-
droidka #272 Nem azt mondom, kisebb részigazságok szerintem vannak (vagy lehetnek) akár az evolúció-, a relativitás-, vagy a finnugor elméletben is. Ezt hajlandó vagyok elfogadni. Nem mondom azt, hogy ezekben nincs semmi igazság. Csak úgy érzem, hogy ezeket felnagyítják, eltorzítják. Nem vagyok szakértője semminek, de azt biztosan tudom, hogy viszont nagyon sok olyan dolog van, amik nem illenek bele az elméleteikbe és ezeket szándékosan és teljesen elhallgatják, ami kimeríti az agymosás fogalmát… Harun Yahjának sincs mindenben igaza, de azért szerintem mittudomén’ legkevesebb olyan 70-80 százalékban valószínűleg igen.
Ha valaki az mondja, hogy minden csak egy csettintéssel lett teremtve, hát nem is tudom… Szóval ezt talán még nehezebb is számomra elfogadni, mint azt, hogyha valaki azt mondja, hogy minden az egyszerűbb dolgokból alakult ki az összetettebbek fele. Aláírom, hogy ez többnyire (ha nem is mindig) KURVÁRA ÉSSZERŰNEK TŰNIK, hogy minden az egyszerűbb dolgokból alakult volna ki!
Csak az baj, hogy mégis úgy tűnik, hogy egy csomó olyan eset van, amikor azért eléggé egyértelmű, hogy ez nem igaz, hanem ennek az ellenkezője az igaz. Én nem akarok és nem is fogok senkit különösebben győzködni, nem akarom senkire ráerőszakolni amit gondolok, ezzel ne merjen senki se vádolni, mert nem érdekel, hogy a többség mit gondol. Meg mert az ilyen elvont dolgokban, ha valaki mást gondol, azzal végső soron nem árt nekem különösebben.
Csak azt unom, hogy úgy csinálnak egyesek, mintha reggeltől-estig mindenütt zajlana az orrunk előtt az evolúció. Mintha minden fán, minden bokorban csak olyan dolgokat találnánk, ami csak és kizárólag ezt támasztják alá. A sarki fűszeresnél is meg a padláson is zajliiííík az evolúcióóóóó. Meg mer’ megmondta marx, meg darwin is, meg mao elvtárs is!!! Meg Mari néni is megmontaaaa’!!!! Mondom, nem akarok én itt alapjáraton senkit megbántani, de ezeket már unom, bevallom.
Persze lehet itt még spekulálni, hogy mit fognak még később találni, ez igaz!
Először is a csalás(!!!)fa, a törzsfa, amit az evolucionsták elénk tálalnak, az csak a képzeletükben létezik, hiszen amire ez alapszik, az a geológiai táblázat is csak az ő képzeletük szüleménye!!! Csak ezt a ,,jelentéktelen apróságot” elfelejtik közölni velünk. Ki tudja miért? ;)
Ami szerintük röviden úgy nézne ki, hogy szépen, rendben, tökéletes sorrendben a legalsóbb, legrégibb rétegekben vannak a legrégebben élt, kihalt egyszerűbb felépítésű élőlények és a legfelső rétegekben a később megjelent bonyolultabb felépítésű élőlények és na eeez aztááááán majd kurváraaaaa bizonyííííccsssaaa az evolúcijóóót!
Tehát a geológia táblázatuk számomra csak akkor lenne száz százalékikg hihető, ha lenne egy abszolút legalsó réteg, amihez ugye lehetne az összes többi felsőbb réteg korát viszonyítani. Persze a Föld magja ilyen, de az a baj először is, hogy odaáig még nem tudtak lefúrni, másodszor pedig, hogy a különböző rétegek között törések vannak és emiatt nem lehet objektíven, 100%-ig hihetően felállítani a geológiai kortáblázatot (szerintem)… Bár mondom, nem vagyok szakértő és persze nem is akarok úgy tenni (sokakkal ellentétben) egy másodpercig sem, mintha bármiben is az lennék.
Magyarán számomra akkor lenne hihetőbb a történet, ha nem lennének törések a különböző rétegekben, ha minden réteg teljesen egységes, érintetlen és jól elkülöníthető lenne a többitől az egész Föld területére elvonatkoztatva. (Kisebb részekben persze valamennyire lehet, hogy van némi alapja, nem azt mondom, hogy teljesen el kell vetni vagy hogy nem kellene figyelembe venni semennyire ezt)...
