikusnak kell lenni, egyre kopottabb. -
Ry0K3N #243 De olcsóbb, csak sok ember azt felejti el hogy nem csak gamingre használja az ember az asztali gépét, gondolom te is konzolról netezel. Egy gamingre alkalmas plusz fejlesztés meg manapság filléres hogy minden maxon fusson. -
Zolivok #242 WÁÁÁÁÁÁÁÁÁ EBEVEZETTÉK A + - OZÁSOM FAUCKER JAA -
Zero 7th #241 Látom az érvekből kifogytál, már csak a személyeskedés maradt.
Igen, én is látom már, mekkora erkölcsi magasságokban vagy hozzám képest, mindjárt el is szégyellem magam.
Egyébként meg kb pont annyira vagyok a jövő, mint te. Ha igaz az adatlapod, kb egykorúak vagyunk. -
#240 Nem tudom. Nálam még mindig a Medieval Lords C64-es változata a stratégiai csúcs, bár tény, hogy a Defender of the Crown azért amikor kijött, enyhén pár hónapra odarakott a C64 elé. :D -
Zero 7th #239 "Csak pont ezt tettem szóvá, hogy semmiből sem látszik, hogy erősödne. "
Azért ez már igen veszélyes szintű kognitív disszonancia, barátom. Azt azért elég nehéz letagadni, hogy a 2008-2011 időszak kis zöld csíkocskája egyre magasabbra megy... -
Zero 7th #238 "2005-ben viszont egy nagyon csúcs PC sokszázezerért hozta csak azt a szintet amit a box 60e forintért. Ez is tény."
Meg az is tény, hogy annyiért VESZTESÉGES volt kiadni a konzolt, és ez csak a parasztvakítás része volt. Cserébe a kb egy éves árfölényért +4-5 évre fogta vissza a technikai fejlődést, meg örök élettartamra feltolta a játékárakat 10%-kal.
Valamit valamiért, és hosszú távon MINDENKI rosszul járt ezzel.
A különbség kettőnk közt az, hogy te örülsz ennek a szemétdombnak, ami most a játékipar, nekem meg a gyomrom fordul tőle ki. -
Pukkka #237 Mondjuk úgy hogy vannak belső forrásaim, ha esetleg Sachin Lawande név mond neked valamit. Kicsit előbb hozzá tudok jutni a legújabb fejlesztésekhez. Ha nem is 2007-ben de 2008 közepén. -
H3nG #236 asva téged választalak! -
nlght #235 Ami engem érint azaz RTS, FPS és Hack'n Slash (diablo és társai) típusú játékok, ezekből egyikkel se tudnék kényelmesen játszani konzolon, anélkül hogy kihullana a hajam az idegességtől. Az egér az egyik legfontosabb hardver a normális játékoknál. A konzol platform, autós és verekedős játékokhoz biztosan jó, de én rühellem az auto-aimot konzolos fpsnél (az RTS-t meg el se tudnám képzelni konzolon), szal én maradok a pc-nél. -
Zero 7th #234 "Azért ezt így nem jelenteném ki."
Te dolgod, attól még igaz.
"Hááát ez elég túlzás, én eddig talán ha 4-5 jól kivitelezett flash játékot láttam, azokat sem ingyen. "
Ne is haragudj, de konzolon mi van ingyen? Még a szájbavert hozzáférésért is fizetsz, ha külön nem fizetsz érte, az sem ingyen van.
"Szerintem mindkét helyen ugyanaz a cél. És embere válogatja hogy a profit vagy az önmegvalósítás."
Mutass egyetlen nagyszabású indie cuccot konzolon, kérlek! Egy Minecraft vagy Mount&Blade szintűt! Egyébként nyilván van mindkettőből mindkét platformon, én az általános irányokról beszéltem, és általánosságban meg az a helyzet, amit írtam. Rengeteg konzolos indie cucc egy-egy flashjáték feltupírozott, kicsinosított változata, pénzért.
"Szerintem a PC-n elérhető indie játékok nagy része elérhető konzolon is. "
Jó, maradjunk annyiban, hogy szerinted.
A Minecraft meg egy érdekes kategória, mert az önmegvalósítás és a profitra hajtás pofátlan kombinációja. Szívből csinálja, de kegyetlenül lehúz érte a csávó. -
bakagaijin #233 A grafikai minőség miért lenne objektív? Nyilván jobb minőségű, ha órákat elmolyol egy algoritmus egy amúgy is kicsi útpadkán a tesszellációval, de ettől nekem lesz jobb a grafika-érzetem, mert a figyelmem nem az útpadka hanem az események kötik le.
