• Cef
    Én ezzel kapcsolatban azt vettem észre, hogy négy fajta embertípus van:

-Zombi: Az aki mindent bevesz amit a tv-ben mondanak neki. Tök mindegy másnak mi a véleménye, ami a tv-ben van az biztos igaz. Ebből a fajtából vannak a legkevesebben. Sok hülye ember van, de már annyira megutálták az emberek a politikusok és a média hazugságait, hogy már csak kevesen hisznek el mindent.
    -Hívő: Mindent elhisz, amit nem a hivatalos forrásokból hall. Ide tartoznak az összeesküvéselmélethívők/gyártók. Úgy vettem észre, hogy ezek az emberek azzal akarják bizonyítani maguknak, hogy nem hülyék és különlegesebbek mint mások, hogy megbízhatatlannak tartanak mindent amit a hivatalos források mondanak. Persze részben igazuk van, hisz nem kötnek mindent az átlagember orrára, de ők már szinte szemellenzősen mindent elvből elutasítanak amit mondanak nekik, furcsa mód viszont mindent bevesznek kérdés nélkül, amit a másik oldaltól hallanak. Könnyű őket átverni. Ezek az emberek nincsenek sokan, de nagyon hangosak és gyakran rossz felé fordítják a kételkedőket. Felismerik, hogy nem minden igaz, amit tudnak, de annyira elszalad velük a ló, hogy mindenre azt hiszik, hogy nem igaz.
    -Kételkedők: Az előbbi két csoport között vannak, de inkább hívők felé húznak. Tudják, hogy nem mondanak el nekik minden információt, de túlságosan megbíznak az áltudományos és féltudományos magyarázatokban. Ezt általában a kevés tudás és tapasztalat miatt teszik, esetleg túl szenvedélyesen kezelik a témát. Nem hülyék, de nem néznek utána alaposabban a dolgoknak, vagy csak az áltudományos magyarázatokat tartják elfogadhatónak.
    -Megmondók: Azok az emberek, akik elutasítanak minden áltudományos magyarázatot és a tudomány szemszögéből közelítik meg a dolgokat. Viszont nem tudnak mindent megmagyarázni(legtöbb esetben ők sem szakértők meg van, hogy tényleg nincs magyarázat), ezért sokszor kifigurázzák őket a hívők akik "mindent" meg tudnak magyarázni. Jól kezelik a dolgokat, viszont sokszor elutasítják a kételkedők álláspontját, pedig van 1-2 dolog amiben a kételkedőknek igaza lehet.

Persze ez csak saját vélemény, nem kell vele egyet érteni és nem is biztos, hogy igaz, de én így látom.