,,Attól, mert új izotópot találnak, attól még lehet új bomlási sor. Ettől a meglevő bomlási sorok nem változnak, ismeretek..."
-A LEHET(!!!) en van a lényeg!! Lehet, hogy igen, de az is lehet, hogy nem úgy történtek a dolgok a múltban, mint ahogy azt sulykolják...
Ez csak egy közvetett módszer, tehát még a rétegtani kormeghatározásnál is megbízhatatlanabb (legalábbis az én szememben).
Tehát én nem azt mondom, hogy teljesen ki kellene dobni ezeket a módszereket, mert jó hogy vannak, mert így akkor több szemszögből is meg lehet vizsgálni egy kérdést!
De ezek csak közvetett módszerek. OTT VOLTÁL AKKOR(!) KÖZVETLENÜL, megvizsgáltad az eredetit AKKOR, amikor az keletkezett, láttad, hogy pontosan mi mennyi idő alatt bomlott le? Vagy csak UTÓLAGOS okosodással próbálsz meg következtetéseket levonni?
Olyan dolgokra hivatkoznak, amiket nem is lehet látni, amik már megszűntek! MEGFOGHATATLAN, LÁTHATATLAN dolgokra hivatkoznak 100%-os biztonsággal(!!!), hogy minek kellett volna úgy történnie, ahogy!!! Na szerintem EZ és az ehhez hasonlók az igazi áltudományok!!! Vagy legalábbis igencsak közelítenek a felé, jó persze nem azt mondom, nem kell teljesen elvetni, de ez olyan, hogy most akkor vagy igaza van vagy nem! Az a baj ezekkel, hogy nem tudunk visszamenni az időben és ott, akkor leellenőrizni, hogy tényleg úgy volt-e, mint ahogy azt ők megmagyarázzák! Hiszen pont ők maguk találták ki azt, hogy mindig, mindent a lehető legalaposabban kell leellenőrizni!!! De amikor MEGFOGHATATLAN, LÁTHATATLAN ellenőrizhetetlen dolgokról nyilatkoztatják ki a tévedhetetlent, akkor pontosan a SAJÁT maguk által lefektetett követelményrendszert köpik szembe!
És ezekkel kapcsolatban innentől kezdve mindenki azt mond, amit akar!!! Ennél (számomra) tényleg egy fokkal hihetőbb még a rétegtani kormeghatározás is, mert azt legalább közvetlenül látod, hogy milyen rétegben fekszik.
De te 100%-ig tévedhetetlennek tartod ezeket a módszereket? (Vagy bármelyiket?) Persze ha igen, akkor csak ismételni tudom magam: hogy természetesen jogod van hozzá, hogy kétkedés nélkül elhidd!