• Caro
    #7
    Ha megfosz egy legalább középhullámú megawattos antennát, akkor meghalsz, az igaz. De azért egy telefon messze van attól.
    A tömegoszlató ha jól tudom viszketést okoz, a bőrfelület felmelegítése miatt.
    Azt viszont kötve hiszem, hogy megfőzi a fejed :)
    Max 2W lehet a teljesítménye, nem tudom mekkora fejed van, de egy forró nyári napon a napsugárzás >1000W/m^2. (mondjuk az tényleg megfőzi az ember fejét :))

    A nagyfesz távvezeték megint más, mert ott igen erős statikus tér is van, 450 kV az már akkora energia, ami kisebb részecskegyorsítónak vehető. Amint azt bizonyítottan tudjuk, az ionizáló sugárzás az _tényleg_ káros.

    Az emberben a jelterjedés viszont ionos alapú, a mágneses tér nagyon kicsi hatással van rá. Még az elektronvezető fémeknél is igen kicsi a Hall-feszültség, de az ionos vezetésnél ennél is ezerszer kisebb.

    Persze nem mondom, hogy nem léteznek akkora terek, amik megölnek egy embert, csak azt, hogy egy telefon nem tud ekkorát csinálni. Ez az egész csak a szokásos mindmeghalunk riogatásra jó, sajnos úgy tűnik valakinek érdeke, hogy az emberek inkább paranoiásak legyenek, mint ismerjenek alapvető fizikai és biológiai dolgokat...