Bocsánatáért esedezem! Természetesen egy beképzelt, és tudatlan, a témának általában (mit általában, sohasem) utána nem néző őstulok vagyok, aki nem ér fel az ön cizellált stílusához, mellyel ön, a maga kifinomultan indirekt módján próbálta tudtomra adni tudás- és személyiségbeli hiányosságaimat, szigorúan az én érdekemben és abszolút nem azért, hogy ön a valósnál is még intelligensebbnek és tapintatosabbnak mutatkozzon, amiért külön, és természetesen sírig és az után is tartó köszönettel fogom önt és minden hozzátartozóját üldözni, nagyszerű édesanyjára külön tekintettel.
Természetesen ön nem az Enceladus nevű holdnak a természet hihetetlen változatosságát tekintve is egyedülálló jelenségével kapcsolatban írta roppant tartalmas és az én felzaklatóan bárgyú megjegyzésemet megfelelően helyrerakó hozzászólását, hanem az árapály jelenségről általában, és csak az én, valamint a megátalkodott kommunista erők, (ami alól természetesen a Tibet jobbításán munkálkodó kínai baráti elvtársak kivételt képeznek) fondorlatos ármánykodása kelthette, sőt próbálta azt a tévhitet kelteni, hogy az ön plátoni tisztaságú ideájának az árapály jelenségről a leghalványabb köze is lenne eme kis holdacska ilyen sziporkázóan unikális jelenségével, midőn annak déli sarka közelében jég gejzírek törnek a magasságos ég felé.
Persze bátorkodom megkérdezni, ha nem zavarom a világegyetem megannyi trükkös jelenségének elmélyült szemlélésében és a hozzám hasonló renitensek megérdemelt és szükséges rendszabályozásában, hogy akkor most mi a faszra is gondoltál tulajdonképpen picinyem, hogy a büdösbe jön ide az árapály jelenség?
Mihamarabbi válasz reményében addig is maradok őszinte tisztelettel az ön csodálattal adózó híve.