teddybear#243
Ami azt illeti, azért mindkét típus csatarepülőgép volt. Kb. a hetvenes évek szintjén, mint az eredeti A-10. Még ha gyengébbek is.
"És hol mondtam, hogy nem? A csatagép nem tud kiválni a küzdelemből, nem képes elmenekülni. A légiharc addaig tart, amíg a támadó bírja fegyverzettel vagy üzemanyaggal és szuflával..."
Eddig habzó szájjal bizonygattad, hogy pedig igen. De egy vadászgép mindig magassági és sebességi fölénnyel támad, ami komoly hátrányt jelent a csatarepülőgépnek. Ráadásul az utóbbi célzóberendezését elsősorban nem légicélok ellen tervezték. Szerencsés esetben át lehet kapcsolni.
Egyébként hagyd már a fenébe a MIG-21-et! Sohasem találkoztak a valóságban, és már nem is valószínű, hogy találkoznak, kivéve talán a Top Gun sulit, vagy egy repülőnapot. Mint ahogy azt a SZU-25-öst sem F-5-ös lőtte le.
Egy MIG-29 ellen viszont nem sok esélye lenne. És azt is a hetvenes években tervezték, ha egy kicsit később is állították rendszerbe.
Persze hogy MI ellen harcoltam, mi más ellen tudtam volna? Ritka az ilyen hálóparti, és még ritkább a vegyes géptípussal rendelkező hálózatos szimulátor.
Viszont nem hiszem, hogy a katonai szimulátorok között is akadna olyan, ami egyaránt alkalmas MIG-21-es és A-10-es, vagy F-16-os és SZU-25-ös típusok szimulálására. Úgyhogy az egész spekuláció.
A tények viszont egyértelműek, egy Szu-25-öt lelőtt egy F-16, és nem fordítva. És a többi csatarepülőgép is áldozat volt, nem pedig győztes.