Meg szokták ezt a hülyeséget is hangoztatni, hogy a különböző rétegek korát, a bennük megtalált állatok maradványai alapján is próbálják meghatározni… Csak elkövetik itt azt a prekoncepciót, előítéletet, hogy egy állatnak csak az általuk önkényesen (tehát elfogulatlanul, azaz tudománytalanul) kijelölt idegig volt szabad léteznie!!! És az állatok korát mi alapján határozzák meg? Az alapján, hogy milyen mély rétegben találták! És innentől kezdve nem tudják elkerülni a saját farkába harapó kígyót, az egymásra való körkörös hivatkozást, amikor az egyik prekoncepciót, az egyik hülyeséget a másik hülyeséggel akarják igazolni… :D
És ezekbe is bezavarnak az élő kövületek, amikor azt hiszik, hogy egy faj már kihalt, aztán megtalálják az élő példányait…
Tényleg ezek nem túl nagy dolgok. Csak jelentéktelen apróságok. Aha.
Tehát ha nem lehet a különböző geológiai rétegek ÉS a bennük talált állatok, leletek korát pontosan meghatározni, akkor nincsen semmilyen evolúciós családfa, törzsfa… Márpedig szerény magánvéleményem szerint 100%-os magabiztossággal pontossággal ezeket nem lehet kijelenteni!
Tehát valamilyen szinten a földtani rétegek korának meghatározása (egy bizonyos ponton túl) majdhogynem HASRAÜTÉSES, ÖNKÉNYES, tehát inkább többségi és nem annyira objektív alapon dől el, hogy kinek van igaza ebben a kérdésben, hanem akinek nagyobb nyilvánossága, médiája van… És ebből kifolyólag az állatok törzsfája, családfája, származási vonala is… Így a (kövületekre elvonatkoztatva) az evolúció megtörténte vagy nemtörténte is…
(És most csak tényleg zárójelbe: még ha viszonylag szépen, egyenletesen törésmentesen lennének elhelyezkedve a különböző rétegek, még akkor sem lehetne 100% -ig teljesen kizárni azt, hogy valami (ilyen nagyobb globális katasztrófa) hatására teljesen felcserélődhettek volna… :DDD)
DE VÁRJÁL TUDOM: DARWINMEGEINSTENIMEGMARXMEGKLENINELVTÁRSMEGMONTAAAAA’!!!
De tekintsünk el ezektől egy pillanatig és tegyük fel, hogy többé- kevésbé van valamennyi alapja a geológiai (és a többi) időosztályozásnak!
És akkor ezek alapján miket találtak:
Szóval azzal etettek, hogy minden az egyszerűbből alakult kiííí, a bonyolultabb, összetettebb felé, folyamatosan, hosszú évmilliók alatt…
Én ezt is elhittem ADDIG, amíg nem tudtam azt, hogy a különböző törzsek megjelentek már rögtön a Kambriumban: az ízeltlábúak, puhatestűek és már gerinchúrosokat is találtak. Szóval ez már önmagában is ellentmondani látszik a mesének. Ráadásul a leleteknél nagyon sokszor van olyan, hogy telepekben, nagyobb csoportokban találják meg őket és nem egyenként. Amik sokszor ráadásul akár hirtelen katasztrófákra is utalhatnak…
Meg most nemrég olvastam egy olyan hírt, hogy a legkorábbi dinoszauruszok is sokkal nagyobbak voltak, mint ahogy azt eddig hitték:
http://www.origo.hu/tudomany/20100304-protodinoszaurusz-a-dinoszauruszok-legidosebb-ismert-rokona.html
A korai, kisebb repülő hüllők némelyikének már volt farka, a végükön kormánylapáttal, a bazi nagy repülő hüllőknek meg többnyire nem, ez instabilabb testforma (nehezebb kormányozni).
A madaraknál azt mondják, hogy 150 millió éve az Archeopteryxből alakultak ki. Csakhogy találtak triászkori rétegekben, az Archeopteryxnél is sokkal fejlettebb madarakat, ami ráadásul (megint) özönvízre utaló módon volt betemetve...
Tehát ha azzal szédítenek, hogy ekkor és ekkor alakultak ki a madarak a dinoszauruszokból (a Jurassic Parkban is hallhatott raptoros történetet egyébkén egy magyar találta ki lényegileg, Nopcsa Ferenc) de ha találnak egy 70 millió évvel is régebbi madarat, nekem egyszerű paraszti ésszel az jön le, hogy akik megmondták mindenkinek a TÉVEDHETETEELNEÜL A SZIGORÚAN A T.U.D.OM.ÁÁÁÁÁÁ.NY.O.S.AAAAAAT a madarak eredetéről, azoknak szerintem valójában fogalma sincsen arról, hogy azok honnan is származnak… (Persze nekem sincs, nem azt mondom, de én legalább nem teszek úgy (velük ellentétben), mintha már mindent tudnék.)
