• wraithLord
    #616
    Mondom, ez a kormeghatározás nem az én vitám, mert nem értek hozzá, és nem szeretném azt csinálni, amiért ebben a fórumtopicban vagy cikk alatt már egy párszor az agyhalál kerülgetett. Magyarán nem szeretnék trollkodni.

    Max annyit tudok hozzászólni általánosan (, mert én is kutató vagyok), hogy lehetséges, hogy nem elég pontosak az abszolút kormeghatározási módszerek, vagy bizonyos esetekben valamelyiket nem lehet felhasználni... De ezért szoktak mindenen többféle módszert is alkalmazni, hogy minél inkább csökkentsék a tévedés lehetőségét.
    A tudományos kutatómunka így működik. Minden eredményt minél több irányból kell megtámogatni. Az, hogy egyetlen szerencsétlen módszerrel ezt az eredményt kaptam, az akkor sem jelent semmit, ha akárhányszor megismétlem a mérést, akkor is az az eredmény jön ki. Minden eredményt minden lehetséges oldalról meg kell támogatni, minden rendelkezésre álló módszerrel el kell végezni a mérést, hogy használható eredményt kapjunk, és nem utolsó sorban ne nézzenek hülyének, ha esetleg publikálni akarom. :)

    Csinálni fogok egy részletes összeállítást arról, hogy mire gondoltam, de most nincs rá időm. Persze csak akkor, ha tényleg igény van rá, és van értelme. Tehát ha most válaszolni is fogsz rá. :)