43
  • moto666
    NAVégre! Mindegy mit csinálnak csak legyen már valami! Meg folytassák a timelinet kb a Vojager után! ui: ja és a BSG drámázós sz@rt kihagyhatnák belőlle igazán, mert ha drámát akarok nézni akkor nem sci-fit választok...
  • L3zl13
    Nem értem én ezt a világot. Az ST reboot számomra egy tök felejthető semmilyen film volt.
    Igencsak erőltetnem kell az agyamat, hogy bármi részlet eszembe jusson.
    Az összes ST film közül talán csak a hírben is említett ST 5 és Nemesis volt képes alulmúlni.

A sorozatok közül mindnek kicsit más volt a hangulata, de mindegyik tetszett. Az Enterprise-ot sem tudom miért húzták le annyira. A 3. évad (Kiterjedés) különösen tetszett. A 4. sajnos már elég lapos volt.
  • bmw
    Nekem is a Voyager volt a nagy kedvenc.:)
    Enterprise is jo volt....( vmilyen Bakula volt a kapitanyt jatszo srac neve azt hiszem )
  • FoodLFG
    Az Enterprise korrekt kis sorozat volt. A kedvencem Star Trekből.

S02E02 Carbon Creek rulz! Amikor "T'Pol" jó szándékból viszi a tépőzárat megszegve a vulkán szabályokat, az szép volt...
  • sandor8206
    várós, jöhet. minden ST láttam, mindegyik jó a maga modján
  • fergusonpapa
    inkább SG-t folytatnák
  • jackoneill90
    Mért jó öregasszonyokra bukni?
  • Hawaii
    Mert rajongsz az ívelt vonalvezetésű folyosót ábrázoló díszletekért? :)
  • Szefmester
    Hát igen, a Star Trekben mindig észlelhetőek voltak az aktuális elméletek, de mint már kiforrott technikák. :)

A TNG-ben Picard és Data mellett még Laforge volt szimpatikus, a DS9-ben inkább csak duók tetszettek a két Dax-on kívül. A doki, és a főnök, Odo és Quark, egyénként még talán a Cardassiai kém volt akit kedvelni tudtam a beszólásaiért.
    A Voyagerben jóformán csak Neelix-t találtam irritálónak a többiek jobbára tetszettek. Az Enterprise-ban meg inkább csak a doki volt kedvelhető a többi karakter nekem kicsit sótlan volt.
  • blessyou
    Én csak a TNG-t, a DS9-t és a Voyagert láttam, de nekem mindegyik sorozatban volt, ami tetszett, nem is nagyon tudnék sorrendet állítani köztük.

TNG: Picard és Data karaktere szerintem nagyon jól sikerült, a kedvenc részeim, mikor ők voltak középpontba. Továbbá a technoblabla mellett azért sok érdekes és egyáltalán nem közismert, merész tudományos-fantasztikus elképzelést és problémát feszegetett a sorozat (pl. Dyson-gömb, kozmikus húr, xenobiológia, és ne feledjük, a borg is itt jelent meg először).

DS9: Mivel inkább volt helyhez kötött a történet, sokkal hangsúlyosabbak lehettek a társadalmi különbségek és árnyoldalak, vallással kapcsolatos kérdések, és az ellenfeleket is jobban megismertük, mélységet kaptak a karaktereik. A háború viszontagságai és az elmélyülő, személyes üggyé váló konfliktusok is szerepet kaptak.

