Annak ellenére, hogy hipotézis, igencsak tényszerűen ír le dolgokat, nem gondolod, persze ezzel semmi baj nincsen mi?
"Darwin szerint az evolúció receptje: véletlen mutáció + természetes szelekció. Ennek mindkét fele megdőlt mostanra"
"Az utóbbi viszont az egyes élőlény-típusok átalakulása, minőségi növekedés, új karakter és a hozzá tartozó, vaduonatúj leíró génszekvenciák megjelenése a semmiből – ez már csak spekuláció, nem kimutatható a gyakorlatban, s bár a tudósok szerint ez azért van, mert ez a folyamat csak évmilliók alatt történhet meg, valós paleontológiai bizonyíték sincs rá. Valószínűleg azért, mert soha nem történt meg"
"A fokozatos átalakulás problémája, hogy ha az átalakulási folyamat elején „bemenő” élőlény túlélési esélyénél magasabb eséllyel bír a folyamat végén „kijövő” élőlény, a köztes fázisok túlélési esélye általában nem lineárisan növekszik, sőt sokszor egyáltalán nem monoton növekvő. "
"Egy „rosszabb” mutáció, mint látható is, egy határig életben maradhat." (látható, az illusztráción?).
De persze csak hipotézis... A kritika meg persze arról szól, hogy lejárassa a cikk szerzőjét. No comment.
"Te a vallásra mondtad, hogy célja az emberek irányítása, aztán kifejtetted, hogy szerinted Jézus pont ilyen vallást akart létrehozni. Szerintem ebben kizárólag a te értelmezésed szerint nincs benne, hogy Jézus az embereket akarta irányítani, ergo hatalomra tört."
A vallás egy eszköz, amivel az embereket "meg lehet téríteni", "meg lehet tanítani az igazságot" (beléjük nevelni, rávezetni őket egy jónak tűnő értékrendre, életfilozófiára), össze lehet fogni és vezetni őket, stb.. Valóban írtam irányítást, részben igaz de nem a legjobb szó rá. Irányításnak, manipulálásnak hívod, ha rászólsz a gyerekedre, hogy ne bántsa a másikat? Nem, pedig befolyásolod, alakítod a gondolkodásmódját, ahogy Jézus is tette. Egy dologban igazat adok neked, nem fogalmazok jól. A prédikáló, gyóntató papokat sem hívom hatalomvágyó tömegmanipulátoroknak, vagy csak én érzem úgy, hogy ez minden helyzetben, szempontból csak rosszat, elítélendőt jelenthet?