• Bronx South
    JMáté (26-27): Nem hiszem hogy az intelligencia, ítélőképesség a diplomában rejlik, lehet hogy egy utolsó követ rugdosó földműves jobban átlátja a világ helyzetét, mint aki megtanulta a sok szart az iskolában. A megfigyelő képesség és a helyes gondolkozásmódhoz se kell szerintem diploma, elég a józan ész.

"Mi lenne ha én leírnám egy blogon..." > Ilyenkor gondolkozok el miután leírtam egy regényt, hogy mi a szarnak ? Vagy nem olvassák el, vagy nem értik meg, vagy mi van ? Azokkal az emberekkel ellentétben, (megint felhozom az érmét) akik az egyik oldalt látják csak és mindent elhisznek, azokkal az emberekkel ellentétben a másik oldal a helyes gondolkodásmódról szól. Inkább olvasd át újra amiket tegnap írtam, nem sokat értettél meg belőle.

Tocke (29): Nagy igazság ez. Én úgy vagyok vele, hogy akin látom hogy kicsit se hajlik arra hogy más szemszögből is nézzen rá a dolgokra, azt magára hagyom. Én a tényekről szeretek beszélni, a győzködés egy ideig volt az én műfajom, azt elfáradtam. Én sose azt sugalltam az embereknek hogy "hé, te egy sötét majom vagy ha nem olyan a világképed mint nekem" én sose, én mindig azt hangsúlyoztam hogy érdemes utánanézni a dolgoknak, szemszöget váltani. A net hátulütője pedig a szemtől - szembe való eszmecserével ellentétben, hogy sose tudhatod ki ír a túloldalon. Lehet hogy, ahogy említetted épp egy "a rendszer haszonélvezője"nek akarom megmagyarázni, mi fán terem a dió, ez meg felesleges eszmecsere mert itt nincs miről beszélni.

Doktor Kotász (36): No comment.

(37): "Nagyjából minden építőmérnök tudja, hogy ilyen terheléstől összedől akármilyen épület."

Okos, és jó meglátás. Viszont azt kifelejtetted hogy az építőmérnökök rendelkeznek anyag ismeretekkel is, és pontosan tudják hogy egy acélvázas épület hogyanis dől össze a tervrajzok ismeretében. A 911ről szóló dokumentációkat pedig nem fotelben ülő idióták állították össze, pl. voltak köztük építőmérnökök is. Úgyhogy a több esetben való általánosítás a fotelben ülő idiótákra, helytelen. Általában a dokumentumfilmek nagy részét se idióták állítják össze, egyik kolléga a diplomához kötötte a tudást, nos vannak köztük tudósok, professzorok, diplomás emberek is.

"Ha most neked egy se nem építő mérnök, se nem szemtanú, de alapvetően paranoid idióta fotelből kiokoskodja, hogy az nem is úgy volt, akkor meg azt elhiszed." > Erre már megírtam a választ, viszont konkrétan ide hozzákötöm amit a Teddynek írtam korábban, ha témában való tudatlanság nagyobb érvényben van nálad, akkor inkább maradj veszteg, elkerülhető a felesleges eszmecsere.
    A többi mondandódra meg inkább nem írok túl sokat, a szövegkörnyezetből, és a mocskolódásodból következtetve nem rendelkezhetsz túl nagy intelligencia hányaddal, pedig egy értelmes vita érvelésből áll, a másik fél meggyőzéséről szól normális hangnemben, csak még nem jöttem még rá hogy egy olyan embert, aki rózsaszínben látja a világot, és azt hiszi hogy kolbászból van a kerítés hogyan is lehet meggyőzni, vagy eltéríteni a megrögzült gondolkodását. De nem is akarok rájönni, mint írtam, én már felhagytam a győzködéssel.