kukacos#1164Nézd meg kukacost. Mióta beszélgetünk már, és most nézett utána, hogy miről van szó. Közben pedig mindvégig bizonygatta, hogy dehát tudja, hogy miről beszél.
Alávaló, ordenáré módon hazudsz. Végig ugyanazt az álláspontot képviseltem, ami legfeljebb bővült az új információk birtokában, és pontosan az is lett a végeredmény, amit a források ismerete nélkül is megjósoltam.
Ellentétben veled, aki kínosan kerüli a válaszadást, amikor azt feszegetem, hogy akkor valóban kiterjed-e remark izzó igazságvágya a saját kiskertjére is. Mondjuk ennyiből elég nyilvánvaló, hogy csak nekünk kellene hordani a csörgősipkát, te meg elképzelésed szerint röhögve szotyiznál hozzá a partvonalról.
"Nem, nem tudta, hanem hitte hogy tudja, mert mások azt mondták neki."
"a természettudomány olyan hitközösségnek tünik, amely a felismerhetetlenségig újrarágja néhány valóban tudó ember tudásának morzsáit."
Megint egy nagy ökörség. A tudomány nagy ötletei teljességgel megismerhetők és elsajátíthatók. Ha vennéd te is a fáradtságot, és megtanulnád egy egyetemen, hogy mondjuk Einstein vagy Darwin pontosan milyen tényekből, feltételezésekből és ötletekből jutott arra, amire, pontosan annyit fogsz tudni, mint ők. Sőt, többet, mert azóta rengeteg minden tisztázódott. Elismeréssel fog adózni annak, aki az akkori zavaros helyzetben meglátta a megoldást, de a szellemi teljesítmény önmagában nem tudás. A tudományban pedig ez a nagyszerű, hogy teljesen átadható, amennyiben az illető rendelkezik elegendő agyi kapacitással hozzá.
"Amit másoktól veszek át, azt csak hihetem, de sohasem tudhatom. Az sem számít, jó okom van-e arra, hogy valamiben higgyek vagy sem. Hinni annyi, mint nem tudni. Ezen a valószínűség-számítások sem változtathatnak."
Te tényleg elhiszed ezt a bullshitet? Nézz már körül magadnál: mi az, amit nem másoktól vettél át az életedben? Valóban úgy élsz, hogy neked nem számít, hogy valamire jó okod van-e avagy sem? Van 100%-os tudás?
Pofázol a levegőbe a semmiről... nem tűnik fel, hogy rajtam kívül még tucatnyi másik ember mondja ugyanezt? Nem kezd érdekes lenni, nem birizgálja óóóóriási igazságérzeted? Mások kioktatásában erős vagy: a saját házad táján esetleg nem kéne szétnézni egy kicsit?