• TheLostOne
    #38
    "gyógyszerészeti hatóanyagokkal blokkolták a két terület között végbemenő normális idegi kölcsönhatásokat"

    Magyarul nem olyan egyszerű felejteni, kb agykárosodás kell hozzá. Sőt, az sem elég a teljes felejtéshez, mivel elvileg az emlékek holografikus redundanciával vannak tárolva az agy minden területén, eléggé szétszórva. A kísérletben az idegi folyamatok blokkolásával ha jól sejtem az adatok lokalizációját akadályozták meg, vagy pedig a lokalizációs adatokat törölték, ami kb felér egy lemez gyorsformázásával (FAT/NTFS/XYZ tábla törlése). A dekódolást nem akadályozhatták, elvégre az implantátum által közvetített adatot felfogta az agy.

    Embereknél amúgy ez talán nem is működne (még mindig a törlésről van szó), túl hatékony az agy asszociációs képessége, pillanatok alatt helyreállítana akármilyen emléket, amint valamilyen módon feldolgozás alá keveredik véletlenül, gyakorlatilag elég ha beugrik egy kép, és azonnal visszaáll minden, ha tudod ki vagy mi van a képen, egyszóval össze tudod kötni valami más emlékkel.

    Az implantátum az más tészta, nagyjából egy agy kompatibilis emlék emulátor, az agy natív formátumában képes adatokat küldeni, ilyen szempontból kurva veszélyes cucc, megfelelően kifejlesztve emberek teljes személyisége, akarata felülírható lenne vele. Van egy tippem, hogy már csak az agy kódolási rendszerének ismerete hiányzik ehhez, de ha sokat kísérleteznek, elemzik a rögzített mintákat, ez sem tarthat sokáig.

    Komolyan mondom pár év, és a legnagyobb rosszindulattal sem lehet majd senkit paranoiásnak nézni, ha azt lesi valakin, van -e valami műtéti heg a fején...