• remark #416
    Hataloméhség szerintem azt jelentené, hogy ő neki az volt a célja, hogy ő uralkodjon mindenki felett. Nem ekvivalens azzal teljesen, hogy szerette volna intézményesíteni a vallást, minél több embert megtanítani "Isten" (vagyis a saját, jónak vélt) igazságát megtanítani, nevelni az embereket.

Saját írásodból származó idézettel igazolom azt, hogy az volt az álláspontod, hogy Jézus szerinted hatalomra tört, és Jézus olyan intézményesített vallást akart létrehozni, ami célja szintén szerinted az emberek irányítása. Ezek után újra leírod, hogy nem, te nem azt írtad, hogy Jézus hatalomra tört és uralkodni akart mindenki felett, hanem intézményesíteni akarta a vallást (amiről pedig leírtad, hogy célja az emberek irányítása).

Hát elnézésedet kérem, hogy odafigyelek arra amit írsz, és emlékszem még, hogy mivel kezdtük a beszélgetést. Te a vallásra mondtad, hogy célja az emberek irányítása, aztán kifejtetted, hogy szerinted Jézus pont ilyen vallást akart létrehozni. Szerintem ebben kizárólag a te értelmezésed szerint nincs benne, hogy Jézus az embereket akarta irányítani, ergo hatalomra tört.

Más kérdésekkel kapcsolatban is hasonló - számomra megemészthetetlen - logikát tapasztalok tőled. Ezért erőltetem ezt a kérdést itt - szerinted - "undorító módon".