És találtak nagy, fejlettebb lovakat is nagyon régi rétegekben is amikben az ő elméletük alapján nem lett volna szabad.
A laetoli lábnyomokra ők mondják azt, hogy azok kb. négymillió éves rétegben vannak. Csakhogy ezek modern emberi lábnyomok. Samu agytérfogata is nagyon nagy volt. Akkor pedig az ő elméletük szerint még nem élhettek fejlettebb emberek.
DE TUDOM: DARWINMEGEINSTENIMEGMARXMEGKLENINELVTÁRSMEGMONTAAAAA’, hogy minden az egyszerűbből alakult kiiiii!
Miden óriásira megnőtt: a fák, az állatok (és nagyon úgy néz ki, hogy az emberek is…) Ma pedig minden kisebb. A legnagyobb ízeltlábúaknál a Anomalocaris egy méternél is nagyobb volt a Kambriumban. A legnagyobb skorpiók, százlábúak 2 méternél is nagyobbra nőttek. De Dél-Afrikában találtak 3 méter hosszú valaminek a nyomait is. Olvastam fél méteres csótányokról, pókról is. A leghosszabb szárnyfesztávoltságú szitakötő 130 centi volt eddig, amiről én tudok.
A Mount Rushmore-hegységnél, (ahol vannak a híres sziklába vésett amerikai elnökök arcmásai), annak a közelében találtak egy kilométernél is magasabbra megnövő fáknak a megkövült maradványait…
Kambriumi (tehát kb. 500 millió éves) rétegekben meg virágport is találtak…
Ezeket mindig megpróbálják elbagatellizálni, hitelteleníteni, lejáratni, mérési hibának beállítani, ami nem illik bele az elméletükbe. Kétkedők azt mondják, hogy szerintük csak utólagos szennyeződés volt ez a virágpor. (De mivelhogy ezt egy szerintem egész jó, viszonylag megbízhatóbb embertől olvastam, aki ezt találta, mert mondott másban is sok jó dolgot. Nem érdekel, hogy ki mit hisz. Nem kötelező elhinni ezt sem.)
DE TUDOM: DARWINMEGEINSTENIMEGMARXMEGKLENINELVTÁRSMEGMONTAAAAA’, hogy minden az egyszerűbből alakult kiiiii! Tudom, tudom! Meg finnugormegősrobbanás.
A nád az régen 18 méter magasra is megnőtt.
A szamárféléknél is élt régen sokkal nagyobb a mainál. A legnagyobb farkashoz hasonló ragadozó az Andrewsarchus mongoliensis volt, az 4 méter hosszú is lehetett. Az Indricotherium az is nagyon nagy volt.Cápaféléknél a Carcarodon megalodon kb. 20 méter is lehetett állítólag. A lábasfejűek is régebben sokkal nagyobbak voltak. (Bár vannak még ma is mendemondák, rémtörténetek a különböző tengerekben látott óriás polipokról.)
A lajhárok is hatalmasra, több tonnásra is megnőttek. Stb., stb., stb.
DE VÁRJÁL, TUDOM: DARWINMEGEINSTENIMEGMARXMEGKLENINELVTÁRSMEGMONTAAAAA’!!!
Hogy mindig minden az egyszerűbből fejlődött a bonyolultabbá. Érted?
Múltkor egyesektől elhangzott az, hogy a genetikaaaaaaaaaa is daaaarwíííínt igazoltaaaaa!
Ha megnézzük a különböző élőlények kromoszómaszámát, az ő elméletük alapján a legegyszerűbb előlényeknek kellene, hogy legyen a legkevesebb kromoszómájuk.
Az embernek van 46.
A moszkitónak 6, a muslicának 8, a hagymának 16, a rizsnek 22…
De az orángutánnak, a csimpánznak és a gorillának 48, a kutyának 78,
krumplinak 90, a garnélának 90, a Lysandra atlantica nevű lepkefajnak 448, a páfránynak 1262, de a legtöbb kromoszómája egy sugárállatkának(!!!)
van, az Aulacanthának 1600…
DE VÁRJÁL, TUDOM!!! DARWINMEGEINSTENIMEGMARXMEGKLENINELVTÁRSMEGMONTAAAAA’!!!
Persze, persze!