• Magiszter
    Nekem kb 1 lehúzás a pólóval és eltűnik minden mocsok. Ha nem akkor ritkán kell még egy lehúzás.

Amúgy az érintőképernyőnek egyszerűbb a használata, hiszen ott nem egy kontrollerrel (számgombok, pöcökizé) irányítod a képernyőn való történést, hanem közvetlen módon az ujjaddal. Régi Motorola telefonnal anyámnak sokszor baja volt hogy "Most mit nyomjak meg hogy ezt és ezt csinálja". A mostani kb 3 éves iPhone-jával (nem reklám, csak ilyet kapott ajándékba öccsétől) nincs ilyen gond. Ott ha valamit akar egyszerűen rábök. Kb egy hét alatt profibban kezelte mint a Motorola kinyitható nyomorgatós izét.

Én anno Nokia 3310 mellé kaptam egy iPod toucht karácsonyra, mert akkor jött be kb divatba (nagybátyámtól, bírom őt :D ). Én ott szerettem bele az érintő kijelzőbe. Később én is cseréltem a Pod-ot meg a 3310-et egy 2G-s iPhone-ra, majd azt rá 2 évvel tavaly nyáron egy Samsung Galaxy S-re. Már nem is akarok nyomógombos vackokat, mert az érintőkijelző intuitív, gördülékeny és sokkal természetesebb kezelőfelület mint a gombokkal való parádézás. Sőt Galaxy S-en kb egy hete fedeztem fel a hangvezérlést és a diktálást, azóta még jobban szeretem :D (Igaz most meg vagyok fázva, így néha még én sem értem mit mondok).

Lényeg: Az érintő kijelző jó sőt, egyszerűbb a hétköznapi életben. Ám sajnos aki mondjuk kesztyűben, nedves(vagy veszélyes) környezetben dolgozik annak halál. Azoknak ott van az a telefon amit ha földhöz vágsz, leöntöd savval és áramot vezetsz bele sem esik baja. Annak még szép nagy nyomógombjai vannak.