teddybear#385
Válaszolok a kérdéseidre, bár tudom, hogy falra hányt borsó.
"Ja, lenne itt még valami, csak hogy konstruktív is legyek, nem tudja valaki a cikkben látott képen a tornyokhoz képest merre helyezkedne el a WTC7?"
Az egyes toronytól északra, az utca túlsó oldalán. Amikor a torony összedőlt(kb. 10 órakor) a lezuhanó égő törmeléktől kigyulladt, és órákon át égett. A tűztől elgyengült szerkezetű WTC7 végül 17:20-kor omlott össze.
"ruld már el valami spéci tűz lehetett, ami elolvasztotta a 10 centi falvastagságú oszlopot, hogy mellette integettek az emberek a lyukon egy óráig? :)
Csak mert ha tippelnem kellene az üzemanyag az első 10 mp-ben elégett, mind. A szőnyeg meg csak nem olvaszt el egy irodaházat a földszintig. Gondolok itt hőelvezetés, hőmérséklet, tűz koncentrációja."
Nem értesz a tűzhöz, szerencsére. Először is, a gépekben tárolt üzemanyag nem 10 másodperc alatt égett el, ha így lett volna az nem égés, hanem robbanás lett volna. Így működnek ugyanis az aeroszolbombák, de azok nem több tucat tonnásak, hanem max. 1-4 tonna súlyúak. A repülőgépenkénti 40-50 tonna kerozin robbanása azonnal szétvágta volna mindkét tornyot.
Másodszor, az üzemanyag még a tornyok összedőlése után is égett, órákig. Az összes felvételen látszik.
"A torony meg se rezzent a géptől, majd pont gondol egyet és hipp-hopp összedől mindenestől, de nem úgy hogy mondjuk meggyengül és letörik a teteje, hanem cakkomp.
Szerintem vitassátok meg Balázs kollégával az 1600 fokos bútortüzet, amiből integetett a néni. Bele lehet szőni a terminátorrá olvadt repülőt is. :)"
Pedig egyértelműen úgy történt, hogy a tűz kilágyította a vastag acélgerendákat, aztán mikor már nem tudták tovább tartani a felső emeleteket, megindult az egész lefele. Hogy nem látsz a szemedtől, az a te ostobaságod.
"UI: fogalmam sincs mi az a hasonlósági modellezés, és büszke vagyok rá :)"