Voyager: a filmtechnika és a költségvetés fejlődésével itt olyan dolgok ábrázolását is megkísérelhették, amire korábban nem volt lehetőség. tetszettek benne az epikus események és ellenfelek (Borg, 8472), illetve az egymásra utalt helyzet, a személyes felelősség hangsúlya (kedvenc részem az volt, mikor a doki megőrült, mert két teljesen azonos mértékű sérülést szenvedett ember közül csak az egyiket menthette meg, a másikat hagynia kellett meghalni). A végét kicsit erőltetettnek éreztem.
  • GAVI
    itt azért jobban domborít
  • Nortai
    A mozifilm történései létre se jöhettek volna elvileg, ha valóban hű lett volna a világhoz. Mivel kijavították volna az idővonalat. Szóval mozifilm után Voyager szerintem nem is létezhetett volna... :) Szóval régi vonalat fogja követni szerintem, bár akkor lesznek kavarások(új nézőknek csak), mert elvileg hű akar maradni a star trek világához ez az új sori majd ha lesz.
  • IMYke2.0.0.0
    Nekem csak a "Tanácsadó" (Troi) karaktere nem tetszik benne.
  • IMYke2.0.0.0
    Egyetértünk.
  • armageddon666
    Nekem is a Next Generation a kedvencem :)
  • COOLancs
    Remélem a rendező elfeljti a BSGs förmedvényt és a régi sorozatokból próbál minnél többet átmenteni. Bár sztem a Voyagerrel már nem ér fel semmi, de legalább nézhető legyen és akk leülök elé. Igazából a szereplőkön múlik a legtöbb, kíváncsi vok milyeneket szednek össze...
  • wraithLord
    Akkor most csak a mozis ágát rebootolták a Star Treknek? Vagy a reboot történései alapján extrapolálnak az Abrams-féle alternatív Star Trek univerzum Voyager hazaérése utáni állapotára? Vagy miva'?

Nem tudom, miért lett sikertelen az Enterprise, nekem nagyon tetszett. Igaz, teljesen más volt, mint a többi sorozat (amelyeket szintén nagyon szeretek, főleg a TNG-t és a DS9-t), de szerintem nagyon is előnyére változott.
    A Nemesis is bejött. Bár lehet, hogy csak azért, mert pont előtte pörgettem végig a TNG-t (sokadszorra), és az összes többi picardos mozifilmet.

Nem lenne nagy baj, ha eltűnne a süllyesztőben ez az Abrams által kitalált alternatív Star Trek világ. Egyrészt azért, mert pillanatnyi mélyrepülés miatt talán nem kéne kilőni több, mint fél évszázad munkáját, másrészt az esemény, ami megváltoztatta a Star Trek történelmet, egy jó nagy baromság... (Úgy egyébként is, és ha valaki jártas a Star Trek témában, akkor is feltűnhet neki...)
    Maga a film is egy kalap szar (szerintem, de gondolom ez egyértelmű), nem értem, miért olyan sikeres (költői...). Ha nem Star Trek-nek hívnák, akkor talán egész kellemes kis egyszer nézhető szórakozás lenne.
  • tatish
    Remélem hogy olyat csinálnak amivel vissza tudják adni az előző sorozatok hangulatát és nem cseszik el úgy mint a SG1-SGU esetén.
    Ja és persze mindenféleképpen legyen benne egy dögös félig'idegen' nő :)
  • IMYke2.0.0.0
    Rettenetes...
  • NorbyI
    Teljesen egyértelmű én miért néztem a Voyagert :)
  • Reg5
    Egyetértek.
  • BrockSamson
    Ebbol is latszik, hogy hiaba tunik egykaptafanak sokak szemeben az egesz ST, minden sorozatnak megvan a maga egyedi stilusa, karakere. Johet uj, jojjon csak. Bevallom az eredeti szeriat en sem birtam vegignezni.
  • jackoneill90
    Például ilyet?
    A szingularitás fel fog robbanni! :)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A CSK-1 az Odüsszenterprise-on tevékenykedik, amikor Carter (Uhara) különös energiaanomáliát észlel, a szingularitás fel fog robbanni. Teal’c (Worf) ennek örömére maximumra állítja a fegyvereket, Daniel (McCoy) pedig egy napkitörést észlel, ami feléjük tart. Mitchell (Kirk) megkérdi Cartert, hogy meg tudja-e fordítani a polaritást (kihagyhatatlan), aztán szól Scottynak, hogy jöhet a warp speed. (Scottyt Brad Wright játszotta, eredetileg pedig Beckettet akarták berakni).

Forrás linkkel: [URL=http://hogyvolt.blog.hu/2010/06/24/csillagkapu_10x06_200]Martin ötlete #3[/URL]
  • TommyGun
    TNG DS9 Voyagert már többször is végignéztem, imádom őket, jöhetne az új széria :)
    Viszont ezekszerint a sorozat nem a JJ Abrams ST univerzumban játszódna hanem még a régiben...
  • Szefmester
    Nálam a sorrend: Voyager, Enterprise, Next Generation, DS9, Original

Az új széria meg egyaránt tartalmazzon felfedezést, diplomáciai konfliktust, technológiai "bla-bla"-t és harcot.Ha valamelyik irányba elindul akkor valakinek nagyon nem fog tetszeni. Hiszen aki szerette a NG-t az rühellte az enterprise-t mert túl akciódús volt és fordítva, aki szerette a Voyagert az nem szerette a DS9-et mert egyik felfedezős a másik egy helyben toporgós volt stb..

