• wraithLord
    Ne haragudj, nem azt mondtam, hogy eltakarodok innen, hanem hogy nem írok többet. De nem bírtam ki, mert amit művelsz az már igencsak fájdalmas.

Kormeghatározás. Mint írtam már egy párszor, az evolúció elméleti részét (nagyon röviden: a mai élőlények primitív egysejtűekből fejlődtek ki) nem lehet bizonyítani, csak a valószínűségét növelni.
    Szerinted az elmélet valószínűségét növelni csakis úgy lehet, hogy kikaparsz egy csomó fosszíliát, meghatározod a korát, és eszerint sorrendbe rakod? Ne legyünk már ennyire óvodásak. A tudomány elsősorban a mai élőlények genetikai, élettani és fejlődésbiológiai kapcsolatai alapján jutott el az evolúcióval oda, ahol tart. Ahol az, hogy létezik evolúció, már nagyrészt nem elmélet. Az elmélet annyi, hogy így alakult ki minden, ami ma van...
    Ma azért érdemes a földben matatni, hogy többet (mindent nem lehet) tudjunk meg a mai élővilág múltjáról (ehhez kellhet a kormeghatározásod), és nem azért, hogy az evolúciót bizonygassuk, mert az már megtörtént. Ha tetszik, ha nem, ha pattogsz itt a fórumon, ha nem, ha lehülyézel, és verekedni akarsz, ha nem. Sajnos erről már lekéstél... Részvétem.

Mintha az evolúció még mindig valami eretnek eposz/mítosz/legenda lenne. Pedig nem az. Teljesen, minden szinten beépült a biológia tudományaiba. És nem összeesküvés történt, hanem brilliáns tudósok tudományos eredményeinek köszönhetjük (...messze nem csak biológusoknak...). Mellesleg a gyakorlatban is felhasználják (és felhasználták már évezredek óta, csak nem tudták...) az evolúcióval kapcsolatba hozhazó kutatások eredményeit -> lásd pl.: biotechnológia. De ezzel kapcsolatban is írtam már régebben egy másik posztban, és akkor sem sikerült megérteni...

Ki kell, hogy ábrándítsalak, nincsenek olyan, hogy evolúciósok. Biológusok vannak... és én pont nem azon a területen tevékenykedem, ahol használnak abszolút kormeghatározást. Bár tanultuk az egyetemen szervetlen kémiából is és antropológiából is, de szerintem jobban jársz, ha inkább beírod a gúgliba. Vagy ha beéred annyival is, elolvasod, és megpróbálod megérteni azt, amit lejjebb a kommentek között írtak néhányan. Én ahhoz nem értek annyira, amennyire szeretnék (még)...

#512 remark: Igen, ez a legújabb szófordulat. Most találtam ki. Remélem tetszik.