• Balumann
    Igen, én meg bizonyítottam az ellenkezőjét. Szerinted nem bizonyíték, szeirntem meg a tied nem az. De akkor sem mentesíti őt, hogy csak így rajzoljon egyet, hogy meggyőződése (hite?) szerint így fog kinézni egy matematikai bizonyítás. Aztán a bizonyítás majd...

"Közben hatalomszerzésről és a tömeg khm. orránál fogva vezetéséről beszélsz. Ami más szavakkal hataloméhség és tömegmanipuláció."

Hataloméhség szerintem azt jelentené, hogy ő neki az volt a célja, hogy ő uralkodjon mindenki felett. Nem ekvivalens azzal teljesen, hogy szerette volna intézményesíteni a vallást, minél több embert megtanítani "Isten" (vagyis a saját, jónak vélt) igazságát megtanítani, nevelni az embereket. Te azt állítottad, hogy csak a már létező "igazságot" próbálta felismertetni, én meg azt állítom, hogy ez az ő "igazsága" amit az embereknek meg lehet tanítani, és nincs olyan, hogy alap igazság.
    Szintén nem fogadom el, hogy "tudta, hogy a keresztrefeszítés lesz a sorsa, és így is ezt tette", erre nagyon szép mesét tanít a kereszténység, szerintem meg nem ez volt a célja, a tanításaiból és az emberi tulajdonságokból következtetve.
    Mestere vagy a szavak kiforgatásának, de akkor is undorító dolog volt ide felhoznod a témát ilyen formában. Ez utóbbit fejezd is be sztem, fölösleges erőlködnöd.