droidka#591
Kukacos!
Én elismerem, hogy te egy fantasztikusan művelt, olvasott ember vagy, hogy nagyon sokat lehet tanulni tőled és hogy nagyon sok érdekes új dolgot tudsz mondani a többi emberek is, nekem is . Ezt senki nem veheti el tőled! Ez az én szememben mindenféleképpen egy tiszteletre méltó dolog, vedd úgy, hogy ebben kivívtad az elismerésemet, a tiszteletemet, le a kalappal előtted! És most ezt nem gúnyolódva mondom, hanem most tényleg komolyan gondolom. Tehát folytasd, végső soron hasznos, amit csinálsz.
De amiben talán lehet, hogy nem ártana fejlődnöd: és ezt most nem bántásból mondom, hanem (egyrészt azért, mert ha kimondtad, amit gondolsz akkor vállad a következményeit) azért mert ez az igazság és hogy szembe tudj nézni vele és hogy fejlődni tudj, ha akarsz és ha képes vagy rá. Tehát amennyire elképesztően művelt vagy (szerintem és még mások szerint is) pontosan ugyanannyira egysíkú és egyoldalú a gondolkodásod. Ezzel szemben annyira rendkívül egyoldalúan, elfogultan állsz hozzá a dolgokhoz, mintha egy másik bolygóról jöttél volna. Amikor ilyeneket mondasz, hogy nem 100 ,,CSAK” 99% -ra lehet biztosan megmondani megfoghatatlan, láthatatlan, ellenőrizhetetlen dolgokat, ahogy mondtad, annak az lesz az eredménye, hogy nagyon sok embernek (nem csak az enyémben) a szemében igen is ki fogod röhögtetni magad. (És ezt nem csak én látom így rajtad, hanem mások is egyetértettek velem). Tehát amikor pl: Balumann amint kimondta azt ,,hogy nem biztos, hogy mindig minden úgy van, ahogy” ezzel már rögtön kivívta a tiszteletemet, ennyi kell ehhez és nem több. És talán lehet, hogy nem mindig csak az egyoldalú, egysíkú pártpropaganda lehet igaz.
(És a korrektség kedvéért mondom még egyszer, hogy lehet, hogy kisebb részigazságok vannak az evolúcióelméletben, +stb.,-kben is, de szerintem ezeket felnagyítják, eltorzítják.)
Általában nem szokásom tanácsokat osztogatni senkinek, most azért tettem kivételt, hogy esetleg megpróbálj elgondolkodni rajta, ha akarsz, ha nem akarsz, akkor meg ne tedd.
És most hidd el, hogy ez utóbbit végső soron tényleg nem bántásból mondtam lényegileg (ha megsértődsz ezen, akkor sértődj, de attól még ez marad az igazság), hanem talán csak azért állok le veled, mert valahol, valami jót talán még látni vélek benned.