Kell egy új sorozat, de ha lehetőség van rá akkor folytatni kell a voyager befejezését. Így a fővonal kezdésnek lehet a borg.

"Minek ennyi alternatív univerzum?" Miva'? Milyen ennyi alternatív univerzum? Tény hogy volt pár logikai erőszak az enterpriseban, de ez minden előzményfilmben/sorozatban benne van, a többi sorozat pedig egymásra épül, nemegyszer egy előző sorozatra mint történelmi tényként vagy példaként utalnak.
  • PsyhoApu
    Igen nehezen indult, de a harmadik és negyedik évad mindenért kárpótolta az embert. A DSN9 imádtam, a Voyager-től meg frászt kaptam :D
  • jackoneill90
    Számomra a legnézhetetlenebb a Star Trek: Deep Space Nine, ezt csak ritkán tudom nézni teljes hosszában. A legnézhetőbb természetesen az első, néha bődületes nagy hülyeségeket és egyedi dolgokat tudtak kitalálni az akkori írók. Maradék kedvenc sorrendben új nemzedék, voyager és enterprise.
  • Papichulo
    Az ENT azutan - a 3. season-tol - lett nezheto, hogy Manny Coto bekerult a csapatba. Peldaul az egesz eves Xindi arc, az nagyon jo volt.
  • Darth Dave
    Számomra a Star Trek a Next Generation. Imádom. Leginkább Data miatt, valahogy nagyon közel áll hozzám. Most fejeztem be éppen a TNG-t, sokadszorra, nagyon sokadszorra . Minden Star Treket végignéztem, kivétel az Original Series. Nem bírom. Már többször nekifutottam, de nem megy.
    Hát reménykedjünk, hogy valami jót és hamarosan összehoznak. Addig is

• EnxTheOne
    Nekem az enterprise volt a kedvencem. Az első három széria nekem tul régi volt. :D Voyagert meg egy idö után meguntam. :S
  • IMYke2.0.0.0
    Ja, és épp a 4. évadát nézem - újra - a "ST TNG"-nek, esténként, fordítás közben.
  • IMYke2.0.0.0
    Nekem tetszett az "Enterprise"

A T'Pol vulkánit élmény volt nézni :)

De, amúgy - ha nehezen is - félre lehetett tenni a hibákat benne, jó sorozat volt.
  • IMYke2.0.0.0
    A "Deep Space 9" - Yeah! :))
  • mad mind
    Hülyeség volt az Enterprise sorozatot elődnek megtenni. Tele volt logikátlanságokkal, időbeli problémákkal és folyton az amerikai vízilabdázókat éltette.
  • Yachiru
    Szerintem jó ötlet egy új sorozat csak ne az "Enterprise" mintájára. Mert az bűn rossz egy sorozat volt. Az én kedvencem a Voyager széria volt meg a DS9 de az új nemzedék is tetszett de majd meglátjuk vajon van e annyi tehetség az írókban hogy tudjanak jót alkotni.
  • wolruf
    Azért szerencsére van olyan is, aki a BSG-től vigyorog. Pl. én :) A Caprica már más tészta. Hogy az mekkora trágya volt a Pilot és a Finale között :( Ja, ez picit off itt :)
    Amúgy igen, az utolsó mozis ST jó volt :) Spock karakterét meg szerintem jól eltalálták ezzel a sráccal. A Hősökben is jó volt.
  • Papichulo
    Ja, es DS9 FTW
  • Papichulo
    " ferengi a csillagflottaban ?:) beleborzongok"

Nog ;)
  • NEXUS6
    A Voyager szerintem is a legjobb sorozat volt. A legutóbbi mozifilm meg iszonyat jól sikerült szerintem. Kicsit lájtos, nem HC sci-fi, de nagyon jó film.

Én is elkezdtem reménykedni az elején, de ez a BSG szintű, multikultival megfűszerezett, depis-amerikaiak-azűrben vonulat nekem nem jön be.

De ugye a lepényhal, meg utoljára...:D
  • AnarchoiD
    voyager a szemelyes kedvencem ;) ugyhogy johet ... ferengi a csillagflottaban ?:) beleborzongok