A másik, hogy a játékok grafikáját a kiadás után gyakran fan-patchekkel szépen fejlesztik tovább. Hi-rez textúrák, módosított engine (pl. régi játékokhoz wide-patch, új effektek beleheggesztése stb.) Mondjuk ez leginkább azokra a játékokra jellemző amiknek eleve jó volt a játékélménye, és az emberek nem akarják hogy elszálljon a kor felette :). -
#232 Jó, oké, erre is tudnék mit írni de nem offolok tovább. :D
Szarom le hogy kinek mije van, meg hogy ki mit szeret, nekem a PC kivált egy raklapnyi felesleges eszközt aztán jól van! :D
Azt meg én sem értem honnét a vérből veszi a cikk az emelkedő tendenciát de tény, hogy az utóbbi 1 évben én személy szerint rengeteg játékot vettem meg PC-re, ami már szerepelhet eladási statisztikákban, ellenben a torrentezéssel amit azelőtt műveltem! -
SlickAdam #231 ez legyen a legnagyobb problemad (meg hogy nincsenek ekezeteim :D)! -
#230 Illetve egész pontosan arra akartam rávilágítani, hogy nem biztos, hogy az az okos aki olcsón vesz média lejátszót. Ez egyszerűen igény és lehetőségek kérdése. -
#229 Ok. Csak neked írtam :) -
#228 A "mien"-t azért így sokszor egymás után elég rossz volt nézni.... -
#227 "A grafikai minőség objektív és nem szubjektív dolog: ergó arról lehet vitatkozni, mert nem csokifagyiról van szó :)"
Oké de akkor miért nem arról vitatkozunk? Sehol nem látom, hogy arról lenne szó. Egy 2005-ös konzolnál még szép (úgyis mondanám, hogy minimum elvárás), hogy szebb legyen egy 2011-es PC grafikája. 2005-ben viszont egy nagyon csúcs PC sokszázezerért hozta csak azt a szintet amit a box 60e forintért. Ez is tény.
"Amiről itt vitatkoznak annak viszont nagyrészt nincs is köze a cikkhez, hogy miért is erősödik a PC-s játékipar újra (grafikai és egyéb erőfölény)."
Csak pont ezt tettem szóvá, hogy semmiből sem látszik, hogy erősödne. Egy jövőbe mutató grafikon mutatja, amiben a konzolt lefele húzzák a PC-t meg olyan ütemben felfele amit az elmúlt években is alig ért el. Ez azért merész kijelentés szerintem. (Ráadásul amire egálra kerülnek addigra itt lesz az új konzolgeneráció - szóval visszatérünk oda, hogy szerintem ez a cikk komplett baromság) -
#226 Én kezdtem a lejátszózást? Nem! -
Zero 7th #225 Ja, pont a múlt héten beszélgettem egy ilyen "nemhülyeapécéépítéshez" csávóval egy másik topikban, azt' a végén csak kiderült, hogy a 3x-os árú, teljesen totálúj hardvereket vásárolgatta félévente, mert nem bírta ki, hogy ne a piacon kapható legerősebb hardvere legyen.
Azóta bemondásra nem hiszem el egy konzolosnak sem, hogy nem volt hülye PC-t építeni. -
Marko001 #224 Hát, ha az ilyen ökrök jelentik a jövőt, mint amilyen te is vagy, akkor jaj nekünk... -
#223 Ez meg nem jön ide. Nekem merevlemezes média lejátszóm van ami közelebb volt a 200-hoz, de barátomnak pl a sokszázezerhez volt közelebb. Csak most itt és most nem erről beszélgetünk. -
opeca #222 What's the problem?
A konzolosok mindig azt mondják, hogy ha vesz egy konzolt az milyen királyos mert 5-6-7 évig nem kell rá költeni -
#221 "Csak a különbség az, hogy konzolon az indie fejlesztők célközönsége a causal gémerek, míg PC-n a hardcore-ok."
Azért ezt így nem jelenteném ki.
"A konzolos indie kategória megfelelője PC-n a flashjáték."
Hááát ez elég túlzás, én eddig talán ha 4-5 jól kivitelezett flash játékot láttam, azokat sem ingyen. A többi az ilyen pista összedobta ökörség. Azért indie szinten mondjuk az X360 nem áll rosszul akár hardcore játékos szinten sem.
"Plusz a cél is más, konzolon a profit, PC-n leginkább az önmegvalósítás."
Szerintem mindkét helyen ugyanaz a cél. És embere válogatja hogy a profit vagy az önmegvalósítás.
