60
  • fergusonpapa
    IT oldalon ennyi maradit uristen!
  • Zoliz
    Hulye! a modern ember, a nyomogombos telefont ugy is lehetett kezelni, hogy nem neztel ra, en most akarom kidobni az erintosomet, mert emiatt megutaltam. Kell egy E52-es az legalabb meg szep is.
  • Marko001
    Azért ne hasonlíts már egy érintőkijelzőt egy bkv-s kapaszkodóhoz! A telefont többnyire csak a tulaja tapogatja.
  • qetuol
    2015-re ? aszthittem már most is miendeki iylet vesz..
  • Magiszter
    Nekem kb 1 lehúzás a pólóval és eltűnik minden mocsok. Ha nem akkor ritkán kell még egy lehúzás.

Amúgy az érintőképernyőnek egyszerűbb a használata, hiszen ott nem egy kontrollerrel (számgombok, pöcökizé) irányítod a képernyőn való történést, hanem közvetlen módon az ujjaddal. Régi Motorola telefonnal anyámnak sokszor baja volt hogy "Most mit nyomjak meg hogy ezt és ezt csinálja". A mostani kb 3 éves iPhone-jával (nem reklám, csak ilyet kapott ajándékba öccsétől) nincs ilyen gond. Ott ha valamit akar egyszerűen rábök. Kb egy hét alatt profibban kezelte mint a Motorola kinyitható nyomorgatós izét.

Én anno Nokia 3310 mellé kaptam egy iPod toucht karácsonyra, mert akkor jött be kb divatba (nagybátyámtól, bírom őt :D ). Én ott szerettem bele az érintő kijelzőbe. Később én is cseréltem a Pod-ot meg a 3310-et egy 2G-s iPhone-ra, majd azt rá 2 évvel tavaly nyáron egy Samsung Galaxy S-re. Már nem is akarok nyomógombos vackokat, mert az érintőkijelző intuitív, gördülékeny és sokkal természetesebb kezelőfelület mint a gombokkal való parádézás. Sőt Galaxy S-en kb egy hete fedeztem fel a hangvezérlést és a diktálást, azóta még jobban szeretem :D (Igaz most meg vagyok fázva, így néha még én sem értem mit mondok).

Lényeg: Az érintő kijelző jó sőt, egyszerűbb a hétköznapi életben. Ám sajnos aki mondjuk kesztyűben, nedves(vagy veszélyes) környezetben dolgozik annak halál. Azoknak ott van az a telefon amit ha földhöz vágsz, leöntöd savval és áramot vezetsz bele sem esik baja. Annak még szép nagy nyomógombjai vannak.
  • nlght
    arról nem is beszélve hogy több baci van az összetapizott kijelződön mint egy bkv busz kapaszkodóján
  • sascha1978
    Engem csak az zavar ebben az éritőképernyő hype-ban, hogy állandóan ujjlenyomatos és foltos a kijelző. Vagy van már valami "ujjlenyomatmenetes" kijelző?
  • asgh
    Ez kb. olyan váltás, mint anno a parancssoros dos-ról átszokni a windows gui-ra. Elsőre parasztvakításnak tűnik, meg egy csomó mindent nem lehet rajta megcsinálni, amit parancssorból tök egyszerű, de összességében mégis csak egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi a munkát a hátulütőivel és gyerekbetegségével együtt is. (Annak idején, amikor megjelent az első Mac egy csomó neves szakújságíró fikkerolta, hogy mekkora baromság a gui, meg az egér.... lol)
    A telefonok meg már rég nem telefonok, hanem kézi számítógépek, amik telefonálni IS tudnak, ez a trend nem fog megváltozni, legfeljebb lesz egy szűk piac, aminek továbbra is gyártanak egyszerűsített nyomógombos telefonokat, mint pl. a vakok.
  • WoodrowWilson
    Én ezekhez az érintőképernyős csodákhoz béna vagyok, valahogy sose azt csinálják, amit szeretnék. Szóval inkább én is betárazok a jó öreg nyomógombos fajtából.
  • Gerygrey
    Nem tudom, ez milyen android, de nekem a Galaxy S ilyeneket sosem csinál. Ha a fülemhez emelem (amit ritkán teszek, mert 99%-ban BT headsetet használok) akkor inaktiválja a kijelzőt, nyomkodhatsz rajta bármit, semmi nem fog történni.

Én úgy 5-6 éve csak érintős telefonokat használok, és tökéletesen bevált. Symbiantól WinMo-n át az Androidig sokminden megfordult a kezeim között, és már nem tudnám megszokni a 12 darab gombot, amivel már egy SMS-t is kihívás megírni, nem hogy egy e-mailt. A menüben való bogarászás meg egy igazi rémálom egy Android után...
  • dyra
    Nincs is annál szebb amikor az ember a fülével hangosítja ki a telefont miközben beszélget vagy cseréli meg a bejövő hivást azzal akivel épp beszélget. De nekm a mikrofont is sikerült már elnémítanom. Ezen kivűl az is jó volt mikot az Androidos készülékem gyártója egy szoft frissítésnél elcseszte a telefonkönyvet. Amíg méltóztattak javítani rossz volt a telefonkönyv app-t kellet rá használni ami vagy működött rendesen vagy fagyott mint az állat.

Jövőre tudok új telefont venni a szolgáltatónál, de ragaszkodni fogok a piros és zöld gombhoz ezen kívül billenytyüzetet is szeretnék majd. Ennyi. Lehet érintőkijelzős de hívás közben és fogadás alatt legyen letiltható.
  • UnknownAsshole
    vesz a bánatom
  • Thrawn
    Már le is lehet vonni egyet a mindenkiből. Nekem két dolog kell egy mobilba. A telefon, plusz egy "extra" : az ébresztő.
  • Molnibalage
    Lófaszt. Apám és anyám max. akkor venne ilyet, ha elfogyna a földről a nyomógombos...
  • Skynet
    A 3210 és a 3510-esem még megvannak mai napig használom őket hibátlanok karcmentesek...Minden igényem kielégítik,és ellenben ezekkel az érintőkijelzős szarokkal az elmúlt 5 évben nemvolt semmi bajom,nem is lesz:)
  • tmisi
    Hát nem is Trénél és társainál kell venni, ha már van előfizetésed. Kártyafüggetlen piacon van még választék.
  • Tinman #4
    Atyaég!

Persze, hogy azt vesz, mert nem nagyon marad más a piacon... már most is durva ezen a téren a helyzet.
  • Carbine
    +1
  • usersg
    Biztos velem van a baj, de én praktikusabbnak, és kényelmesebbnek tartom a nyomógombot az érintős kijelzőnél. A gyors hívás funkció miatt még rá sem kell néznem a telefonra ahhoz hogy felhívjak egy számomra fontosabb személyt.
  • artschi
    akkor ideje a régi jó kis normális nyomógombos telefonomhoz pótaksi hegyeket beszerezni...