• blessyou
    #34
    Én csak a TNG-t, a DS9-t és a Voyagert láttam, de nekem mindegyik sorozatban volt, ami tetszett, nem is nagyon tudnék sorrendet állítani köztük.

    TNG: Picard és Data karaktere szerintem nagyon jól sikerült, a kedvenc részeim, mikor ők voltak középpontba. Továbbá a technoblabla mellett azért sok érdekes és egyáltalán nem közismert, merész tudományos-fantasztikus elképzelést és problémát feszegetett a sorozat (pl. Dyson-gömb, kozmikus húr, xenobiológia, és ne feledjük, a borg is itt jelent meg először).

    DS9: Mivel inkább volt helyhez kötött a történet, sokkal hangsúlyosabbak lehettek a társadalmi különbségek és árnyoldalak, vallással kapcsolatos kérdések, és az ellenfeleket is jobban megismertük, mélységet kaptak a karaktereik. A háború viszontagságai és az elmélyülő, személyes üggyé váló konfliktusok is szerepet kaptak.

    Voyager: a filmtechnika és a költségvetés fejlődésével itt olyan dolgok ábrázolását is megkísérelhették, amire korábban nem volt lehetőség. tetszettek benne az epikus események és ellenfelek (Borg, 8472), illetve az egymásra utalt helyzet, a személyes felelősség hangsúlya (kedvenc részem az volt, mikor a doki megőrült, mert két teljesen azonos mértékű sérülést szenvedett ember közül csak az egyiket menthette meg, a másikat hagynia kellett meghalni). A végét kicsit erőltetettnek éreztem.