"De ha tudsz mutatni konzolra olyan indie játékot, ami nem egyszerű mint a faék, hanem tényleg összetett és komplex játékmenetet kínál, akkor érdeklődve várom!"
Szerintem a PC-n elérhető indie játékok nagy része elérhető konzolon is. A pont általad említett minecraft is készül (vagy már van?) -
SlickAdam #220 te irtal eloszor, szoval eloszor fejtsd ki nekem, hogy 2007-ben mien HK lejatszot vettel hazimozi orultkent. es mien filmeket neztel 1080p-ben es mien forrasbol?
utana reagalok. -
#219 A grafikai minőség objektív és nem szubjektív dolog: ergó arról lehet vitatkozni, mert nem csokifagyiról van szó :)
Amiről itt vitatkoznak annak viszont nagyrészt nincs is köze a cikkhez, hogy miért is erősödik a PC-s játékipar újra (grafikai és egyéb erőfölény). -
Zero 7th #218 Inkább legyek nagyarcú köcsög, mint konzumidióta droid. Egy bunkó paraszt vagyok, ezt soha nem tagadtam.
De az, hogy PC-n játszani drágább lenne, mint konzolon, az objektíve, tényszerűen hülyeség (FŐLEG a mostani generációban), és ezen a stílusom egy picit sem változtat. Tévedni emberi dolog, de ragaszkodni a tévedéshez már ostobaság.
Ha meg ostoba vagy, azt az orrod alá fogom dörgölni, mert ráérek és unatkozom. -
Pukkka #217 Ezt fejtsd már ki nekem=) -
#216 "A vita tárgya az, hogy a konzolosok nyomatják az elbaszott ostobaságaikat, és nem tudunk elmenni mellette anélkül, hogy ne javítsuk ki őket."
Én fordítva látom visszaolvasra. A cikk arról szól, hogy a PC "visszahódítja" az eladásokat a konzolról, pedig ez semmiből nem következik, elég a grafikonra nézni, ahol az idei évben is messze vezet a konzol, a következő évekre meg konzol csökkenést és erős PC emelkedést jósolnak. Ez egy baromság.
Erre meg jött néhány PC-s elmondani, hogy a konzol mekkora baromság. (nézd vissza az első pár hozzászólást).
Szóval szerintem itt a róka fogta csuka esete forog fent.
"Pluszban minősítem a konzol géminget, igen, saját ízlésemből kiindulva, és megy ellene a parasztlázadás. (Pedig a véleményem ez ügyben nem sokat fog változni, úgyhogy a célját én sem értem.)"
Erről már írtam, hogy ízlésről nem lehet vitatkozni. Illetve lehet csak nem érdemes, mert hát a csokifagyi jobb vagy a vanília? -
SlickAdam #215 foggalmad sincs mirol beszelsz. -
#214 Ja, bocs, elfelejtettem, konzolos vagy, nem tudod mi az a lemezképfájl! -
SlickAdam #213 -
Pukkka #212 Hát én házimozi őrültként vettem egy HK lejátszót =)
Nem tudom milyen házimozi őrült az, aki ps3 at vett br miatt, de hogy nem volt túl igényes az tuti
-
#211 Ja, annyira buta vagyok, hogy ahelyett hogy 110 ezret költöttem volna annak idején egy sima lejátszóra, inkább vettem merevlemezeket tizen x ezer forintért, amiken minőségveszteség nélkül tárolom a műsoros lemezeket! -
Marko001 #210 "A "legócskább alkatrészek", amik ma a boltban kaphatók, összerakva háromszor erősebb hardvert eredményeznek, mint egy XBOX360. Azok az alkatrészek csak a mostani PC szinthez képest ócskák, de a mostani szint a konzol 10x-esénél jár."
Ezt benéztem, vissza is vonom, amit rá írtam. :D
De az utolsót tartom. -
Zero 7th #209 Csak a különbség az, hogy konzolon az indie fejlesztők célközönsége a causal gémerek, míg PC-n a hardcore-ok. A konzolos indie kategória megfelelője PC-n a flashjáték. Nem ugyanaz a kettő, nagyon nem. Egy Angry Birds nem hasonlítható össze egy Mount&Blade-del, vagy egy A-kategóriás játékhoz készült multiplayer moddal, vagy egy Minecraft-tal.
Plusz a cél is más, konzolon a profit, PC-n leginkább az önmegvalósítás.
De ha tudsz mutatni konzolra olyan indie játékot, ami nem egyszerű mint a faék, hanem tényleg összetett és komplex játékmenetet kínál, akkor érdeklődve várom!